Evey’s Photodiary: ik ben fulltime blogger!

Wow! Het is even geleden dat ik hier een echte persoonlijke photo diary heb geplaatst. Zo een als die ik jaaaren geleden plaatste, toen ik net begon met deze blog. Dat zal zo rond 2011/2012 zijn geweest.

Inmiddels is het 2022 en ben ik 38(!). In die jaren nadat ik mijn eerste blogposts op Style Spy plaatste – zo heette deze blog eerst – heb ik een studie afgerond, een aantal mooie banen gehad en een wereldreis met mijn vriend gemaakt.

Wie had ooit gedacht dat ik 10 jaar later zou leven van dit werk als blogger? Ik niet. Sterker nog, ik wist niet eens dat je geld kon verdienen met een blog. Ik herinner nog een van mijn allereerste betaalde artikelen op deze website. Ik kreeg 100 euro voor een gesponsorde post. Ik geloofde het eerst niet eens. Vriendinblogger Michelle kreeg precies hetzelfde verzoek. We dachten allebei: ach ja wie niet waagt wie niet wint.

Maar het was echt, we kregen niet lang na het publiceren van die blogpost 100 euro op onze rekeningen gestort.

Maar terug naar vandaag.

Mijn burnout

Na een carriere bij IBM, begon ik met mijn vriend in 2017 aan onze wereldreis. Toen ik terugkwam wilde ik fulltime bloggen. Dat probeerde ik. Maar na een jaar hield ik het voor gezien. Ik verdiende niet genoeg. Het lukte niet. En dezelfde gedachte bleef in mijn hoofd hangen. Wilde ik niet liever iets doen met mijn masteropleiding? Dus ik ging aan de slag bij een detacheringsbureas, Yacht.

Het laatste half jaar zat ik helaas in een ‘burn-out’. Iets waarvan ik – en vele anderen waarschijnlijk ook – dacht dat het mij nooit zou overkomen. Deze periode heeft mij aan het denken gezet: wat heeft mij de afgelopen jaren het meest gelukkig gemaakt en wat wil ik?

Bij een detacheringsbureau heb ik een aantal toffe projecten gedaan o.a. bij een Veiligheidsregio en een Hogeschool. Maar dat reizen he, dat bleef in mijn achterhoofd. Bovendien waren mijn ervaringen bij het detacheringsbureau de laatste paar maanden niet heel top. Het werd mij te commercieel, het was constant jezelf bewijzen, steeds opnieuw beginnen bij een ander project. Als introvert had ik het lastig.

Fulltime aan de slag voor Lone Drifters

Na 2,5 jaar Yacht en een half jaar burnout hield ik het voor gezien. Ik ga voor een nieuwe uitdaging! Mijn lang gekoesterde droom najagen (if not now, when?). Ik ga voltijd aan de slag voor mijn reis-en sportplatform Lone Drifters <www.lonedrifters.nl>. En aan een aantal sideprojecten.

Ineens valt alles op zijn plek. Mijn creatieve keuzevakken, mijn twee wereldreizen en de knip- en plakmagazines die ik vroeger met mijn beste vriendin maakte. Nu ga ik gewoon mijn eigen ‘magazine’ runnen, met mijn eigen regels, mijn eigen werktijden en niemand die mij vertelt wat ik moet doen BUT ME.

Hoe mooi is het als je van je passie je werk kunt maken? Man wat heb ik er zin in!