horseshoe bend zonsondergang

De leukste Nederlandse reisblogs van dit moment

Nederlandse reisblogs poppen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Welke zijn de moeite waard naast onze reisblog? Wij hebben de beste, leukste en handige reisblogs voor je gebundeld op deze pagina. Bekijk direct de top tien 8 leuke reisblogs waar ook wij onze reisinspiratie vandaan halen!

1. Foodtravelphotography

Bianca van Foodtravelphotography maakt prachtige foto’s van de bestemmingen die ze bezoekt. Daarnaast is ze net als ons gek op wintersport en zul je elk jaar weer een mooi wintersportreport voorbij zien komen.

Bianca schrijft vooral veel over Europa en heeft net een zeilboot gekocht waarmee ze met haar vrienden de wereld over wilt zeilen! In 2018 maakte ik met Bianca een prachtige roadtrip door Marokko.

2. Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol is een prachtig geschreven blog van Stephanie, die een achtergrond in Journalistiek heeft. Stephanie is naar veel bestemmingen geweest waar wij ook voet hebben gezet en veel van haar bezochte bestemmingen staan nog bij ons nog op de bucketlist.

3. Wearetravellers.nl

Ik durf te zeggen dat reismagazine Wearetravellers.nl de bekendste reisblog van Nederland is. Roëll raakte net als on verslaafd aan reizen na haar wereldreis en inmiddels is haar blog een van de grootste van Nederland.

Roëll bracht meerdere reisboeken uit en in de laatste staan wij zelf ook.

The Lone Drifters in het boek van We Are Travellers

4. Reispackers

Maak kennis met Thomas en Sam (28) van het Instagram- en blogaccount Reispackers. Het idee voor hun Instagram- en blogaccount ontstond in 2020 toen ze besloten om hun passie voor reizen en fotografie te delen met vrienden en familie. Na positieve reacties van anderen, begonnen ze het serieuzer te nemen. Het delen van hun favoriete plekken en de prachtige beelden om te inspireren om nieuwe plekken op de wereld te ontdekken.

5. Reisjunk

Greg & Irene van Reisjunk maken prachtige foto’s en geven vooral handige tips voor Aziatische bestemmingen. Zo heb ik veel aan hun website gehad tijdens mijn reis door de Filipijnen en Cambodja.

6. Ikwilmeerreizen.nl

Mirjam en Annemarie hebben hun reisblog gecombineerd met hun reiswebshop boordevol handige reisartikelen. Ze hebben over zoveel bestemmingen geschreven dat er geheid wel een bestemming bij zit waar jij naartoe wilt.

7. Explorista.nl

Reisblogger Milou publiceert vooral veel praktische reistips en artikelen. Haar artikelen zijn waarschijnlijk een van de uitgebreidste op het web. Milou heeft een tijdje in Londen gewoond en daarom ook veel handige reistips voor Londen. Dus mocht je naast onze Londen artikelen meer willen lezen over deze stad? Bekijk dan zeker Milou’s blog.

8. Traveljunks.nl

Traveljunks is een reisblog van Robert die samen met gastbloggers over uiteenlopende onderwerpen schrijft. Ook hij mag graag sporten op reis, zoals klimmen in Krabi en hij interviewde ons een keer als reisblogger van de maand.

9. Janna Kamphof

Janna Kamphof woonde een tijd in Duitsland maar tegenwoordig woont ze in Haarlem met haar vriend. Ze schrijft over het maken van lange wandelingen, verborgen watervallen, ijskoude meren, verborgen cafés en overnachtingen op bijzondere plekken. Op Janna’s blog vind je tips voor slow travel en ideeën voor microavonturen.

En dit zijn wij

Sinds 2007 documenteert Evelyn haar twee wereldreizen én andere reisen op reisblogs. Eerst op evey.aroundtheworld.nl, en in 2011 kocht ze een eigen domeinnaam om bloggen serieuzer te nemen. Met bijna 100k lezers per maand is lonedrifters.nl een van de grootste Nederlandse reisblogs, gefocust op actief reizen. Bekijk dan onze Over Ons pagina.