De leukste Nederlandse reisblogs

horseshoe bend zonsondergang

Nederlandse reisblogs poppen de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. Welke zijn de moeite waard naast onze reisblog? Wij hebben de beste, leukste en handige reisblogs voor je gebundeld op deze pagina. Bekijk direct de top tien 8 leuke reisblogs waar ook wij onze reisinspiratie vandaan halen!

1. Foodtravelphotography

Bianca van Foodtravelphotography maakt prachtige foto’s van de bestemmingen die ze bezoekt. Daarnaast is ze net als ons gek op wintersport en zul je elk jaar weer een mooi wintersportreport voorbij zien komen. Bianca schrijft vooral veel over Europa en heeft net een zeilboot gekocht waarmee ze met haar vrienden de wereld over wilt zeilen! In 2018 maakte ik met Bianca een prachtige roadtrip door Marokko.

2. Expeditie Aardbol

Expeditie Aardbol is een prachtig geschreven blog van Stephanie, die een achtergrond in Journalistiek heeft. Stephanie is naar veel bestemmingen geweest waar wij ook voet hebben gezet en veel van haar bezochte bestemmingen staan nog bij ons nog op de bucketlist.

3. Wearetravellers.nl

Ik durf te zeggen dat reismagazine Wearetravellers.nl de bekendste reisblog van Nederland is. Roëll raakte net als on verslaafd aan reizen na haar wereldreis en inmiddels is haar blog een van de grootste van Nederland. Onlangs bracht ze ook een boek uit dat super leuk op de koffietafel van elke reisverslaafde staat: Backpack Bestemmingen.

4. Reisdoc.nl

Hoewel Chantal zelf niet zoveel meer op de website Reisdoc schrijft is Reisdoc nog steeds een handige website vol met handige reisbespaartips. Hoe kun je geld besparen, hoeveel kost een bestemmingen en meer vind je op haar reisblog. Wordt ook lid van haar nieuwsbrief om direct de beste reistips in je mailbox te krijgen.

5. Reisjunk

Greg & Irene zijn mijn voorbeeld qua fotografie, ze maken mooie foto’s en geven vooral handige tips voor Aziatische bestemmingen. Zo heb ik veel aan hun website gehad tijdens mijn reis door de Filipijnen en Cambodja.

6. Ikwilmeerreizen.nl

Mirjam en Annemarie hebben hun reisblog gecombineerd met hun reiswebshop boordevol handige reisartikelen. Ze hebben over zoveel bestemmingen geschreven dat er geheid wel een bestemming bij zit waar jij naartoe wilt.

7. Explorista.nl

Reisblogger Milou publiceert vooral veel praktische reistips en artikelen. Haar artikelen zijn waarschijnlijk een van de uitgebreidste op het web. Milou heeft een tijdje in Londen gewoond en daarom ook veel handige reistips voor Londen. Dus mocht je naast onze Londen artikelen meer willen lezen over deze stad? Bekijk dan zeker Milou’s blog.

8. Traveljunks.nl

Traveljunks is een reisblog van Robert die samen met gastbloggers over uiteenlopende onderwerpen schrijft. Ook hij mag graag sporten op reis, zoals klimmen in Krabi en hij interviewde ons een keer als reisblogger van de maand.

9. Janna Kamphof

Janna Kamphof woonde een tijd in Duitsland maar tegenwoordig woont ze in Haarlem met haar vriend. Ze schrijft over het maken van lange wandelingen, verborgen watervallen, ijskoude meren, verborgen cafés en overnachtingen op bijzondere plekken. Op Janna’s blog vind je tips voor slow travel en ideeën voor microavonturen.

10. Lone Drifters

Joehoeee, that’s us! Weet je nog niet waar onze blog over gaat? Bekijk dan onze Over Ons pagina.