10 Tips voor kamperen in Amerika

Amerika staat bekend om de prachtige natuur, de nationale parken en de ruige westkust. Hoe kun je dit land beter ontdekken dan met een tent of camper? Met een tent of camper ben je verzekerd van waanzinnig uitzicht tijdens het kamperen in Amerika en slaap je op de mooiste plekken. En het is ook nog eens veel goedkoper dan slapen in een hotel. In dit artikel delen wij onze 10 + beste tips voor je kampeervakantie in Amerika Deze tips zijn handig voor zowel tent als camperreizigers.

1. Dit is de beste tijd om te kamperen in Amerika

De beste tijd van het jaar om te kamperen in Amerika hangt af van de regio en het type kamperen dat je wilt doen. In het algemeen zijn de lente (april-mei) en de herfst (september-oktober) de beste tijden om te kamperen in Amerika. In deze periodes zijn de temperaturen over het algemeen mild en is er weinig kans op extreme weersomstandigheden.

In de zomer (juni-augustus) zijn de temperaturen in veel delen van Amerika hoog. Dit kan het kamperen oncomfortabel maken, vooral als je niet gewend bent aan warm weer. In deze periode is het ook belangrijk om rekening te houden met de kans op bosbranden.

2. Tent, camper of sleepercar

Als je een rondreis door Amerika gaat maken, zijn er verschillende manieren om te kamperen. Hieronder hebben we 4 mogelijkheden op een rij gezet:

Kamperen met een tent en auto is de meest betaalbare manier om te kamperen in Amerika. Je hebt alleen een tent, slaapzak, matje en wat andere basisspullen nodig. Je kunt je tent opzetten op elke camping of zelfs in de wildernis. Dit is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een avontuurlijke ervaring.

Kamperen in een camper is een comfortabelere manier om te kamperen. Je hebt alles bij de hand wat je nodig hebt, zoals een bed, keuken, badkamer en toilet. Campers zijn er in verschillende groottes en prijsklassen. Dit is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele en zelfvoorzienende manier om te kamperen.

Kamperen in een sleepercar is de meest luxueuze manier om te kamperen in Amerika. Sleepercars zijn luxe treinwagons met slaapcabines, een restaurant en een bar. Dit is een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen en comfortabele manier om te kamperen.

Kamperen met tent en openbaar vervoer is een zeer milieuvriendelijke manier om te kamperen. Je hoeft geen auto te huren of te rijden, waardoor je geen CO2-uitstoot veroorzaakt. Het is ook een goede optie voor mensen met een beperkt budget. Je hoeft geen auto te huren, waardoor je veel geld kunt besparen.

Kamperen met tent en openbaar vervoer kan een avontuurlijke ervaring zijn. Je moet zelf je spullen met je meedragen, waardoor je meer bewust bent van je omgeving. Je moet ook goed plannen om een camping te vinden die goed bereikbaar is met openbaar vervoer.

KampeersoortVoordelenNadelen
Tent en auto* Goedkoop* Moet tent opzetten en afbreken
Camper* Comfortabel* Veel ruimte
Sleepercar* Zeer comfortabel* Veel ruimte
Tent en openbaar vervoer* Zeer milieuvriendelijk* Goedkoop voor mensen met een beperkt budget
In een tent slaap je toch wel op bijzondere plekken, hier bij Big Basin (bekijk deze plek in onze route langs de Pacific Coast Highway

3. Een Fly & Drive kan voordeliger zijn

Een Fly en Drive met de auto naar Amerika is een populaire manier om het land te ontdekken. Je vliegt naar je bestemming, huurt een auto en kunt dan zelf bepalen waar je naartoe gaat. Dit is een goede optie voor mensen die flexibel willen zijn en de ruimte willen hebben om het land op hun eigen tempo te verkennen.

Een Fly en Drive met de camper is een nog comfortabelere manier om Amerika te ontdekken. Je hebt alles bij de hand wat je nodig hebt, zoals een bed, keuken, badkamer en toilet. Dit is een goede optie voor mensen die comfortabel willen reizen en niet te veel willen sjouwen.

