drone foto camper

Tips voor het huren van een camper in Noorwegen

Laatst bijgewerkt:

Reizen met de camper door Noorwegen is de ultieme manier om de Noorse natuur te ontdekken. Ben je van plan met een camper door Noorwegen te reizen of met een tent, of ben je nog in dubio of je van hotel naar hotel wilt reizen? Geen probleem. Wij hebben tips voor je verzameld voor het huren van een camper tijdens je roadtrip door Noorwegen.

Kosten huren camper in Noorwegen

Reizen met een camper is een leuke manier van reizen. De kosten voor het huren van een camper in Noorwegen hangen sterk af van het type camper die je gaat huren. Denk aan hoe groot de camper is en hoeveel slaapplekken je nodig hebt. 

Zo kies je een camper

Er zijn verschillende soorten campers te huur bij camperaanbieders. Welke camper je het beste kunt kiezen hangt allemaal af van je reisgezelschap en waar in Noorwegen je naartoe wilt reizen. Om de voor jou beste geschikte camper te vinden kun je de volgende vragen beantwoorden:

 • Hoeveel mensen verblijven er in de camper?
 • Wat is je budget voor de camperreis?
 • Waar ga je heen en op voor soort terrein ga je rijden?
 • In welke grootte RV / camper rijdt je zelf comfortabel?
 • Moet je nog een auto o.i.d. Meeslepen?

Hou de antwoorden van deze vragen in je achterhoofd en ga dan op zoek naar camperaanbieders om prijzen te vergelijken

Camper huren van particulieren

Je kunt er voor kiezen om een camper te huren via GoBoony. Het leuke van een camper huren via deze organisatie is dat je huurt van een particulier of lokale ondernemer bij jou in de buurt. Je kunt je camper dus direct ophalen en de boot naar Noorwegen pakken.

Omdat je bij Goboony het grootste aanbod van Nederland vindt, is er altijd wel een mooie camper die bij jou past. De campers zijn veilig, APK gekeurd en goed verzekerd.

Camperreizen Noorwegen

Een camper kun je gemakkelijk vanuit Nederland huren. De bekendste Nederlandse aanbieder van camperreizen is Travelhome van ANWB. Zij zijn de specialist op het gebied van camperreizen en daarom ook zeker de moeite waard om eens te kijken. Hun advies is gebaseerd op eigen ervaring en ze hebben een uitgebreid aanbod aan campers. Zeker weten dat jij jouw camper bij Travelhome gaat vinden. 

Gratis reisadvies van Travelhome en kijken of er een match is? Vraag dan een gratis Travelhome reisbrochure aan voor een camperreis door Noorwegen.

Budget tips voor je camperreis

Een camper huren kan best wat kosten. Gelukkig zijn er ook genoeg tips om je kosten voor je camperreis zo laag mogelijk te houden. Hieronder een aantal van onze tips:

 • Zoek naar kortingen op camperprijzen. Soms krijg je een paar extra dagen als je langer huurt.
 • Plan je route door Noorwegen en reserveer vooraf campings en hotels. Zo blijf je binnen je kilometerbudget en bespaar je benzine. Hotels kun je via Booking.com vaak nog tot 24 uur van te voren wijzigen.
 • Er zijn apps/websites waarmee je de goedkoopste benzinestations kunt vinden zoals Gasbuddy.
 • Zorg ervoor dat je RV niet wordt overbelast en controleer dagelijks de bandenspanning. Overgewicht zal je brandstofvoorraad er doorheen jagen (en het is niet goed voor de RV).
 • Neem zo min mogelijk mee. Hoe zwaarder de camper, hoe meer brandstof het kost om hem te trekken. Als je het niet nodig hebt, breng het dan niet mee!
 • Heb je een self-contained camper? Probeer dan een paar nachten zonder aansluitingen te kamperen. Zo bespaar je op campingkosten.
 • Rij langzaam. 80-90 km (55 mph) rijden is optimaal om gas te besparen.

Benzinekosten van een camper 

Na de coronaperiode zijn benzinekosten erg gesteden. Daarom is het goed rekening te houden met deze prijzen naast de camperhuur kosten. 

Een handige manier om je gaskosten voor je camperreis door Noorwegen te bepalen: gebruik de Gasbuddy app / website. Je kunt op deze website/app de kaart van Noorwegen bekijken om de lokale gasprijzen te zien. 

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters