Girl on Skies | Nieke Tebeest

Ze vond de rubriek Board Chick of the week zo leuk, dat ze mij maar bleef stalken of skiërs ook mochten meedoen. Dus, speciaal voor Nieke (21) heb ik vandaag een Girl on Skies aangemaakt. En volgens mij is skien best een leuke ervaring als ik Nieke uit Utrecht zo hoor. Ze is van haar 9e tot 19e professioneel skiër geweest en heeft les gegeven op de borstelbaan. Ze skiet nu vooral voor haar plezier, maar af en toe aan een wedstrijd meedoen vindt ze nog wel ontzettend KOEL. So, let’s meet de Girl on Skies | Nieke!

Evey: Zoals altijd zijn we erg benieuwd hoe iemand in aanraking kwam met de sport?

Ik ben opgegroeid in een skiënde familie. Mijn ouders gaan al vanaf toen ze jong waren op skivakantie,  en hebben mij dus op mijn 4de op mijn eerste skiles gezet. Omdat ik het Duits niet verstond ben ik op mijn 6de in Nederland gaan lessen. (borstelbaan) En ben ik daarna op mijn 9de voor het wedstrijdteam gevraagd.

Evey: Ahh dat is cute, jonge skiërs. Zijn er trouwens ook dingen die je eng vind aan skiën?

Ja zeker! Tijdens het trainen in Oostenrijk is een van mijn teamgenootjes erg hard gevallen, eerst dachten we dat ze haar rug gebroken had, maar gelukkig viel het mee. Hier schrok ik erg van, ik draag sindsdien een backprotector. Dat was toch wel even schrikken, maar er is altijd risico.

Evey: Wat vind je het allerleukst aan skiën en wat is je beste ski ervaring?

Ik vind het heerlijk om in de berglucht te zijn. Maar ook in Nederland is de wind langs je hoofd geweldig. Ik kan zo tot ‘rust’ komen als ik ski. Klinkt gek, maar ik vind het geweldig. Mijn beste ski ervaring is mijn 3de plek op het Nederlands Kampioenschap in 2010.

Evey: Hoevaak oefen je en blijf je nog op andere manieren fit? 
Ik oefen tegenwoordig niet heel vaak meer, ik geef heel af en toe nog les. Dus ik denk nu maar een paar keer per jaar, al ga ik natuurlijk het liefst vaak op wintersport. Vanaf mijn 15e ging ik altijd 1 tot 2 keer per week naar de sportschoolen dat doe ik nog steeds, hierdoor blijft mijn conditie op pijl.

Evey: Wat is je favoriete plek om te skien en wat is je droombestemming? 

Dat blijft Oostenrijk, ik ben nog steeds een grote fan van Kaprun. Ik hoop ooit nog eens in Amerika te kunnen skiën, maar eigen spullen meenemen is dan wel lastig.

Evey Tegen welke meiden keek je vroeger op? En raak je eerder door meiden geïnspireerd dan jongens?

Ik keek altijd op tegen de meiden die in de Nederlandse Selectie zaten, Mandy Dirkszwager was daar een van. Die is nog steeds internationaal bezig en was eigenlijk altijd mijn voorbeeld.

Evey: Wat doe je nog meer behalve skieen?

Ik ga dus nog steeds naar de sportschool en ben een grote film en tv-serie fanaat. Ik studeer Communication & Media Design en ben begonnen aan afstuderen in Londen.

Evey: Hoe zou je je kledingstijl omschrijven?

Ik beschrijf het meestal als ‘nerdy-rocker’, ik ben gek op t-shirt van bands, films en alles daarom heen. Verder vind ik de rock stijl geweldig, dus studs, Dr. Martens, Creepers en dat soort dingen.

Evey: Heb je plannen voor de zomer? Vakanties of iets dergelijks?

Ik heb mijn wintersport helaas al gehad maar voor de zomer heb ik nog niks vast staan. Ik ga misschien naar Spanje om familie van mijn vriend te bezoeken. En we zijn een reis te plannen om mijn afstuderen te vieren, deze gaat waarschijnlijk richting New York.

P.s. Nieke bedankt voor het stalken, het was leuk je te interviewen 😉 Nieke blogt trouwens ook op Far Beyond Believing en schrijft binnenkort een gastpost over stagelopen in Londen.

Benieuwd wat anderen leuker vinden? Skiën of snowboarden? Lees de reacties van Style Spy lezers hier