4 weken in Hawaii; O’ahu, Kauai, Maui en Big Island

Update april 2024: na de wildfire begin augustus 2023 is er niks meer over van Lahaina. De informatie over Lahaina kan dus onjuistheden vertonen.

Aloha from Hawaii! Wow, de weken lijken ineens(?) te vliegen! Komt dat omdat we gewend raken aan het Hawaiaanse leven? Dat elke dag een beetje hetzelfde is? Strand, palmbomen, “Aloha” zeggen, heldere zee met metersgrote schildpadden die naast je zwemmen? Surfvibe? Longboarden? Craters? Ja, niet om je jaloers te maken, maar dat is echt Hawaii. Het ene eiland nog mooier dan het andere.

Hoe gaat het nu?

Op het moment van schrijven zijn we op het één ma grootste Hawaiaanse eiland Maui, aan de westkust in Lahaina om precies te zijn. In een hostel. Yep. Als stelletje. En dat was een goede keus, je ontmoet – zelfs als stel in een dorm – veel sneller medereizigers en dat is wat het reizen zo leuk maakt; dezelfde passie delen.

Lahaina is een gezellige, maar toeristische stad met een surfvibe en historische kenmerken. Je merkt het toerisme direct aan de prijzen en de drukte, maar het is wel gezellig.

O’ahu

Onze eerste week sliepen we ook in een hostel (het Polynesian) in Honolulu op het eiland O’ahu.. Dat was wel wennen als je met z’n tweeën reist, maar ook weer leuk om mensen te leren kennen. Zo liepen we tegen ene Ronald (van bijna 60) aan die zijn Miss Perfect zocht – en die in de verkeerde leeftijdscategorie zoekt :P. Ronald huurde voor een dag een auto en die ochtend stond hij te praten met iemand in onze dorm en raakten wij in gesprek. Hij vroeg toen ineens of wij geïnteresseerd waren om voor 20 p.p. mee te rijden. En zo reden we met een Zwitser, Ronald (de Canadees) en een Australiër naar Pearl Harbor en een dagje langs de westkust.

In O’ahu hebben we verder te veel surfkledingshops van binnen gezien, hehe. Maar we huurden ook een scooter en reden naar de oostkust voor het mooiste strandje van O’ahu; Lanikai en voor een de Pillbox hike met uitzicht over Lanikai. We zijn nog niet naar de North Shore geweest (must!), maar op de terugweg naar Nieuw Zeeland gaan we dat nog doen. Later natuurlijk meer over O’ahu!

Kauai

Voor de Evey-kenners: mijn favoriete eiland is Kauai. Waarom? Omdat ik vroeger (en nog steeds) altijd gek was op dinosauriërs. Mijn voorproefje van Hawaii had ik soort van al gekregen in Madeira (mooi alternatief als je Hawaii (nu nog) niet kan betalen trouwens). Kauai heeft de Napali Coast, die mooie bergen die je altijd op foto’s ziet, en de plek waar de boot in Jurassic Park 3 aankomt, en waar natuurlijk de helikopter in Jurassic Park 1 boven vliegt. Ik ben een sucker voor films. Alles waar ik graag naartoe wil komt niet door reisblaadjes of blogs, nee door films zoals Jurassic Park, Sex & the City, Lord of the Rings.. and so on..

Beachview from the Kalalau trail. Let’s move here ❤ . . . #lonedrifters #hawai #kauai #worldtrip . . . . #loneseadrifters #lonedrifters #waikiki #honolulu #sunset #hawai #westshore #ocean #palmtrees? #sunset #sunset_ig #sunset? #pacific #pacificocean #worldtrip #roamtheplanet #backpacking #backpackerstory #paradise #igtravel #exploretheworld #exploremore #oahu #hawaii #drifter #beachlife

Een bericht gedeeld door Lone Drifters ? Blog (@thelonedrifters) op

In Kauai sliepen we in een huisje in de forest met een buitendouche en wc! Reden we naar de Grand Canyon van de Pacific, liepen we 2 mijl van de famous Kalalau trail, zagen we de Napali Coast vanaf het water (en spinnerdolfijnen en schildpadden!) en longboarden we langs de zuidkust. Wat een prachtig eiland <3

Meer over Kauai lezen? Klik dan op de blogpost!

Maui

De eerste week in Maui sliepen we in Kihei, het zuiden van Maui en daar was het water plat, dus helaas kon daar die week niet gesurft worden. We sliepen weer in een huisje via Airbnb maar er was geen airco dus hier heb ik zo slecht geslapen. Oja en ik was ziek van de airco, dus ik liep te hoesten en had ook nog eens last van mijn schouders. We hebben het dus rustig aan gedaan (aan het strand liggen enzo;-).

De tweede week in Lahaina – waar ik nu ben hebben we eindelijk gesurft! Luciano had al in Waikiki gesurft en ik voor het eerst in Maui. De eerste dag kon ik geen golf pakken, de morning sessie was iets beter en heb ik er een paar gepakt! Helaas ben ik ook op het rif beland en heb ik wat sneetjes op mijn voet. Maar dat hoort erbij. In ons hostel hebben we mensen met sneetjes in hun teen, kont en heup haha.

Wat we tot nu toe hebben gedaan? De Road to Hana (een prachtige route langs de kust met trails, watervallen, schattige foodtrucks en Hawaiaans natuur) natuurlijk, een bezoekje gebracht aan het surfdorpje Paia, de krater op gelopen, naast schildpadden gestaan (haha ja echt dus) en de Waihee Ridge Trail gelopen met super uitzicht!

Super uitzicht

Morgen vliegen we naar Big Island voor ons laatste weekje in Hawaii en dan gaan we naar Nieuw Zeeland!

Update!

Big Island Hawaii

Met een heel klein vliegtuigje van Mokulele Airlines vlogen we van Maui naar het vliegveld van Big Island. Met slechts zes personen en een piloot dat ook als steward werd ingezet hadden we echt een awesome uitzicht over Maui WAUW!.

Op Big Island sliepen we op twee plekken: een in de buurt van Kailua en halverwege de week in Hilo. Een auto op Big Island is echt een must! Anders kom je nergens. De eerste paar dagen zijn we onder andere naar South Point Park en een zwart strand geweest, wat bizar zeg. Bij South Point kun je ook cliff jumpen. Verder zijn we naar het Cook Statue geweest (gehiked) en hebben we daar gesnorkeld. Althans mijn vriend. Omdat hij  het (nog steeds) de mooiste plek waar die ooit gesnorkeld heeft vond moest ik een minuutje snorkelen (langer hield ik het met mijn fishfobia ook niet vol). De structuur van de stenen is echt heel bijzonder en er zijn zooo veel vissen. Ik ben er daarom ook snel uitgegaan haha. Een andere dag hebben we een enorm steile hike gedaan in Waipio Valley, supermooi.

Halverwege de week verhuisden we richting Kona waar we in een goedkope Airbnb hebben geslapen. We gingen glampen op een boerderij. Het enige voordeel is dat er veel plekken zijn om te snorkelen en het is vlakbij de lava. Verder vonden we die kant van Big Island vrij saai. Een mooie hike die we nog gedaan hebben is de Onomea Bay Trail. Wauw wat is het daar mooi! De lava tour zal ik binnenkort beschrijven, dat was echt het toppunt van Big Island (sowieso in de top van alles wat we gedaan hebben!).

Meer lezen over Hawaii?

Mahalo for reading!