Ha Ling Trail: het mooiste uitzicht over Canmore & de Rocky Mountains

Canada is het land van besneeuwde bergtoppen, wilde dieren, helderblauwe meren en dennebomen. Hoe kun je het land mooier ontdekken dan wandelend. Een van onze mooiste en zwaarste wandelingen in Canada was de Ha Ling Trail die 5,6 kilometer omhoog gaat naar Ha Ling Peak. Deze vrij moeilijke wandeling geeft je het beste uitzicht over de vallei en het stadje Canmore en is daarom voor outdoorliefhebbers een van de beste Canmore Canada bezienswaardigheden.


Ha Ling Peak

De Ha Ling Trail is een moeilijke wandeling vlakbij Canmore. De trail is zo’n 5,6 kilometer lang en brengt je bij Ha Ling Peak.

De hike naar Ha Ling Peak is een moeilijke wandeling en moet niet onderschat worden. Het pad kan het beste worden gebruikt van mei tot oktober. De top is erg winderig maar geeft je een van de beste uitzichten die we ooit hebben gezien: een panorama uitzicht over Canmore en de Rocky Mountains.

Over Ha Ling Trail

  • Lengte: 7 km (7 km)
  • Geschatte duur: 3,5 – 5 uur
  • Hoogtewinst: 737m (2417ft)
  • Moeilijkheidsgraad: Matig

Begin zo vroeg mogelijk aan de hike of als je kunt, ‘s nachts voor een spectaculaire zonsondergang. Door de ligging van de Bow Valley, komen er ook veel toeristen vanuit Calgary om de hike te maken. Het kan vooral in de weekenden dus ontzettend druk worden op de peak.

Het eerste deel van de wandeling gaat door het bos en heeft een aantal moeilijke soms modderige delen in haarspeldbochten. De laatste meters van de wandeling zijn de moeilijkste, waarbij je moet wandelen op de steile top van Ha Ling.

Hoewel wij de hike zonder bergschoenen maakte, zou ik je wel aanraden om je bergschoenen aan te doen, als je ze mee hebt. Vooral het open deel bij de top is een uitdagend stuk over losse rotsblokken.

Lees ook: de ultieme guide voor beginnende hikers

Hoewel we de uitzichten vanuit Minders Peak – die ook spectaculair schijnen te zijn – niet hebben gezien, schijnen de uitzichten van Ha Ling nog beter te zijn. Wil je vanuit Calgary deze wandeling maken? Dat kan ook. De hike licht namelijk vlakbij Calgary en is een van de meest populaire hikes in de Bow Valley.

Zo kom je bij het begin van de trail

Wij hadden beschreven hoe wij destijds bij de trail kwamen. Echter zijn er ondertussen werkzaamheden aan de parkeerplaats geweest. Deze info hebben wij daarom verwijderd.

Raadpleeg altijd de Alberta Tourism website voor de laatste updates over de trail en parkeermogelijkheden. Je hebt een Kananaskis Conservation Pass nodig om je voertuig te parkeren in Kananaskis en de Bow Valley.

Onderaan de trail kom je langs deze rivier hieronder.

Dit vind je misschien ook leuk

uitzicht fjord Noorwegen
Noorwegen

Super handige tips voor de boot naar Noorwegen

Indonesië

8x doen in Ubud voor je eerste keer

Trinity in Dublin bibliotheek
Ierland

Wat te doen in Dublin

Boot in water bij Noorwegen
Noorwegen

Onze ervaring met de boot naar Noorwegen: de Fjordline

Wereldreis

Lone stories #6: throwback naar onze roadtrip / van San Francisco naar het Marryhill (longboarders) event

Kat boven op een doek
MarokkoRoadtrip

Roadtrip Marokko? Bekijk kosten & budget voor Marokko