Zoveel kost reizen naar Malta

Als je op reis gaat naar Malta, hangen de kosten af van verschillende factoren, zoals je reisstijl en budget. Malta is geen duur land, de prijzen liggen gelijk aan andere Europese landen. Tijdens het hoogseizoen kan een vakantie in Malta een stuk duurder uitvallen, maar dit hangt er ook vanaf wat je precies wilt doen. De gemiddelde dagelijkse kosten voor reizen naar Malta variëren van € 50,- tot € 100,- per persoon per dag, afhankelijk van de accommodatie, het transport, de maaltijden en de activiteiten die je kiest.

Vliegtickets naar Malta

Onder andere Air Malta, Transavia en Alitalia Express verzorgen vluchten naar Malta vanuit Amsterdam. De kosten voor vliegtickets naar Malta vanuit Nederland of België variëren tussen de € 50,- en € 200,-, afhankelijk van de tijd van het jaar en de luchtvaartmaatschappij. Vanuit Amsterdam vlieg je in drie uur naar Malta.

Hotels in Malta

Accommodaties in Malta variëren van budget hostels en hotels in de dorpen en steden tot luxe resorts en villa’s langs de kust.

Als je naar Malta gaat heb je echt ontzettend veel keuze uit verschillende accommodaties. Voor ieder budget en voor ieders wensen is er wel iets te vinden.

Verwacht tussen de € 20,- en € 150,- per nacht te betalen, afhankelijk van de locatie, het type accommodatie en de tijd van het jaar.

Wij overnachtten aan de oostkust van Malta in het Radisson Blue Golden Bay

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer op Malta is relatief goedkoop, met bustarieven van ongeveer € 1,50 per enkele reis, terwijl taxi’s duurder zijn.

Eten & drinken op Malta

Over het algemeen kunnen de kosten voor eten en drinken variëren van € 10,- tot € 30,- per maaltijd, afhankelijk van de locatie en het type restaurant.

Activiteiten en bezienswaardigheden Malta

In Malta kun je zoveel uitgeven als je zou willen. Een klimcursus, je duikdiploma halen of als je zelf je eigen gear hebt voor een leuke outdooractiviteit hoef je niet veel meer uit te geven dan vervoer, eten en overnachten. Wil je een tour doen of begeleiding dan betaal je iets meer.

Voor bezienswaardigheden betaal je vaak vooral de toeristische attracties, zoals historische bezienswaardigheden en musea, variërend van € 5,- tot € 20,- per persoon.

Betalen in Malta

In Malta kun je gewoon met de Euro betalen en overal contant geld opnemen met je bankpas, mits deze geactiveerd is voor buitenlandse betalingen. Dit kun je snel regelen via de app van je bank. Geld opnemen is echter niet echt nodig, aangezien je bijna overal met je bankpas of creditcard kunt betalen.

Hopelijk heb je zo een goed beeld gekregen van de Kosten & Budget voor je reis naar Malta. Ben je nog niet klaar met lezen? Bekijk dan onze anders Malta artikelen.