Boardchick of november: Marieke

Marieke Meijs (34) is opgegroeid aan de rand van utrecht, maar woont sinds ze haar huidige vriend heeft ontmoet in het hoge noorden in de stad Leeuwarden. Ze werkt als projectsupporter -ofwel spin in het we- in ICT projecten en in haar vrije tijd noemt ze zichzelf  directeur van SurfArt.nl. Daarnaast is ze bestuurslid van de windsurfclub PZV de Wielen en uiteraard fanatieke golfsurfster. Let’s meet The Boardchick van november!

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

De boardsport ik het liefst beoefen is?

Golfsurfen!!! Voor mij de beste sport die er bestaat. De sensatie als je een golf pakt is onbeschrijfelijk goed! Ook de setting, mooie rustige zee/cleane golven, gelukkiger kan je mij niet krijgen. Dan kan ik alleen al uren naar kijken laat staan surfen.

Marieke Meijs Surfboard

Ik kwam het eerst met surfen in aanraking…

Zo’n 10 jaar geleden kreeg ik een windsurfcursus van mijn vriend cadeau, de hint was duidelijk  haha. Ik belandde als lid bij de surfclub hier in de stad met een leuk meertje waar iedereen ook lekker hangt als het niet waait voor koffie, gezelligheid slacklinen, beachvolleyballen en lekker chillen. Golfsurfen heb ik rond die tijd ook voor het eerst geprobeerd maar dat was in het begin op een laag pitje.

Marieke Meijs van Surf Art

Ik oefen..

Golfsurfen bijna alleen op vakanties (helaas), ik denk dat ik hooguit 6 x per jaar hier aan de kust een goede golfsurfdag heb. Meestal ga ik naar Bergen aan zee, soms naar Ameland. Je moet het maar net treffen dat je in je vrije weekend een goede dag hebt. Windsurfen doe ik zodra het waait en dan zitten we in NL goed!  Voor windsurfen ga ik meestal naar Kornwerderzand/ Harlingen, en mijn favoriete spot is Stavoren, daar ga ik -als het even ka-n ieder weekend en in de zomer als het lang licht is heen. Ook probeer ik er savonds na het werk heen te gaan.

Marieke Meijs op haar surfboard

Het moeilijkst aan surfen vind ik?

Het moeilijkst is de kou, als ik weer in mijn blote kont in de winter bovenaan de afsluitdijk mij sta om te kleden en te vernikkelen haha!!

Het leukste aan surfen vind ik?

De sensatie van longboarden op een golf, of keihard knallen met je windsurfsetje over het water: dat is gewoon heerlijk! Maar bovenal misschien nog the way of life, ik leef met en tussen surfers en dat maakt het zo waanzinnig goed!

Wat ik nog graag wil bereiken…

Stap voor stap beter worden in golf-en windsurfen en iedere keer mijn grenzen verleggen. Hoe graag ik bijvoorbeeld ook zou willen kiten of snowboarden, realiseer ik me dat ik omwille van de tijd, keuzes moet maken. Ik ben eigenlijk pas de afgelopen 2/3 jaar fanatiek met zowel wind- als golfsurfen bezig en dan zie je dat het z’n vruchten afwerpt.

Events waar ik naartoe ga?

Ik ben via O’neill een week op golfsurfkamp geweest in Mimizan en dat was echt super! Aan te raden aan iedereen die wil starten! Vorig jaar heb ik via Xooka een-Roxy golfsurfdag gehad met les/eten/film en gezelligheid met met alleen maar supercoole chicks, dat wil ik zeker vaker gaan doen!

Windsurfster Marieke Meijs

Waar ik nog graag wil surfen?

Tja als ik het Roxyteam mag geloven dan moet ik hoog nodig naar Hawaii. En dat is niet alleen vanwege de perfecte golven maar ook vanwege het land, het land ademt Surf!

Ohh dat zou ik ook wel willen! Wat zijn je tips voor beginners?

The time is now! Niet wachten tot het een keer warm is of beter lijkt, maar gewoon gaan! Dus ook op koude druilerige dagen. Mijn fout: ik ben eigenlijk jaren lang een mooi-weer-surfer geweest. Dan sta je een paar keer per jaar op je boardje en moet je iedere keer weer de draad oppakken. Sinds 2 jaar ben ik fanatiek en zijn o.a. de apps windfinder en surfweer op mijn telefoon leidend. Je merkt dat je progressie maakt en dat is echt super!

Musthave voor Boardchicks is…

Absoluut doorzettingsvermogen. (leren) Surfen in Nederland vraagt wat van je. Het is vaak koud en zwaar, maar dit verdwijnt als sneeuw voor de zon op het moment dat je je eerste golf pakt, of je voor het eerst in je trapeze hangt, gaat en je armen rust krijgen 😉

Enne, bespaar niet op materiaal. Met het verkeerde materiaal duurt het alleen maar langer voordat je het leert en dat gaat ten koste van je motivatie. Zoek je goed advies voor kite/wind en golfsurfspullen? Check Gearfreak.nl, hier werkt een goede vriendin van mij, dankzij haar heb ik doorgezet met windsurfen.

Mijn eigen boards?

Waveboardje Thommen T1 74 liter klein en fijn en loopt als een trein!! En mijn goddelijke longboard 9.1 Black Wings laminaatvloertje met orange rail. Mijn skateboard hangt inmiddels naast mijn oude windsurfboards aan de schutting, maar dat is nog eens Art.

Windsurfboard

Ik ben denk ik net als jullie voorstander van : meer chicks het water op! Ik merk als 1 van de weinige vrouwen in onze vaste surfscene dat er toch een drempel is voor veel meiden om door te zetten. Ik kan niet anders dan zeggen: ga ervoor! Tijd om te knallen!

Marieke is ook schilder en maakt SurfArt, te vinden op -hoe toepasselijk- SurfArt.nl. Door haar vader is ze begonnen met schilderen en toen ze eenmaal in het surfwereldje belandde was het voor haar logisch om alleen nog maar Surf-gerelateerd te schilderen vanuit haar hart! 

Marieke bedankt voor je tijd, hopelijk hebben we weer nieuwe meiden geïnspireerd om te beginnen met een toffe boardsport of om door te zetten! Until next month met een nieuwe boardchick!