Een auto huren in Marokko: onze ervaring + tips!

Marokko is een fantastische bestemming om met de auto te ontdekken. Huur een auto en geniet van de vrijheid die een auto je geeft, Buiten de Marokkaanse steden is weinig verkeer en de wegen zijn prima onderhouden. Bovendien kom je met je huurauto op plekken waar je met het openbaar vervoer of een tour waarschijnlijk niet kan komen. In dit artikel deel ik mijn ervaring met het huren van een auto en rijden in Marokko en geef ik je tips om goed voorbereid en veilig door Marokko te rijden.

Waar kun je een auto huren in Marokko

Wil je een auto huren in Marokko, dan kan dat via verschillende autoverhuurders. Als ik op reis ben dan huur ik vaak via Sunny Cars of vergelijk ik via de vergelijkingssite Easyterra.

Bij Sunny Cars vind ik het fijn dat ik precies weet welke verzekeringen in de prijs zijn inbegrepen en dat de informatie duidelijk is. Voor Marokko kozen wij dus weer voor een huurauto via Sunny Cars.

auto huren Marokko
Foto via Bianca Kramer Photography

Auto’s vergelijken

Ik raad je aan om huurauto’s te vergelijken via vergelijkingssites zoals Easyterra. Vul je op-en afhaalbestemming en data in en vind direct een handig overzicht van autoverhuurders.

Easyterra

Wij boekten vaak een huurauto van autoverhuurbedrijf Hertz als we via Easyterra zoeken. Een weekje met de huurauto in Marokko op pad kost via Easyterra ongeveer € 76,03. Let wel goed op de de kleine lettertjes. Zitten er verzekeringen bij? Hoeveel borg moet je betalen? Moet je extra betalen als je de auto op een andere locatie inlevert en ben je oud genoeg? Soms moet je namelijk extra bijbetalen als je jonger bent dan 23.

Sunny Cars

Het fijne aan Sunny Cars vind ik dat je meteen op de website ziet waar je aan toe bent. Geen kleine lettertjes en duidelijkheid. Wij haalden de auto op het vliegveld in Agadir op en zonder te veel moeite leverden we de onze – door de woestijn stoffige – auto weer in bij het vliegveld van Marrakech.

Voor het inleveren van je auto op een andere locatie betaal je een toeslag. Deze one way toeslag is afhankelijk van de locatie en auto. Wij betaalden MAD 1.000(€ 96,06) bovenop onze totaalprijs. Helaas kun je geen auto huren in Marokko zonder creditcard bij Sunny Cars.

De auto die wij huurden was een hybride auto (deels elektrisch en deels benzine) met power boost. Zo kon ik met power andere auto’s inhalen (heel handig). Een hybride auto is duurzamer en scheelt je in de benzinekosten. Op een lage snelheid rijd je namelijk op elektriciteit. De auto laadde zichzelf weer op als we rijden.

Ik vind rijden met automaat vooral in heuvelachtige gebieden fijn zodat je geen hellingproef hoeft te doen 😁.

Hoeveel kost het huren van een auto in Marokko

Autoverhuurder Kosten
Sunny CarsVanaf €355
EasyterraVanaf €298,15 (Worry Free)
Kosten 1 week – gekeken in juli met op- en afhaal in Marrakesh

→ Bekijk details en prijzen van autohuur met Sunny Cars of vergelijk huurauto’s bij Easyterra.nl

Auto huren in Marokko zonder creditcard?

Het probleem waar veel reizigers tegenaanlopen is een creditcard. Sunny Cars biedt autohuur zonder creditcardgebruik alleen aan op bepaalde bestemmingen, Marokko hoort daar op het moment van schrijven niet bij.

Helaas heb ik nog geen autoverhuurders gespot waarbij je een auto kunt huren in Marokko zonder creditcard. Zonder creditcard van de hoofdbestuurder, die als waarborg voor de autohuur dient, kun je in Marokko dus *geen auto huren.

*Mocht je dat wel zijn tegengekomen, laat het gerust in de reacties hieronder weten zodat je andere reizigers daarmee kunt helpen.

Korting sparen met AMEX

Overweeg je een creditcard aan te schaffen, dan raden wij American Express (AMEX) aan. Tijdens de werkperiode bij IBM waar Evelyn regelmatig in hotels verbleeef, reisde ze met een AMEX. Met de AMEX Flying Blue creditcard kun je namelijk ook sparen voor Air Miles. En met deze miles kun je fikse kortingen krijgen op bijvoorbeeld vliegtickets (zodat je nog meer kan reizen, jaj!). Tijdens Evelyn´s werk bij IBM maakte ze veelvuldig gebruik van deze kaart om hotels te boeken. Toen ze daar niet meer werkte dacht ze er zelf aan om een AMEX te kopen om Air Miles te sparen.