Fly en Drive met de auto

Een Fly en Drive met de auto is vaak goedkoper dan los je ticket en huurauto boeken. Je kunt je vlucht en huurauto vaak combineren in een pakketdeal. Dit kan je veel geld besparen. Ook kun je vaak campings reserveren bij het boeken van je Fly en Drive. Dit is handig, want je weet dan zeker dat je een plekje hebt om te kamperen.

Fly en Drive met de camper

Een Fly en Drive met de camper is vaak ook goedkoper dan los boeken. Je kunt vaak korting krijgen op de huurprijs van de camper als je deze combineert met je vlucht. De prijs van een Fly en Drive met de camper is afhankelijk van het soort camper dat je kiest. Een kleine camper is vaak goedkoper dan een grote camper.

Tips voor een fly & Drive

 • Vergelijk offertes van verschillende reisorganisaties. Zo kun je de beste deal vinden.
 • Boek je reis ruim van tevoren. Zo voorkom je dat de prijzen stijgen.

Travelhome

Travelhome biedt regelmatig goede aanbiedingen voor camperhuur. Je kunt naast de standaardroutes ook een camperreis op maat aanvragen. Je kunt naast de standaardroutes ook een camperreis op maat aanvragen. Ze zijn aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds en je kunt een volledige offerte aanvragen zonder verborgen kosten.
vanaf € 989 wegbreng camper – vraag offerte aan

AmerikaPlus

AmerikaPlus biedt Fly en Drive’s naar verschillende bestemmingen in Amerika.
vanaf € 1014,-

333 Travel

333 Travel heeft een groot aanbod van Fly en Drive’s voor Amerika.
vanaf € 2280,-
Auto bij Lone Pines
Met de auto en camper kom je op de mooiste plekken, hier bij Lone Pines

4. Maak gebruik van de bear lockers

In veel parken in de Verenigde Staten komen beren voor. Om mensen en beren veilig te houden, hebben deze parken bear lockers geplaatst bij elke kampeerplek. In deze kasten kun je al je voedsel en andere geurende zaken bewaren, zoals douchegel, deo en lipbalsem. Zo kunnen beren het eten niet bereiken en leren ze dat ze niet op zoek hoeven te gaan naar voedsel op de camping. Dit is voor zowel mensen als beren veiliger.

5. Tent kopen of huren?

Ben je van plan om te gaan kamperen in Amerika? Dan is het belangrijk om te weten of je een tent moet huren of kopen. De beste keuze hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Als je geen zin hebt om een tent mee te sjouwen in het vliegtuig, dan is huren de beste optie. Als je wel bereid bent om een tent mee te sjouwen, dan is het kopen van een tent de goedkoopste optie. Dat kan bijvoorbeeld in Amerika of in Nederland.

Keuze VoordeelNadeel
HurenGeen gesjouwDuurder
Kopen in AmerikaGoedkoperMeer keuze
Meenemen vanuit NederlandGoedkoopstBekende tent

Huur je tent in Amerika

Voordelen:

 • Je hoeft geen tent mee te sjouwen in het vliegtuig. Dit kan handig zijn als je een grote of zware tent hebt, of als je geen zin hebt om je tent in te pakken en uit te pakken.
 • Je kunt de tent na je vakantie weer inleveren. Dit is handig als je niet zeker weet of je de tent nog een keer nodig hebt.

Nadelen:

 • Huren is duurder dan kopen.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken en in goede staat terugbrengen van de tent.

Tip: Bij Adventure 16 Outfitters in Los Angeles en San Diego kun je terecht voor een ruime keuze aan tenten, fornuizen en slaapzakken. Ze kunnen jou ook helpen bij de keuze van je kampeerspullen: van tenten tot fornuizen en slaapzakken.

Een tent kopen in Amerika

Voordelen:

 • Kopen is goedkoper dan huren.
 • Je hebt garantie op de tent.
 • Je kunt de tent aanpassen aan je eigen wensen, bijvoorbeeld door de kleur of het materiaal te kiezen.
 • Je hoeft de tent niet mee te sjouwen in het vliegtuig.

