Boardchick of the week | Marta van surfragette

Deze week een interview met boardchick Marta van Surfragette. Voor de verandering is de Boardchick van deze week geen dame uit Nederland, maar uit Italië. Marta (23) woont een uur van de Alpen en 2 uur van de zee af, een mooie middenweg om te kunnen snowboarden én surfen, de lucky bastard! Marta heeft ooit aan wedstrijden meegedaan, maar nu doet ze gewoon aan uurtjes lekker boarden voor fun. Hoewel snowboarden voor haar best moeilijk was, heeft ze flink doorgezet. Lees meer over deze doorzetter en boardchick of the week: Marta.

Dit interview is afgenomen toen Lone Drifters nog Style Spy heette.

Evey: Hi Marta, wij zijn natuurlijk benieuwd hoe jij in aanraking kwam met boardsports?

Ongeveer acht jaar geleden begon ik met snowboarden. Mijn familie is altijd al een gezin van skiërs geweest. Het was toen leuk omdat er op dat moment maar een paar snowboard meisjes rondliepen. Ik gebruikte het vooral om te freestylen. En daarnaast surf ik ook! Twee jaar geleden werd ik verliefd op het surfen. En alles veranderde. Vlakbij de natuur zijn, leerde ik de vrijheid en grote ruimtes kennen, zelfs in snowboarden. Vroeger keek ik dus naar de beste snowparks, en tegenwoordig zoek ik de beste freeride plekken! Ik zou nooit meer terug kijken!

Evey: We lazen net dat je het in het begin moeilijk vond, had je ook angsten?

Aan het begin had ik geen les genomen, dat maakte het wel moeilijk. En freestyle is sowieso moeilijk voor iedereen! Wat betreft surfen vond ik de technische dingen moeilijk om te leren. Wat me het meest tegenhield is de angst voor diep water! Die angst probeer ik nog steeds te overwinnen en surfen helpt mij daarbij!

Evey: Wat vind je het leukst aan boardsports?

Het is moeilijk te zeggen. Als ik op een snowboard ben, vind ik het heerlijk om op de top om me heen te kijken. Dat geeft je een vrij gevoel. Wat ik vooral leuk vind aan het surfen zijn zonsondergangen. De kleuren zijn dan zo magisch.

Evey: Dat gevoel had ik ook in december, toen ik mijn eerste top had bereikt! Oefen je trouwens vaak?

Ik oefen het snowboarden elke week tijdens de Italiaanse winter. De rest van het jaar probeer ik te surfen, het koudste seizoen te vermijden.

Evey: Wat is je favoriete plek om te boarden?

Ik hou van het snowboarden bij mij in Italie. Zelfs nu de plek redelijk commercieel is geworden. De beste golven heb ik in Biarritz, Frankrijk, gevangen. Ik hou van deze plaats!

Evey: Oehh jaloers, Biarritz staat sowieso tijdens de games op mijn wishlist! Kijk jij trouwens ook op tegen vrouwen die surfen/snowboarden?

Mmm, weet ik niet echt. Ik denk dat ik altijd keek naar het Roxy meisjessnowboard team. Ze zijn geweldig! Meiden onder elkaar juichen elkaar toe, vooral in het surfen.  Maar dit gebeurt zo zelden, vooral surfen. Dus, het is niet ongebruikelijk om jezelf te vergelijken met jongens en (soms) te concurreren met hen!

Evey: Wat doe je verder in het dagelijks leven?

Het is een beetje moeilijk te zeggen, omdat alles wat ik doe om het surfen en snowboarden draait (zelfs als ik niet fysiek op een board rij). Ik hou van kunst, bloggen, de natuur en ik studeer media en communicatie.

Evey: Cool! We lijken wat op elkaar! Misschien ook in kledingstijl? Wat draag jij bijvoorbeeld graag?

Mijn stijl verandert met mijn stemming. Maar, van casual tot chique, ik hou echt van vrouwelijk en stijlvol. Het leven is te kort om geen goede outfit te dragen!

Evey: Heb je plannen voor de zomer van 2013?

Nog steeds weet ik dat nog niet. Ik wou dat ik naar Portugal kon gaan (waar ik de hele zomer vorig jaar heb doorgebracht), maar sinds ik studeer heb ik niet veel vrije tijd. Ik hoop toch dat het gaat lukken!

Bedankt voor het interview Marta, leuk om een keer iemand uit Italië te interviewen!

Boardcheck: snowboard: Ride OMG, 140cm. Surfboard: 8 ‘mini longboard, klassieke lijnen, ronde staart, singlefin, met de hand gevormd door een Italiaanse shaper.
Blog: surfragette.blogspot.com. Inmiddels bestaat deze blog niet meer. Meer over Marta lees je ook op haar portfolio: surfragette-studio.com. Over de vrouwelijke surf cultuur. Het gaat meestal over surfen (longboarden in het bijzonder), maar ook snowboarden en stijl.

Dit vind je misschien ook leuk

Duitsland

Tips voor Schloss Neuschwanstein

Mooiste kerststeden
Reistips

Dit zijn de 15 mooiste kerststeden

ReistipsWereldreis

Geld verdienen tijdens reizen: 10 manieren

Spierwit strand met blauwe zee
Australië

Tips voor de Whitsundays in Australië

Op zoek naar geocache
Outdoor Lifestyle

Beginnen met geocaching? Zo doe je dat!

Tempel Japan
JapanRoadtrip

Het mooiste van Japan in deze reisroute van 2 – 4 weken (met de trein)