Strava review: dit is waarom wij Strava zo fijn vinden

Strava is oorspronkelijk populair onder wielrenners, maar wordt steeds meer gebruikt door hardlopers. Wij hebben verschillende apps gebruikt om onze activiteiten bij te houden en uiteindelijk zijn we blijven hangen bij Strava. Waarom? Je kan je statistieken goed bijhouden én je krijgt net die extra motivatie van je vrienden. Want als je bevriend met anderen bent, kun je ook hun activiteiten zien. Stiekem wel eens dat duwtje ik (Evelyn) in ieder geval wel nodig heb. Ontdek waarom wij Strava zo chill vinden.

Strava was jarenlang de track-app voor fietsers, met name wielrenners. Maar het wordt meer en meer gebruikt door andere sporters als wandelaars, hardlopers, wintersporters en zwemmers. Doe je net als wij aan meerdere sporten, dan is de app ideaal om je progressie bij te houden, gemotiveerd te worden en je routes bij te houden. Zo spreekt Strava ook meerdere doelgroepen aan.

Gratis en premium

De Strava-app is zowel gratis als betaald te gebruiken. Wij hebben zowel de gratis variant als de betaalde (premium) gebruikt. Ben je op zoek naar mooie statistieken, dan is een betaald abonnement zeker aan te raden. Heb je al een sporthorloge, zoals een Garmin, dan kun je jouw statistieken en data via de Garmin Connect app, koppelen aan Strava. Super handig.

Koppelen met je GPS-apparaat

Heb je al een gps-apparaat zoals een Garmin fietsapparaat of horloge, en werkt dat helemaal prima? Dan kun je waarschijnlijk Strava koppelen. Strava werkt namelijk met een toenemend aantal populaire apparaten, zoals met Garmin, een hartslagmeter etc. Strava synchroniseert deze apparaten en legt alle prestaties vast. Waarom dan nog Strava nemen als je al een gps-apparaat hebt?

  • Strava legt ook prestaties vast die exclusief voor Strava zijn
  • Het is eigenlijk een sociaal netwerk, en soms net een extra duwtje in de rug (volg vrienden, geef ze likes (kudos in Stravatermen) en raak gemotiveerd.
  • Je kunt foto’s toevoegen en zo een soort sportdagboekje creëren.
  • Je vindt communities, teams, merken en sportwinkels. Sommigen bieden kortingen aan in hun webshop als je een van hun (maandelijkse) challenges haalt.
  • Zet beacon aan, soort livetrack in Strava. Hiermee kunnen vrienden, je familie of je trainer jou live volgen.
  • Volg segmenten en word de beste van die specifieke route. Voor de fame 😉
  • Je kunt Strava gebruiken om je eigen routes samen te stellen, of om geïnspireerd te raken door activiteiten van vrienden en hun routes naar jouw telefoon of GPS-apparaat te sturen. Dankzij miljoenen sporters overal ter wereld is het wegen- en padennetwerk van Strava enorm groot. Wil je een eigen route uitstippelen of een nieuwe volgen? Strava vindt een geschikte plek. Upload deze GPX-route naar je telefoon of gps-apparaat, zodat je makkelijk de weg kunt vinden.

Garmin koppelen aan Strava

Heb je al een (gratis) Strava-account en een Garmin Connect account, dan kun je beide gemakkelijk met elkaar koppelen. Hieronder leggen we in de video uit hoe je dat doet.

Garmin koppelen aan Strava? Zo doe je dat (desktop en Android)

Kan iedereen je volgen op Strava?

Ja, maar je kunt dit goedkeuren zodat niet iedereen jou zomaar kan volgen. Wat betreft de activiteiten die je doet kun je de privacy van je activiteiten instellen op drie niveaus: openbaar, voor volgers of privé. Het is niet mogelijk om activiteiten selectief te delen met specifieke volgers. Evelyn heeft standaard privé staan, maar past per activiteit aan of een activiteit zichtbaar is voor volgers of iedereen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Scroll naar boven