Nadelen:

 • Je hebt minder keuze dan bij het huren van een tent.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken en in goede staat houden van de tent.

Een tent kopen in Amerika heeft als voordeel dat je geen tent hoeft mee te sjouwen in het vliegtuig. Bij Walmart zijn er goede aanbiedingen voor simpele Coleman tenten. Deze tenten zijn prima voor een vakantie van 3-4 weken.

Wat doe je met je tent na je roadtrip?

Na je roadtrip door Amerika kun je je tent en kampeerspullen naar huis meenemen, verkopen via Craigslist of doneren The Good Will shop. Wij doneerden onze tent aan een dakloze in San Francisco, onze slaapzakken aan een dakloze in Berkeley en onze opblaasbare slaapmat aan een tweedehandswinkel. Tijdens een andere reis door Canada namen we uiteindelijk de tent mee naar huis, omdat we aan het eind van onze wereldreis waren.

Eigen tent meenemen

Voordelen:

 • Het is de goedkoopste optie.
 • Je hebt een tent die je kent en vertrouwt of al in Nederland hebt kunnen testen
 • Je hebt de garantie dat de tent in goede staat is.

Nadelen:

 • Je moet de tent mee sjouwen in het vliegtuig en de kans dat deze tijdens vervoer kapot kan gaan.

Als je een lichte tent meeneemt die in je backpack past, dan kan je die prima meenemen in het vliegtuig. De beste keus voor een tent is een lichtgewicht tent of een expeditietent:

6. Kies je camping

Ga je kamperen in Amerika, dan heb je zoveel keus qua campings. Er zijn zoveel verschillende soorten campings in Amerika dat er voor elk type kampeerder wel een geschikte camping is. En ze hebben vaak goede faciliteiten en het is ook nog eens betaalbaar.

De campingplekken (camp sites) zijn in Amerika groot, net als alles in Amerika? The bigger the better lijkt het wel.

Bijna alle campings in Amerika waar wij met de tent stonden, zijn ingericht voor meer dan 6 personen. Met ons 4 persoonstentje hadden we dan ook vaak alle ruimte. faciliteiten zoals een picknicktafel en een (metalen) barbecue zijn vaak aanwezig zodat we bijna geen stoelen nodig hadden. Heerlijk!

Soorten campings Amerika

Op deze pagina vind je een overzicht van alle soorten campings in de Verenigde Staten en de gemiddelde prijzen per nacht.

Gratis plekken

Op gratis campings in Amerika heb je vaak geen faciliteiten of alleen een dixie toilet.

Bekijk de gratis campings in Amerika via de website van FreeCampsites.net.

RV campings

RV campings zijn ingericht op campers en hebben soms ook tentplekken. Deze soorten campings zijn vaak duurder dan andere campings in Amerika en daarom geschikter voor campers die alle faciliteiten van de camper willen gebruiken.

De Commerciële campings zoals bijvoorbeeld de Koa Campings zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen $50 en $90 (ongeveer €43 tot €77) per nacht, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen.

Commerciële campings

Commerciële campings zoals de KOA-keten, zijn duurder maar hebben meer voorzieningen waar je dan ook flink voor betaal. Deze campings zijn ideaal tussen de gratis campings door.

Bijvoorbeeld als je moet douchen, of voor kampeerders die een beetje meer voorzieningen willen zoals stromend water, elektriciteit en riolering voor je camper. Soms is er een zwembad en vaak is er een campingwinkeltje.

Tip: download de KOA-app om gemakkelijk onderweg je campings in Amerika te reserveren.

De Commerciële campings zoals bijvoorbeeld de KOA-campings zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen $35 en $60 (ongeveer €30 tot €52) per nacht, afhankelijk van de locatie en de voorzieningen.

