langkawi vogel

Mooie bezienswaardigheden in Langkawi

Langkawi is een prachtig eiland vol met watervallen, stranden een kabelbaan hoog in de bomen, apen en toffe restaurantjes. Er is genoeg te doen op dit Maleisische eiland en in deze post delen wij onze mooiste bezienswaardigheden van Langkawi.

Langkawi Cable Car

De Langkawi Cable Car is een van de leukere highlights van Langkawi. Vanuit de hoogte heb je uitzicht over de Matahari wand, een steile bergklif en prachtige watervallen. EN bij helder weer kun je ook de zee spotten.

Uitzicht Langkwai Cable Car
Uitzicht Langkwai Cable Car

De kabelbaan vertrekt vanaf Oriental Village aan de noordwestzijde van het eiland Langkawi. Je kunt hier gemakkelijk met taxi komen of door een scooter te huren.

De rit is ongeveer 2 kilometer lang en duurt 15 minuten. Tickets kun je bij de bali kopen (RM30 / 6,5) of online bij Get Your Guide. Voor € 21,28 heb je dan niet alleen toegang tot de kabelbaan, maar ook tot de Skydome, SkyRex en 3D Art Langkawi. Optioneel kun je eten en drinken krijgen, toegang tot de glassdoor-gondel, de private VIP-gondel, de rij overslaan en meer fijne activiteiten. Check deze gondeltickets.

Payar island voor eilandhoppen

Het eilandje Pulau Payar is een klein koraaleilandje tussen de eilanden Penang en Langkawi. Je kunt hier heerlijk duiken of snorkelen, een van de weinige plekken waar dat aan de westkust van Maleisië kan.

Bekijk ook: duiken en chillen op Pulau Tioman, het mooiste eiland van Maleisie

Vanuit Langkawi kun je prima een dagtour naar het eiland Payar maken. Verblijf je alleen op het eiland Penang of Langkawi; dan is een bezoek aan Pulau Payar de moeite waard. Net als ik bang voor vissen? Er is op het eiland ook een onderwater cabine waar je zonder te zwemmen naar de vissen kunt kijken. Zorg wel dat je de tour op tijd boekt, want het kan behoorlijk druk worden!

Art in Paradise Langkawi

In de buurt van Oriental Village, bij de kabel baan, ligt het Art in Paradise. Deze ruimte met een oppervlakte van 21.000 vierkante meter, biedt meer dan honderd interactieve 3D-schilderijen, artistiek geschilderd door een groep getalenteerde internationale kunstenaars. Stap binnen of kruip in de exposities. Deze bijna surrealistische galerij is een must op je bucketlist tijdens je reis in Langkawi.

Pantai Cenang

Pantai Cenang is het toeristische centrum van Langkawi. In dit centrum vind je veel leuke guesthouses, winkeltjes, resorts en gezelligheid. Het is het gebied voor backpackers want je kunt hier goedkoop overnachten. De meeste guesthouses en hostels liggen aan de hoofdstraat Jalan Pantai Cenang. De duurdere guesthouses liggen aan het strand en dat zijn ook gelijk de wat populairdere accommodaties. Wil je hier overnachten dan kun je het beste op tijd boeken.

  • Temurun waterval (leuk voor je route op de scooter!)
  • Seven Wells waterval (te zien vanaf de cable car!)
Bovenaan de berg via Langkwai Cable Car
Uitzicht Langkwai Cable Car
Uitzicht Langkwai Cable Car

Mooiste strand van Langkawi?

Het mooiste strand  van Langkawi vind je bij Datai Bay! Hier kwamen wij ook langs met de scooter en dit ligt aan de noordzijde van het eiland. Je vindt hier de meest toegankelijke stranden voor publiek en het water is veel heldere dan op andere stranden op Langkwai. Dit zeggen we er bij omdat hotels en resorts vaak prive stranden hebben en je er als niet-gast niet echt bij kan komen. jk dat een hotel of resort een privé strand heeft).

Kat bij strand Langkawi
Datai Bay
Datai Bay
Datai Bay
Temurun waterval
Temurun waterval
Zonsondergang Pantai Cenang
Zonsondergang Pantai Cenang

Vervoer in Langkawi

Langkawi is een klein eiland in het Noord-Westen van Maleisië, vlakbij de grens met Thailand. Het eiland heeft een omvang van slechts 478,5 vierkante kilometer (184,7 vierkante mijl). Maar dat is nog wel te groot om alles lopend te doen. In Langkawi kun je op verschillende manieren het eiland over reizen. Je kunt een taxi nemen of zelf een scooter of auto huren.

Scooter huren Langkawi

De meest logische optie om te reizen op Langkawi is met een scooter. Je kunt verschillende tochtjes langs het strand en watervallen maken.

Auto huren Langkawi

Het eigen vervoer heeft natuurlijk als voordeel dat je zelf kunt gaan en staan waar je wilt. Een goede bedrijf voor autoverhuur in Langkawi is Sunny Cars

Overnachten Langkawi

  • Tanjung Sanctuary

Beste reistijd Langkawi

De beste reistijd voor Langkawi island of Pulau Langkwai is van juni t/m augustus. Er is niet echt een droogseizoen, maar het is op Langkawi het natste van september tot en met december. Een buitje duur dan meestal niet langer dan 2 uur, gelukkig.

Huur jij wel eens een scooter op reis? Heb jij nog tips voor ons?

Meer Langkawi

⤖ Vind hier leuke hotels in Langkawi!

⤖ Ga je naar Sabah in Borneo Maleisië? Bekijk dan onze route door Borneo

⤖Liever een appartement? Huur dan een appartement via bijvoorbeeld Airbnb! Boek via ons en krijg direct €30 reistegoed bij je eerste boeking! 

Bovenaan de berg via Langkawi Cable Car

Uitzicht Langkwai Cable Car
Uitzicht Langkwai Cable Car
Uitzicht Langkwai Cable Car
Uitzicht Langkwai Cable Car