Mirror Lake trail: Yosemite Valley’s toegankelijkste hike 

Een trail die jaarrond open is, toegankelijk is en ook nog eens een keer waanzinnig mooi is, is Mirror Lake Trail in Yosemite Valley. De toegankelijke Mirror Lake wandeling is zeker voor jou, wanneer je op zoek bent naar natuur en imposante uitzichten waaronder Yosemite’s famous Half Dome dat sprookjesachtig weerspiegelt in het meer. Ontdek op Lone Drifters meer over Yosemite en hoe je dit natuurwonder het beste kunt verkennen.

Mirror Lake

De naam van Yosemite Valley’s toegankelijke trail “Mirror Lake” is te danken aan het meer dat fungeert als spiegel. De route die grotendeels bestaat uit onverharde bospaden, loopt langs dit relatief kleine meer. Doordat het meer beschut ligt zie je meestal geen rimpels die door de wind zijn ontstaan. Een spiegelvlak meer dus, waarin de omgeving wordt weerspiegeld. 

Deze toegankelijke hike tussen de weelderige bomen en steile rotswanden, kun je jaarrond lopen. Elk seizoen brengt zijn eigen bijzonderheden: van rauwe herfstkleuren tot besneeuwde bergtoppen, tot heerlijk geurende groene planten en struiken.

Over Mirror Lake Trail 

  • Lengte: 10.3 KM
  • Geschatte duur: 2 uur, 43 minuten (op basis van GPX) 1,5 volgens Eva
  • Totale stijging: 90 m
    Totale daling: 92 m
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk 

Voor alle details check je de route op Komoot
Let op: er zijn meerdere Mirror Lake trails waaronder Upper Mirror Lake van een kleine zes kilometer. 

Het plannen van deze Yosemite Valley Trail

Yosemite National Park in de Verenigde Staten is een veelzijdig natuurgebied met evenzo diverse wandelingen en hikes. Bij het plannen van jouw wandeling door Yosemite, is het belangrijk dat je rekening houdt met het seizoen. In de winter zijn namelijk niet alle trails en alle delen van het park geopend. Daarnaast moet je in de zomer rekening houden met sterk oplopende temperaturen naarmate de dag vordert.

Afhankelijk van het seizoen, zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden wanneer je jouw Mirror Lake wandeling gaat plannen. Wij deden deze trail in de winter, waardoor het tijdstip om te beginnen niet per se vroeg in de ochtend hoeft te zijn. 

Verschillende laagjes zijn sowieso aan te raden: wanneer je in het dicht begroeide gedeelte aan het wandelen bent kan het lang koud/ fris en vochtig blijven. Bij Mirror Lake raken de zonnestralen de grond wat het er aangenaam maakt en een perfecte plaats voor het schieten van verbazingwekkend mooie foto’s. Let op: na de zomer kan het meer droog vallen. September en oktober zijn daarom geen aan te raden maanden om Mirror Lake Hikes te doen. 

Gedurende het hele jaar kan het in het weekend erg druk worden. Ook in de wintermaanden, in de februarimaand, tijdens een firefall trouwens ook. Wanneer je de Mirror Lake Trail wilt lopen in de drukke perioden, is het aan te raden om op tijd te vertrekken. 

Nog een reden om op tijd te vertrekken, is de parkeergelegenheid. In principe is er voldoende parkeergelegenheid, maar wanneer je het meest dicht bij het startpunt van de trail wil parkeren kun je maar beter vroeg opstaan. 

Omdat je met enkele (foto-)stops een dagdeel kwijt bent aan het wandelen van deze trail in Yosemite Valley, is het verstandig om een lunchpakketje of snacks mee te nemen. Laat deze niet in de auto liggen in verband met de beren in het gebied. Ja, je leest het goed. Beren! Gelukkig heeft Yosemite National Park maatregelen genomen. Zo houden de parkrangers het verplaatsen van de beren (gedurende voorjaar, zomer, najaar) goed in de gaten en hangen er overal informatie- en waarschuwingsborden. Bij de parkeerplaatsen staan speciale boxen die niet te openen zijn door de beren. Hier kunnen de wandelaars, fietsers en hikers in Yosemite Park hun boterhammen, drinken maar bijvoorbeeld ook hun tandpasta (ja echt!) in bewaren, om te zorgen dat de beren niet proberen in de auto’s te breken in hun zoektocht naar eten. 

Upper Mirror Lake route informatie en tips


Wij startten bij Yosemite Valley Shuttle – Stop nummer 20 bij Curry Village Parking. Vanaf dit punt loop je een stuk van zo’n vijf tot tien minuten over de (verharde) weg, het bos in. 

De trail is goed aangegeven, maar om het jezelf (nog) makkelijker te maken, kun je de route ook downloaden via de KOMOOT-app. Wij zetten deze op onze Garmin horloge. Vanaf het moment dat je tussen het (dichtbegroeide) bos loopt, wandel je een kleine drie kilometer op onverharde paden naar het eerste (foto-)punt op de route, waar je Mirror Lake kunt zien.

De rest van de route loopt grotendeels langs het meer: soms wat dichterbij en soms wat verder weg. Je loopt over onverharde bospaden met hier en daar wat losliggende stenen en steentjes. Je kunt de hike zonder bergschoenen wandelen maar voor wat meer grip en stabiliteit zijn goede wandelschoenen aan te raden. Op ongeveer de helft van de route volgen er wat smallere paadjes en wat steile stukjes maar deze zijn goed te doen. Daarom is Mirror Lake ook echt een toegankelijke trail voor vrijwel elk type wandelaar.

Er zijn een aantal mooie plekken langs de route om de idyllische foto’s van de sprookjesachtige weerspiegeling van de omgeving in het meer te maken. Wij hebben ervoor gekozen om aan de smalle kant van het meer op ongeveer 1/3 van de route onze camera uit de tas te halen. Als je Yosemite’s beroemde Half Dome in Mirror Lake op de foto zetten wil, pak je jouw camera tevoorschijn op ongeveer twee derde van de route – wanneer je aan de andere kant van het lange gedeelte van het meer bent. 

Last but not least, is het uitzicht op de watervallen langs de route erg mooi. Ook hier is een korte stop dus aan te raden. 

Al met al is de 10 kilometer lange Mirror Lake Trail een mooie, toegankelijke hike om te doen in Yosemite Valley. 

Kaart van de route

Veelgestelde vragen (FAQ)

Dit vind je misschien ook leuk

Wereldreis

Wereldreis fotodagboek week 47: vast in Bali door de vulkaan!

Wandelen Gozo
MaltaWandelen

Wandelen langs de noordkust op Gozo

skionderzetters etsy
Outdoor LifestyleWintersport

Wintersport cadeau: tips voor een leuk ski-cadeau

Herfst Zwitserland in Lauterbrunnen
Zwitserland

Dit is waarom je in de herfst naar de omgeving van Interlaken in Zwitserland wilt

Wandelen

Wandelschoenen kiezen? Zo kies je de juiste wandelschoen

Pistekaart Saint Jean D'Arves
FrankrijkWintersport

Wintersport in Saint Jean d’arves