Kuala Lumpur stad

Reisroute Maleisië: de perfecte route

Laatst bijgewerkt:

Ga je binnenkort naar Maleisië en weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de ultieme reisroute voor je samengesteld! Van de bruisende stad Kuala Lumpur tot de witte stranden en tropische regenwouden, deze route biedt voor elk wat wils. Bij Lone Drifters delen we onze tips voor de perfecte rondreis door Maleisië. Volg onze reisroute van ongeveer 3-4 weken en ontdek het beste wat Maleisië te bieden heeft. Laat je betoveren door de prachtige bezienswaardigheden en de unieke cultuur van dit prachtige land.

Reisroute Maleisië

Deze route kun je prima individueel volgen. Wil je toch de zekerheid van een reisorganisatie, waar de reis (deels) voor je wordt geregeld? Kijk dan zeker eens naar deze Maleisiëreizen via Tui.nl. Daar boek je een vergelijkbare reis als we in deze blog als voorbeeld geven, maar je hebt wel de zekerheid van een reisorganisatie.

1. Kuala Lumpur

Of je nu een liefhebber bent van steden of niet, je kunt Maleisië eigenlijk niet bezoeken zonder een stop te maken in Kuala Lumpur.

De hoofdstad van Maleisië is een van de meest flitsende steden in Zuidoost-Azië. Inmiddels ben ik er 3 keer geweest en ik vind de stad alleen maar leuker worden omdat er zoveel gebieden zijn die je niet in één reis kunt bezoeken.

De iconische Petronas Towers waren ooit de hoogste gebouwen ter wereld en hoewel ze sindsdien de titel hebben verloren, zorgen ze voor een indrukwekkend uitzicht, terwijl je geniet van cocktails in een skybar aan de overkant.

Bekijk onze reistips voor Kuala Lumpur

2. Pangkor eiland

Pangkor is een klein eiland, wat nog niet veel wordt bezocht door toeristen. Juist daarom vinden we Pangkor erg leuk. Je kunt op Pangkor heerlijk relaxen op de rustige stranden.

3. Cameron Highlands

Je reisroute door Maleisië is eigenlijk niet compleet zonder de Cameron Highlands, een mistig deel van Maleisië, met glooiende heuvels en theeplantages.

Als je eenmaal weet dat het ooit een Brits heuvelstation was, is de reden voor de thee gelijk duidelijk. De beste plek om te verblijven in Cameron Highlands is de stad Tanah Rata, waar je rondleidingen kunt nemen en lekker kunt eten.

Afhankelijk van wat je wilt doen in Cameron Highlands, is 1 of 2 dagen voldoende. Wij brachten onze dagen door met het bezoeken van theeplantages en wandelen in de Cameron Highlands.

4. Taman Negara jungle

Om het grootste nationale park van Maleisië te bezoeken, vertaald in het Bahasa als ‘Nationaal Park’, kun je zelfstandig reizen of een rondreis maken. Hoewel het een tijdje duurt om er te komen, is een bezoek aan dit 130 miljoen jaar oude regenwoud een hoogtepunt van vele reizigers in Maleisië.

Je kunt Teman Negara zonder rondleiding bezoeken, maar een georganiseerde reis of tour maakt het je wel gemakkelijk om de ins en outs van de dit regenwoud te vinden.

5. Perhentianeilanden

Maak een kleine omweg om de Perhentian eilanden mee te nemen tijdens je reis in Maleisië. Je vindt er prachtige stranden en hele goede mogelijkheden om te duiken en snorkelen.

6. Penang eiland

Het eiland Penang is vooral populair vanwege het ontzettend leuke Georgetown. Ook vind je in Penang veel mooie stranden. Het eiland ligt voor de westkust van Maleisië.

In Penang vind je niet veel natuur en landschap maar het is zeker een mooi startpunt voor een bezoek aan het eiland Langkawi. De beste plek om te verblijven in Penang is George Town, de belangrijkste stad van het eiland.

Deze hipsterstad staat bekend om de straatkunst die beroemd is gemaakt door Ernest Zacharevic, maar ook om streetfood en meer recentelijk hipster-cafés in Penang.

7. Langkawi

Om je reis door Maleisië af te sluiten kun je eindigen op het eiland Langkawi. Je kunt natuurlijk ook beginnen in Langkawi als je vanuit Thailand komt. Zo reisden wij vanuit Koh Phi Phi door naar Langkawi, wat vooral handig is als je van plan bent een paar maanden in Zuidoost-Azië door te brengen.

Dit prachtige eiland, Langkawi ligt tegenover Penang en is een van de beste plekken in Maleisië aan de westkust als je op zoek bent naar natuur. Je vindt hier dieren in het wild en natuurlijke landschappen.

Lees meer over Langkawi.

8. Melaka

In veel opzichten is Melaka een vreemde plaats, bijvoorbeeld door de windmolens en de kerk op het centrale plein die dateren uit de Nederlandse koloniale overheersing van Melaka van 1641 tot 1826. Nog vreemder, maar juist ook heel tof zijn de Minion- en Hello Kitty-driewielers die je ziet en hoort.

Melaka is een charmant stadje met veel Straits Heritage-gebouwen waarin de Chinese gemeenschap woont. Als je in het weekend in Melaka verblijft, zorg dan dat je het eten en de sfeer proeft op Jonkers Street Night Market. Je kunt ook een uitstapje maken naar de Melaka Straits-moskee, eten in authentieke Melaka-restaurants en de straatkunst verkennen.

Huur jij wel eens een scooter op reis? Heb jij nog tips voor ons?