Surfen in Biarritz: tips van Marta

Biarritz, Frankrijk, staat bekend om de dromerige stranden en zijn mooie surfspots. Het is het hart van surfen in Frankrijk. Ben je van plan te surfen in Frankrijk? Dan moet je absoluut naar Biarritz. Surfchick Marta deel haart favoriete surfspots in Biarritz. Marta is geboren en getogen in Italie, maar met haar vriend naar Biarritz in Frankrijk verhuisd om stage te lopen. Inmiddels woont en werkt ze nog steeds in Biarritz en bevalt het haar ontzettend goed. Niet zo gek ook want Biarritz ligt dicht bij de zee, meaning, SURFEN! 

The sun also rises

Biarritz kreeg wereldwijde bekendheid na de film The Sun Also Rises. De eerste paar surfers die de golven in Biarritz probeerden te surfen op het strand van Cote des Basques (Baskenland), waren buitenlanders, maar de lokale bevolking nam de surfsport snel over. Tegenwoordig is surfen volledig geïntegreerd als onderdeel van de cultuur van deze Franse regio.

De Cote des Basques is wereldberoemd om zijn diverse surfspots en voor het jaarlijks organiseren van internationale surfwedstrijden. Waar kun je in Biarritz surfen? En waar moet je zijn als beginner of pro?

Ook beginnende surfers kunnen hier surfen

Het goede nieuws? Ben je beginnende surfer? Dan is Biarritz een geweldige plek om te leren surfen omdat er veel grote stranden zijn waar beginners lessen kunnen nemen.

Als je net begint kies dan voor de stranden Côtes des Basques en Grande Plage de Biarritz. Ook de haven van Ciboure in Hendaye is een goede plek om als beginner te surfen vanwege de beach break. Wil je een surfles nemen? Dan zijn er verschillende scholen waar je een surfboard kunt huren of les kunt nemen. Vanuit Nederland worden er ook surfvakanties georganiseerd naar Biarritz, zoals via Surfblend of Ripstar.

Alle surfniveau’s

Grote stranden zijn top omdat je hier terecht kunt als beginner en pro. Het kan er dan wel behoorlijk druk worden, maar wat is er beter dan leren van de besten?

Surfspots waar je zowel als beginner en pro terecht kunt in Biarritz, zijn:

  • Tarnos Plage
  • Anglet Cavaliers
  • Grande Plage
  • Cote des Basques
  • Bidart
  • Hendaye Plage

Gevorderde surfers

Gevorderden kunnen terecht bij de volgende surfspots in Biarritz

  • Anglet
  • Guethary
  • Lafitenia

Overnachten?

Een leuke plek om te surfen en kamperen is bij het strand Pavillon Royal in Bidart – op zo’n 15 minuten rijden van Biarritz. Deze kampeerplek is bekend om zijn uitzonderlijke ligging in een natuurlijke omgeving, op slechts een steenworp afstand van fijne zandstranden en een 32 hectare groot dennenbos. De camping ligt tussen Biarritz en Bidart.

Overigens is Pavillon Royal ook een fijne camping om te verblijven. Bekijk deze camping hier.

Video surfen in Biarritz

Kom in de stemming met deze video van collegablogger Boardshortz!

Surfen bij Biarritz. De beste surfspots.

Dit vind je misschien ook leuk

Duurzaam reizen in Europa
Outdoor LifestyleRoadtrip

5 Tips om duurzaam te reizen in Europa

Rolschaatsen op een zebrapad in Filipijnen
Skeeleren

Zo kies je rolschaatsen: guide voor beginners

tempel thailand met bellen
Thailand

Zoveel kost reizen door Thailand

Vuurt in Amerika camping
KamperenVerenigde Staten

10 Tips voor kamperen in Amerika

surfers Tamarindo
Costa RicaGolfsurfen

Surfen in Costa Rica: hier kun je dat doen

strand van Cape Tribulation
Australië

Een excursie naar het bijzondere Cape Tribulation