downhill Longboarden

Hou je van keihard naar beneden racen? Dan is downhill longboarden wat voor jou. Downhill longboarden is vooral aantrekkelijk door de hoge snelheid die je ermee kunt bereiken. Kijk niet raar op als er snelheden van  110 km per uur worden bereikt!

Hoe snel gaat een longboard bij het downhillen? Dat hangt natuurlijk helemaal van jou en de plek af, maar sommige longboarders kunnen snelheden van meer dan 80 km per uur halen. Het schijnt dat de snelste snelheid dat op een longboard gehaald is bijna 150 km per uur is!

Beginnen met longboarden? Leer dan om te sliden

Wil je beginnen met downhill longboarden? Dan zul je moeten leren sliden om op hoge snelheid door de bochten te kunnen en om te remmen (zoals hieronder in het Gifje van mijn vriend). Footbraken (remmen met één voet) op 100km snelheid is namelijk niet aan te raden 🙂

De perfecte decks om te downhill longboarden

In principe kan je op elk soort longboarddeck (de plank waar je op staat) downhill longboarden. Wil je stabiel op je longboard staan? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een topmount deck of een dropthrough longboard.

Bekijk ook

#1 Top-mount downhill longboards

Topmount houdt in dat het deck bovenop de trucks zitten, waardoor je hoger boven de grond staat. Hoe lager je op de grond staat, dus hoe lager het deck, hoe meer stabiliteit je hebt. Een topmount longboard geeft je veel grip, omdat je snel gaat wil je meer grip hebben.

Downhill longboard
Voorbeeld van een topmount deck

Verder: Bredere trucks zijn stabieler, maar smallere trucks geven meer grip. Het is maar net wat je zoekt. Lastig? Ga voor de middenweg. Meer weten over trucks en wielen, lees hier dan verder.

⤳ Must Read: dit zijn de populairste longboardmerken

Arbor drop Through longboard
Voorbeeld van een drop-through longboard

Verder: Bredere trucks zijn stabieler, maar smallere trucks geven meer grip. Het is maar net wat je zoekt. Lastig? Ga voor de middenweg. Meer weten over trucks en wielen, lees hier dan verder.

#2 Drop-through longboards

King of the north longboarden

Wielen downhill longboarden

Als je wilt sliden dan moet je op zoek naar wielen met een ronde lip. Als je meer grip wilt, dan moet je op zoek naar wielen met een square lip.

Een downhill longboard kopen?

Onze favoriete online shop is onlineskateshop.nl omdat zij een grote voorraad aan goede longboardmerken verkopen én een fysieke shop hebben. Bekijk de collectie down hill longboards:

Bekijk hieronder onze downhill-film van Maui om in the mood te komen!

Dit vind je misschien ook leuk

raft bij een waterval
Costa Rica

Ik ging raften op de ruige Pacuare-rivier in Costa Rica

fotograaf in de blue mountains
Australië

Tips voor je bezoek aan de Blue Mountains

Zuid-Korea

Wat te doen in Seoul Zuid-Korea

Mountainbike naast track op eiland Voorne-Putten
FietsenNederland

Outdoor Op Voorne-Putten: dit zijn de top activiteiten

tent op kampeerplek Amerika
Reistips

Kamperen in berengebied: onze ervaring + tips

Start laatste ronde Kardingerbultra 2023
FietsenHardlopen

Strava review: dit is waarom wij Strava zo fijn vinden