Tips voor het huren van een auto in Marokko

1. Huur alvast in Nederland

De eenvoudigste manier om een auto te huren is via Nederland. Je hebt dan alles vooraf geregeld. Wij huurden via Sunny Cars een auto met automaat voor zo’n € 200 euro voor een week. Ook met Easyterra huurden wij regelmatig in de Verenigde Staten een auto.

2. Zorg voor voldoende bestedingslimiet op je creditcard

Zorg dat je genoeg bestedingslimiet op je creditcard hebt staan voor het ter plaatse betalen van de borg.

Ik had maar €1000 limiet op de creditcard en kwam €500 te kort (oeps, zo dom). Mijn reisgezelschap was haar creditcard vergeten. Om die €500 borg op te lossen konden we €8 huurkosten extra per dag bij betalen om die €500 ‘af te kopen’. Ik had zelf ter plekke geprobeerd via ING mijn limiet te verhogen, maar kreeg dat niet zo snel voor elkaar.

3. Zorg dat je genoeg cash bij je hebt

Zorg dat je cash bij je hebt (euro’s zijn ook goed) om te tanken, pinnen kan namelijk niet bij de tankstations. De tank wordt door een medewerker voor je volgegooid.

4. Zorg dat je genoeg power hebt

Zorg dat je een auto huurt die voldoende power heeft om de bergen flink omhoog te rijden. Meestal is dat geen probleem met een huurauto.

5. Houd je aan de verkeersregels

Houd je aan de snelheid. In de steden staan redelijk vaak politiemannen om de snelheid en papieren te controleren. Wij zijn één keer aangehouden en kwamen weg met de boete omdat wij zogenaamd geen cash op zak hadden ;-). Niet heel fijn maar het levert wel mooie reisverhalen van Marokko op :)

6. Let goed op in de stad

Verder moet je tijdens het autorijden alert zijn in de stad. Er zijn vaak tweebaanswegen maar er wordt veel in het midden gereden. Ook fietsers plotseling op de tweebaansweg zijn gevaarlijk als er een auto naast je rijdt. Je kunt dan niet zomaar naar links afwijken of vol op de rem gaan.

Op sommige plekken (rondom Agadir/Taroudant) ervaarden wij bij stoplichten nog wel eens bedelaars die bij de autoruiten gaan staan. Het is handig om je deur op slot te doen zodat er geen rugtas uit je achterbank gegrist kan worden; better safe than sorry.

In Marrakech moet je ook goed uitkijken voor vervelende en opdringerige locals. Jonge ventjes probeerde ons ergens naartoe te leiden en volgens hen mochten we niet binnen de stadsmuren komen. Uiteindelijk moesten wij er wel in omdat onze riad binnen de muren zat.

Rijden in de bergen

In de bergen is het vrij rustig qua verkeer en de wegen zijn bijzonder goed onderhouden. De enige rotweggetjes – over grind en super smal – waren naar onze riads en de eco lodge, maar dat waren vrij korte stukjes.

Rijden in de avond

We raden niet aan om in de avond te rijden. Zeker niet door berggebied. Het is absoluut niet goed verlicht en verdwalen in woestijngebied is niet chill.

Ik ben trouwens nachtblind dus ik probeerde het niet eens om in de avond te rijden.

Veelgestelde vragen & samenvatting

Heb je een internationaal rijbewijs nodig voor Marokko?

Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Marokko, ook bij het huren van een auto. Je hebt dus geen internationaal rijbewijs nodig.

Is autorijden in Marokko veilig?

Wij vonden het veilig om te autorijden in Marokko. Het verkeer is er lang niet zo chaotisch als bijvoorbeeld in Azië, mocht je daar gereden hebben. Zelf heb ik niet in het diepste centrum van bijvoorbeeld Marrakesh gereden, maar er net iets buiten. En dat leverde mij wel al lichtelijke stress op door alle scooters.

Kan ik een auto huren in Marokko zonder creditcard?

Helaas heb ik nog geen autoverhuurders gespot waarbij je een auto kunt huren in Marokko zonder creditcard. Sunny Cars biedt dit bijvoorbeeld alleen aan op bepaalde bestemmingen.

→  Overtuigd om een auto in Marokko te huren? Bekijk dan ook onze roadtrip route door Marokko.

Dit vind je misschien ook leuk:

Ben je op zoek naar een reisorganisatie voor een op maat gemaakte reis, een individuele reis of een groepsreis? Bekijk dan een selectie van onze favoriete reisorganisaties

Wanneer je iets koopt via links op onze website, dan steun je ons zonder dat het jou iets extra's kost en zo kunnen wij onze content gratis houden. Niks boeken maar heb je iets aan onze content gehad? Dan kun je ons een kopje koffie donerenDankjewel voor je steun. ♥️

Plaats een reactie