Wandelen door de Grand Canyon van de Pacific: de Waipo’ o Falls trail

Pas een paar dagen voor wij naar het Hawaiiaanse eiland Kauai vlogen hoorde ik pas over Waimea Canyon, ook wel bekend als de Grand Canyon van de Pacific. Deze roodgekleurde canyon wordt omringd door metershoge watervallen en de typische Jurassic Parkachtige bergen. De canyon wordt ook bezocht door de helikopters die de bekende tours door Kauai maken. Een bezoek aan de Waimea Canyon moet je sowieso toevoegen aan de planning van je Kauai Hawaii vakantie, het was een van onze hoogtepunten van Hawaii.

De Waipo’o Falls Trail

De mooiste trail die je in de canyon kunt lopen is de 5,1 kilometer lange Waipo’o Falls trail naar de top van de Waipo’o Falls. Deze moderate hike geeft je een van de mooiste uitzichtpunten in Kauai en eindigt bovenaan de Waipo’o Falls. Je ziet deze waterval dus niet vanaf deze hike omdat je er recht boven eindigt.

Vanaf verschillende uitzichtpunten zie je helikopters in de verte vliegen op weg naar de bekende Jurassic Park waterval staat rechtsboven een waterval en in de verte zie je watervallen in de canyon naar beneden vallen.

Zo loop je de Waipo`o Falls trail

De trail begint officieel bij de Waipo`o Falls parkeerplaats, maar je kunt hier alleen komen met een 4×4 auto. Helaas hadden wij die niet.

Wij zetten onze auto dan ook bij Waimea Canyon Trail Trailhead en lopen via de ‘New Spur” Trail richting de parkeerplaats voor de 4×4 auto’s. We zijn niet de enigen. Onderweg spotten we mooie bloemen en planten en ik kreeg hier echt het gevoel in de wereld van Jurassic Park te zijn (huge fan, mocht je dat als oplettende lezer nog niet doorhebben ;-))

Tip: voor of na de ‘New Spur” Trail kun je vanaf de parkeerplaats naar het Pu’u Hinahina Lookout wandelen voor spectaculair uitzicht

Uitzicht Waimea Canyon

Pu’u Hinahina Lookout

Eenmaal voorbij de parkeerplaats van de Waipo’o Falls Trail – wat eigenlijk gewoon een plein van zand is, begint de officiële wandeling. De trails lopen in elkaar over dus het is niet zo moeilijk om van de New Spur Trail naar de Waipo’o Falls trail te lopen.

Uitzichtpunt 1: de Cliff Trail

Een minuut nadat je op de Waipo’o Falls Trail loopt kun je de Cliff Trail doen. Je slaat dan rechtsaf. Aan het eind van deze korte trail heb je prachtig uitzicht over de canyons en het kost je maar een paar minuten extra.

Via dezelfde weg loop je terug en dan kun je de Waipo’o Falls Trail weer vervolgen.

Uitzichtpunt 2: Wahane Valley

Uiteindelijk kom je op een open plek uit waar je ontzettend mooi uitzicht hebt over de canyon. De hike is hier wat stijl en voorzichtigheid wordt aangeraden. Dit is ook een mooie plek om foto’s te schieten. Loop vanuit deze open plek naar beneden, maar wees voorzichtig, het is hier behoorlijk stijl.

We wisten beneden niet zo goed waar we heen moesten want je kunt naar een klein watervalletje – de Kike`e Stream – lopen, als je linksaf gaat.

Ga je rechts dan kom je echt boven de Waipo’o Falls uit die steil naar beneden stroomt. Vanuit deze plek kun je via een rondje ook weer naar het kleine watervalletje lopen.

Het uitzicht boven de Waipo’o Falls is bijzonder en een beetje eng zelfs omdat er geen hekken staan. Het is wel een fijn uitzicht om bij te komen van de steile hike. Ben je toe aan verkoeling dan kun je in de Kike`e Stream verkoeling vinden.

Tips voor de hike

  • Draag geen slippers, vooral als het modderig is glij je snel uit.
  • Goede wandelschoenen zijn aan te raden, maar wij deden de hike op onze hardloopschoenen.
  • Routebeschrijving naar de Waipo’o Falls Trail: volg Highway 550 noordwaarts naar Koke’e State Park. Sla rechtsaf naar Halemanu Drive als je een 4×4 wagen hebt. Volg deze weg naar de Halemanu-Koke’e Trailhead. Ben je met de auto, dan kun je stoppen bij Waimea Canyon Trail en starten met de ‘New Spur” Trail.

Meer lezen

Dit vind je misschien ook leuk

Vuurtoren op Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland

30x De tofste dingen te doen in Nieuw-Zeeland

Paspoort
ReistipsVerenigde Staten

Wat is een ESTA-visum?

Start laatste ronde Kardingerbultra 2023
HardlopenNederland

Zo was de Kardingebultra

Duitsland

Leuke wijken in Hamburg: hier wil je verblijven

Streetart project jongerencentrum KavKa
België

Antwerpen, zo ontdek je de stad pas echt

Denemarken

Dit zijn de leukste wijken van Kopenhagen