Op public lands van het Bureau of Land Management

Bureau of Land Management (BLM) zijn undeveloped public lands (ik wist even geen goede vertaling). BLM-campings zijn campings waar vaak geen faciliteiten of alleen een dixie-toilet (drop-toilet) aanwezig zijn. BLM-campings zijn ideaal voor liefhebbers van de open ruimte en stilte. Je kunt heerlijke genieten van het buitenleven.

Campings op BLM-plekken kosten gemiddeld tussen de $0 en de $15 (ong. €0 😉 tot €13) per nacht.

De eenvoudigste en meest efficiënte manier om BLM-campings in Amerika te vinden, is op Recreation.gov, waarmee je kunt zoeken naar buitenactiviteiten op openbare gronden, waaronder de nationale parken, nationale bossen en het legerorkest met ingenieursprojecten.

Kamperen Lone Pines, vlakbij Death Valley

Campings in Nationale Parken

In Nationale Parken zijn de kampeerplekkenruim opgezet; er zijn vaak normale wc’s en er is stromend water aanwezig. Vaak zijn er geen douches maar bijvoorbeeld in Yosemite kun je in het nationaal park bij een hotel tegen betaling douchen.

Kamperen in Nationale Parken is ideaal als je na een dag of meer, in de buurt wilt slapen. Enig nadeel van campings in de Nationale Parken is dat je moet reserveren.

Tip: De meeste campings in de nationale parken in West-Amerika zijn zo populair dat ze ruim van te voren zijn volgeboekt, reserveer je camping dan ook op tijd! Reserveren bij een camping in een Nationaal Park kan op vaste data via de Amerikaanse overheid. Vaak is dat zo’n 3 maanden van te voren. Is het nu maart en heb je niks geboekt? Dan betekent dat dat je voor juni eigenlijk al te laat bent.

Lukt het reserveren nou niet? Dan kun je ook op basis van First Come, First Serve een plek op een camping in een National Park in Amerika bemachtigen. Zorg dat je de dag waarop je wilt kamperen zo vroeg mogelijk op de camping aankomt. Je kunt je dan melden bij de receptie en op een lijst geplaatst worden voor een kampeerplek. Hou er wel rekening mee dat dit niet altijd succesvol is.

Campings in Nationale Parken kosten tussen de $10 en $30 (ong. €9 tot €26) per nacht per plaats. Op deze campings is meestal geen hook-up voor je camper beschikbaar, maar er zijn wel toiletten, wasbakken en soms douches.

Kamperen op staatsparken

In staatsparken (of Engels: State Forest parken) heb je vaak geen douches, wel een toilet en plekken waar je je flesje water kunt bijvullen.

Campings in State Parks kosten gemiddeld tussen de $5 en de $25 (ong. €4,5 tot €22) per nacht, echter zijn er geen of nauwelijks voorzieningen, vaak konden we niet douchen maar wel naar een dixie toilet. Je zit wel midden in de natuur.

Backcountry kamperen

De Coleman tent tussen de sequoias in Big Basin

In de backcountry: wat wij niet hebben gedaan.

Een vraag die ik zelf had is trouwens: wat is het verschil tussen State Forests en National Parks? State Parks of staatsparken worden beheerd door nationale overheden, terwijl de federale overheid toezicht houdt op nationale parken. Nationale Parken liggen verder van steden af en zijn vaak groter. 

Staatsparken hebben vaak veel voorzieningen, terwijl nationale parken over het algemeen een groter aandeel van meer land en uitgestrekte wilde dieren heeft. Ook zijn staatsparken vaak goedkoper: de meeste State Forest zijn gratis of kosten minder dan $5 en dat terwijl je zo’n $30 per voertuig entree betaald voor Yosemite.

7. Doe zoveel mogelijk inkopen

Doe zoveel mogelijk inkopen bij de Walmart, Dollarshops en Safeway supermarkten om zo low budget mogelijk rond te reizen door Amerika. Op sommige locaties zoals Zion National Park kan het heel door zijn om boodschappen te doen. Het is dan fijn als je van te voren al wat boodschappen hebt ingekocht.

