De leukste Nederlandse reisblogs van dit moment

Nederlandse reisblogs poppen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Welke zijn de moeite waard naast onze reisblog? Wij hebben de beste, leukste en handige reisblogs voor je gebundeld op deze pagina. Bekijk direct de top tien 8 leuke reisblogs waar ook wij onze reisinspiratie vandaan halen!

Foodtravelphotography

Bianca van Foodtravelphotography maakt prachtige lichte foto’s van de bestemmingen die ze bezoekt. Ze schrijft over tal van (met name Europese) bestemmingen en focus zich op eten, duurzaam reizen en heeft een groot hart voor dieren. In 2018 reisde Evelyn met Bianca door Marokko en in 2023 door Kroatië en Rhodos.

Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol is een prachtig geschreven blog van Stephanie, die een achtergrond in Journalistiek heeft. Stephanie is naar veel bestemmingen geweest waar wij ook voet hebben gezet en veel van haar bezochte bestemmingen staan ook bij ons op de bucketlist. Inmiddels heeft Stephanie gastbloggers in dienst en reist ze zelf iets minder veel vanwege de geboorte van haar baby.

Wearetravellers.nl

Ik durf te zeggen dat reismagazine Wearetravellers.nl de bekendste reisblog van Nederland is. Roëll raakte net als on verslaafd aan reizen na haar wereldreis en inmiddels is haar blog een van de grootste van Nederland.

Roëll bracht meerdere reisboeken uit en in de laatste staan wij zelf ook.

Reispackers

Maak kennis met Thomas en Sam (28) van het Instagram- en blogaccount Reispackers. Het idee voor hun Instagram- en blogaccount ontstond in 2020 toen ze besloten om hun passie voor reizen en fotografie te delen met vrienden en familie. Na positieve reacties van anderen, begonnen ze het serieuzer te nemen. Het delen van hun favoriete plekken en de prachtige beelden om te inspireren om nieuwe plekken op de wereld te ontdekken.

Reisjunk

Greg & Irene van Reisjunk maken prachtige foto’s en gaven vooral handige tips voor Aziatische bestemmingen. Zo heb ik veel aan hun website gehad tijdens mijn reis door de Filipijnen en Cambodja. Tegenwoordig reizen ze ook veel door Europa en Zuid-Amerika en hebben ze ook gastbloggers in dienst.

Travel a lut

Travel a lut is de reisblog van Maaike die prachtige foto’s schiet en de mooiste bestemmingen bezoekt. Veel van haar bestemmingen vind je ook op Lone Drifters terug zoals Canada, Peru en Thailand.

Solon Travel

Solon Travel is de reisblog van Lonneke die naast haar blog, of juist omgekeerd, op maat gemaakte reizen aanbiedt. Naast de mooie plaatjes die ze schiet, weet ze dus ook heel veel van een bestemming om haar klanten op een mooie reis te sturen. Ik reisde dit jaar met Lonneke naar Samoëns en ze is ook ontzettend grappig!

The Outdoors

The Outdoors schrijft net als wij over outdoor in en buiten Nederland. Met een enorm team van gastbloggers schrijven ze over uiteenlopende sporten en komen ze op de mooiste plekken op de wereld.

Karlijntravels

Als er iemand veel wereldreizen heeft gemaakt dan is het wel Karlijn. Ze heeft bijna elk land in de wereld wel gezien en dat maakt haar een fervente reiziger als je het ons vraagt.

Lone Drifters

Sinds 2007 documenteert Evelyn haar twee wereldreizen én andere reizen op het web. Eerst op evey.aroundtheworld.nl, en in 2011 kocht ze een eigen domeinnaam. Met bijna 100k lezers per maand is lonedrifters.nl een van de grootste Nederlandse reisblogs, gefocust op actief reizen. Voor de avonturiers dus! We hebben al veel bestemmingen bezocht dus neem gerust een kijkje bij al onze bestemingen!