Dit zijn de mooiste tropische eilanden

Tropische eilanden, we zijn er als mensen gek op. Karstgebergtes, helderblauw water, witgouden zandstranden met adembenemende zonsondergangen. De romantische aantrekkingskracht van exotische plekken trekt allerlei mensen aan, van backpackers tot avonturiers en zelfs de setting voor datingprogramma’s. Laat je verrassen en inspireren door de diverse en adembenemende tropische eilanden in de wereld. 

1. Bora Bora

Bora Bora, bekend als de ‘Parel van de Pacific’, staat bekend als een van de prachtigste plekken op aarde en is voor velen de droomhuwelijksreisbestemming. 

Zo staat deze bestemming ook voor ons al een hele tijd op de lijst van must visit. Denk aan gouden stranden, overwaterhotelkamers en helderblauwe zee. Tropischer kan haast niet.

Heel Frans-Polynesië ontvangt in een jaar evenveel bezoekers als Hawaï in een week. Zelfs tijdens het hoogseizoen, wanneer de resorts vol zitten, voelt Bora Bora nooit druk aan. 

2. Mauritius

Iedereen houdt van stranden, palmbomen en warme lagunes, toch? Mauritius heeft meer dan honderd stranden langs zijn kustlijnen. Of je nu houdt van uitgestrekte zandstranden of kleine, ongerepte plekjes, er is voor ieder wat wils.

De stranden in Mauritius hebben meestal wit of goudkleurig zand en worden omringd door Casuarina-, kokosnoot- of palmbomen, afhankelijk van de regio. Voeg daar een schitterend onderwaterleven en aangename watertemperaturen (ongeveer 27°C) aan toe, en je hebt de perfecte ingrediënten voor de ultieme vakantie-ervaring! Mauritius is trouwens ook een populaire bestemming voor bruiloften en huwelijksreizen. Wie zou hier nu niet willen trouwen?

3. Malediven

Luxe watervilla resorts, ongerepte witte zandstranden en een prachtig onderwaterleven maken de Malediven tot de ultieme bestemming voor reizigers. Met in totaal 1.192 koraaleilanden en eilandjes (waarvan 200 bewoond zijn en 130 resorts herbergen), bieden ze allemaal adembenemende lagunes, omringd door kristalhelder water en kleurrijke koraalriffen.

De Malediven zijn een van ‘s werelds meest tropische bestemmingen van de wereld. De Malediven zijn ideaal als je wilt leren snorkelen of duiken, maar strandhangen kan natuurlijk ook ;-). 

4. Palawan eilanden

Deze eilanden zijn onderdeel van de Filipijnen en worden door sommige zelfs als de mooiste plek op aarde bestempeld. Je vindt hier traditionele vissersboten met slanke romp en drijvers aan beide kanten, klaar voor hun volgende avontuur. 

En op avontuur kun je zeker, wat dacht je van een Expeditie Robinsonachtige tocht langs verschillende eilanden waar je stops maakt op mooie witte zandstranden, helderblauwe zeewater en de weelderige tropische planten, met op de achtergrond opvallende karstbergen? Tropischer kan haast niet.  Deze eilanden zijn onderdeel van de Filipijnen en worden door sommige zelfs als de mooiste plek op aarde bestempeld.

Deze expedities kan je maken met TAO Philippines expeditie of Buhay Isla

5. Maui Hawaii

Maui dankt zijn naam aan de hoge bergen van Haleakala en West Maui Mountains. Onlangs werd het eiland getroffen door een vuurzee en daarmee werd een heel dorp verwoest. Gelukkig is een groot deel van het eiland nog goed gebleven. De bergketens zijn er nog en ook de weelderige vegetatie en waterpartijen van het oosten. Maui’s stranden zijn populaire bestemmingen, zo sta je ineens oog in oog met een grote schildpad. Of zoek als surfer de de tot 15 meter hoge golven op bij Jaws (Peahi).