Hier sliepen wij in Marokko: onze favoriete accommodaties

Marokko tip: Ontdek de Hoge Atlas te voet op The Atlas Trail, een unieke 5-daagse reis van 80 kilometer.

Op onze rondreis door Marokko verbleven we in enkele unieke locaties, variërend van sfeervolle riads en een kasteel tot ecolodges. We hadden vooraf al enkele van de meest unieke verblijfplaatsen in Marokko gereserveerd, maar sommige accommodaties vonden en boekten we spontaan ter plekke. Een groot voordeel van reizen in het hoogseizoen bleek de ruime beschikbaarheid. Elke plek waar we sliepen was bijzonder op zijn eigen manier. Als je met de auto rond Agadir en Marrakech gaat reizen, zijn deze plekken echt aan te raden.

Ecolodge: Lodge Hara Oasis

Lodge Hara Oasis iligt een eindje ten oosten van Ait Ben Haddou. Het stadje Agdz, dichtbij de lodge, is op zichzelf niet heel opmerkelijk, maar het terrein van de lodge des te meer. Je volgt een smal pad met de auto en eindigt op een parkeerplaats midden in de natuur. Daar verwelkomt een Marokkaanse heer ons, die voornamelijk Arabisch en een beetje Frans spreekt. Hij leidt ons naar een prachtig stuk natuur vol bloemen, cactussen en boomhutten waar je heerlijk kunt ontspannen. Het meest bijzondere is de locatie zelf. De lodge bevindt zich aan een rivier en bij onze aankomst bij zonsondergang zien we hoe de oranje kleur van een rots in de verte weerspiegelt in het rivierwater.

De lodges zijn een voor een prachtig. Je hebt het gevoel dat je in een huisje in de Afrikaanse wildernis slaapt, maar dan met z’n alleen in een prachtige tuin.

Als je van plan bent om hier te boeken en je bent vegetariër, vergeet dan niet om dit van tevoren aan te geven. Dat waren wij vergeten, waardoor ze voor ons één vegetarisch gerecht en één vleesgerecht konden bereiden, wat best vreemd was. Ik probeerde het vlees uit de tajine te halen, maar dat is vrij lastig bij een gerecht dat voornamelijk uit vlees bestaat.

Bekijk prijzen en details van deze accommodatie

Ecolodge: Lodge Hara Oasis

Auberge Le Festival Todra Gorge

Auberge Le Festival bevindt zich op een unieke locatie. Al bij het aanrijden valt de lodge op aan de overkant van de Todra Gorge.

Hoewel alle grotkamers al bezet waren, bleek onze kamer allesbehalve gewoon; we verbleven namelijk in de linkertoren, wat een prachtige ervaring was! We hadden een eigen balkon waar ik ’s avonds foto’s heb gemaakt. Het wordt hier zo donker dat je een hemel vol sterren kunt zien.

Onze kamer was erg ruim en lag helemaal aan de rand van het kasteel. Er stond een tweepersoonsbed, een open haard met een bankje en ook nog een tafel met vier stoelen. Als je door Marokko reist, is deze unieke accommodatie echt een aanrader! Je komt er namelijk langs als je van Marrakech naar Fez rijdt, of andersom, via Todra Gorge!

Maison d’hôtes Dar El Haja

Het hotel zelf is misschien niet opmerkelijk, maar de locatie is dat des te meer. Het bevindt zich namelijk in Ait Ben Haddou, een dorpje dat tegen een grote rots aanleunt en heeft gefigureerd in films zoals The Mummy en Game Of Thrones. Het is bijzonder om midden in zo’n eeuwenoud uitziend dorpje te overnachten. Bovendien wordt de energie in het hotel opgewekt door zonnepanelen, wat een groot pluspunt is!

⤗ Bekijk ook: onze aanraders voor riads in Marrakech en andere plekken in Marokko!

Wist je dat we een heel archief vol Marokko tips hebben? Neem gerust een kijkje door op onderstaande knop te klikken.

Dit vind je misschien ook leuk

NederlandWandelen

Mooiste hikes in Nederland in de herfst

Surf informatie
GolfsurfenHawaii

Surfen op Hawaii? Dit zijn dé surfspots

KamperenNederland

Ontdek camping Buitenland in Drenthe

Outdoor Lifestyle

Rab Kangri GTX Jacket review

drone foto camper
Noorwegen

Tips voor het huren van een camper in Noorwegen

Outdoor Lifestyle

Het Banff Mountain Film Festival 2024: Maak je klaar voor een nieuw avontuur!