Slapen in chique hostel: Coco Mama Amsterdam

Coco Mama is een hostel voor reizigers die graag op budget slapen maar toch het gevoel van een hotel zoeken. Coco Mama is zo’n hostel. De eigenaressen Lotje en Anika noemen het een cross over tussen een hotel en hostel.

Ik werd door hun uitgenodigd om een nachtje te slapen in dit boetiek hostel en ik heb heerlijk geslapen. Het kwam voor mij heel goed uit, want ik had een feestje in de Melkweg. Ik vind het toch wel lekker om na een feestje in een fatsoenlijke kamer te slapen.

Reissentiment

Toen ik binnen kwam voelde ik een reissentiment (is dat een woord?). Ik kreeg een warm welkom met Prosecco, een persoonlijke rondleiding door het hostel (wat vroeger een bordeel was, ze hebben nog een paal bewaard) en een uitleg over Amsterdam met twee reizigers uit Ierland en Australië gaven me weer even het gevoel dat ik op reis was.

Een Australische jongen vroeg aan mij: “Where are you from?” en dat toverde een glimlach op m’n gezicht. Ohh ik mis het backpacken.

Toen moest ik natuurlijk zeggen dat ik eigenlijk uit het noorden van Nederland naar Amsterdam afreisde voor een feestje in de Melkweg. Dan ben je gelijk een stuk minder interessant lijkt het dan haha.

Leukste hostel van Amsterdam

Het hotel is volgeboekt met reizigers van over de hele wereld. Het interieur is er eentje dat je gewend bent van een hostel: loungebanken, aan papieren agenda met elke dag een nieuw themaplaatje (in jaren ’50 stijl), een huiskat en zelfs een Smeg koelkast (loving that!).

Coco Mama hostel ligt op loopafstand van het Leidseplein en een metrohalte naar diverse andere locaties in de stad.

⤳ Lees ook: leuke eetplekjes in Amsterdam

Delftsblauwe kamer

Ik bracht de nacht door in de Delfts Blauwe Kamer en deelde mijn kamer met een Duitse jongen. We hadden onze eigen badkamer en wc en uitzicht over Westeinde.

Afbeeldingsresultaat voor coco mama hostel

Coco Mama hostels

Naast Coco Mama hebben Anika and Lotje ook Eco Mama, een ander hostel in de stad, opgericht. Ook leuk om eens te proberen.  Je vindt de Mama boutique hostels aan Westeinde 18 en Valkenburgstraat 14.

⤳Psst! Je krijgt van ons 10% korting op Booking.com als je via onze link boekt.