8. Hou rekening met de regels

Op sommige plekken in Amerika kampeer je letterlijk tussen de beren en andere beesten. Om het voor jezelf en de beren zo veilig mogelijk te maken is het verstandig om je aan de regels van de rangers te houden, of je nou gaat kamperen of hiken.

Vaak gaat het om het opbergen van je eten en shampoos in food – of bear lockers (zelfde idee, andere naam) Zolang jij je aan deze regels houdt, zorg je ervoor dat je de volgende ochtend niet met een wasbeer aan het knuffelen bent. Kun je in Amerika veilig kamperen tussen de beren? Ja. Er zijn altijd rangers en informatieborden aanwezig.

9. Schaf een America The Beautiful Pass aan

Als je meerdere nationale parken bezoekt dan is het voordeliger om een annual passaan te schaffen. Ook omdat veel mooie campings in de nationale parken zitten.

Je kan met een America The Beautiful Pass  namelijk een heel jaar na aankoop bij alle alle  NATIONALE parken naar binnen. De pas geeft toegang aan 1 vervoersmiddel of maximaal 4 volwassenen. Op de pas moet een handtekening (max. 2 personen) en je moet je bij de ingang van elk park legitimeren met je paspoort.

Het kan dus voordelig zijn om deze pas van iemand over te kopen via Marktplaats, als er maar 1 handtekening op staat, of om een pas zelf door te verkopen.

Verder kun je de pas bij de nationale parken zelf ter plekke kopen of online via de officiële website van Amerika’s Government.

10. Zorg dat je genoeg hebt gespaard

Rondreizen door Amerika is niet goedkoop. Kamperen is een goed alternatief voor hotels om je kosten zo laag mogelijk te houden.

Prijzen campings Amerika

De prijzen van campings in de Verenigde Staten lopen uiteen van $8 tot $70 per nacht. In tegenstelling tot de meeste Europese campings maakt het vaak niet uit met hoeveel mensen of tenten je bent maar betaal je gewoon voor de plek. Dit is met of zonder stroom en daar betaal je dan eventueel nog $10 extra voor.

Op een simpele BLM of national park camping betaal je dan tussen de $12 en $24 dollar Voor een KOA camping ben je al snel tussen de $35 en $60 kwijt.

Kamperen in Amerika is echt een belevenis en een heerlijk avontuur. Met deze tips ga jij in ieder geval voorbereid op reis en of je nu voor een rondreis in een campervan (RV), langs KOA campings gaat of er voor kiest om met je tentje de National Parks af te gaan.

Wij gaven in 48 dagen (zo’n 5 weken)reizen zo’n € 2800 p.p. uit exclusief vliegtickets. Hierin zitten kosten van onder andere Airbnb’s en hotels, de aanschaf van een tent en kampeerspullen, twee keer een auto huren, activiteiten, een America the Beautiful Pass en eten en drinken. Per dag is dat zo’n €54 per persoon per dag.

→ Lees ook: zoveel kost een roadtrip door Amerika

11. Vraag van te voren een visum aan

Voor je reis door Amerika heb je een esta visum nodig als je niet langer dan 90 dagen door Amerika gaat reizen. Zo’n Esta visum voor Amerika kost $14 dollar (ong. €12) en kun je aanvragen via de officiële website van Homeland Security. Hou er rekening mee dat je met creditcard of Paypal moet betalen.

→ Let op: Heb je al een visum voor Amerika? Dan kan deze nog geldig zijn. Kijk op de website van Homeland Security of de aanvraag nog geldig is. Hou je e-mail van de vorige aanvraag bij de hand.

12. Neem een ouderwetse kaart mee op reis

Een ouderwetse fysieke kaart is onmisbaar voor een echte roadtrip.

GPS en mobiele telefoons maken reizen weliswaar makkelijker, maar een kaart geeft een veel authentieker gevoel.

Met een kaart kun je je route zelf uittekenen en ontdek je de weg op een speelse manier.

Achteraf is het leuk om de kaart op te hangen als souvenir.

Veelgestelde vragen (FAQ)

FAQ