auberge le festival

ONZE MOOISTE ACCOMMODATIES IN MAROKKO

Tijdens onze rondreis door Marokko sliepen we op de meest bijzondere locaties. Van prachtige riads tot een kasteel en ecolodges. Van te voren hadden we al deze bijzondere accommodaties in Marokko al opgezocht en geboekt, maar er zitten ook een paar bij die we even snel in Marokko hadden geboekt. Het voordeel van het hoogseizoen is dat er nog genoeg beschikbaar is.

Stuk voor stuk zijn deze accommodaties bijzonder en kun je ze boeken als je een roadtrip doet rondom Agadir en Marrakech.

Ecolodge: Lodge Hara Oasis

Lodge Hara Oasis is te bereiken vanaf Ait Ben Haddou een heel stuk ten oosten. In het stadje Agdz, waar de lodge in de buurt ligt, is niet zo bijzonder. Het land van de lodge wel. Je rijdt een stukje op een smal paadje met de auto en komt uiteindelijk bij een parkeerplaats in the middle of nowhere uit. We worden begroet door een Marokkaanse meneer die alleen Arabisch en een heel klein beetje Frans spreekt. Hij brengt ons naar het prachtige stuk land vol met bloemen, cactussen en boomhutten waar je kunt chillen. Het pronkstuk is wel de locatie. De lodge ligt tegen een rivier aan en als we tegen zonsondergang aankomen reflecteert de oranje rots in de verte in het riviertje.

De lodges zijn een voor een prachtig. Je hebt het gevoel dat je in een huisje in de Afrikaanse wildernis slaapt, maar dan met z’n alleen in een prachtige tuin.

Ga je hier boeken en ben je vegetarisch? Zorg dan dat je van te voren aangeeft dat je vegetarisch bent. Wij waren dat vergeten en ze konden voor ons 1 vegetarisch gerecht en 1 vleesgerecht maken. Een beetje vreemd. Ik probeerde de stukken vlees eruit te vissen maar met een tajine van vlees is dat erg lastig.

Ecolodge: Lodge Hara Oasis

Auberge Le Festival Todra Gorge

Auberge Le Festival is wel een heel bijzondere accommodatie op een bijzondere plek. Als je komt aanrijden zie je de lodge al aan de overkant van Todra Gorge.

Alle grotkamers waren bezet, maar toen bleek dat onze kamer geen gewone kamers was, we sliepen namelijk in de linkertoren, wauw! Wat was dat mooi. We hadden een privébalkon waar ik nog foto’s heb geschoten in de avond. Het is hier in de avond namelijk zo donker dat je een hemel vol met sterren ziet.

De kamer was ontzettend groot en helemaal op de rand van het kasteel gevestigd. We hadden een tweepersoonsbed, een open haard met bank en nog een tafel met vier stoelen. Als je een rondreis door Marokko maakt raadt ik deze bijzondere accommodatie zeker aan! Je komt er namelijk langs als je van Marrakech naar Fez of omgekeerd via Todra Gorge rijdt!

Maison d’hôtes Dar El Haja

Dit hotel is niet zozeer bijzonder, de locatie wel. Het hotel ligt namelijk in het dorpje Ait Ben Haddou, een dorpje tegen een grote rots aan, dat in films als The Mummy en Game Of Thrones figureerde. Je slaap midden in dit eeuwenoud ogende dorpje en dat alleen al is heel bijzonder. De energie in het hotel wordt trouwens opgewekt door zonnepanelen. Pluspunt!

⤗ Bekijk ook: onze aanraders voor riads in Marrakech en andere plekken in Marokko!

achtergrond bergen