Een maand op wereldreis: hoe gaat het met ons?

Vandaag – voor Nederland gisteren – zijn we een maand op wereldreis! Jeetje wat vliegt de tijd. En misschien voelt het voor mijn vrienden en familie echt als een maand, voor ons voelt het eigenlijk veel langer. En het gekke vind ik dat je zo snel went aan het op reis zijn. Waar sommige mensen maar 2 weken vakantie hebben zijn wij al verwend en denken we “Noo, nog maar 2,5 week in West Amerika!” Maar West Amerika is zo mooi en divers dat we stiekem best langer willen blijven.

So what have we been up to?

Zoals je had kunnen lezen op de blog begonnen wij in het zonnige Los Angeles. Via Airbnb huurden wij een appartement van een stelletje uit Brazilie/Amerika in de wijk Mar Vista. Na een paar dagen ‘laten aankomen’ dat we dan toch echt op onze droomreis zijn, haalden we onze huurauto (Toyota Yaris) bij het vliegveld van Los Angeles op. Diezelfde middag reden we naar 51 Sporting Goods en de 99 cent only store (favoriet!) om onze kampeerspullen en wat eten in te kopen. Van daaruit reden we door naar een camping aan de kust van Malibu. Het eerste nachtje kostte ons gelijk 60 dollar (ongeveer 55-58 euro) per nacht en ik weet nog dat ik dacht “Dit gaat een dure maand worden”. Gelukkig was dit gelijk ook de duurste camping waar wij tot nu toe geslapen hebben, dus het valt best mee 😉

Highway 1 en San Francisco

Via Highway 1 – die route langs de westkust van Amerika – en Highway 101 – de route iets meer land inwaarts- reden we vervolgens in ongeveer een week naar San Francisco waar we tussendoor kampeerden. In San Francisco hadden wij een vrij goedkoop hotel en zaten we net in de verkeerde wijk. Als we naar buiten liepen moesten we ons eerst een weg banen door de junks en zwervers waarvan sommigen zichzelf op straat klaarmaakten om zichzelf een shot heroïne te geven (oh my god!). Onze San Francisco ervaring was helaas iets anders dan we hadden verwacht. Maar desondanks is het een prachtige stad met pastelkleurige huisjes, hippe koffiebarretjes en heuvelachtige straatjes met hier en daar een breed grasveld – als je de juiste wijkjes weet te vinden.

Marryhill

Vanuit San Francisco rijden we via Oregon naar Marryhill (Washington) voor een longboard event van mijn vriend. Damn, wat is Oregon prachtig. Blauw water hoor je met harde golven tegen oranje gele rotsen klotsen. En de kust is begroeid met gele bloemetjes. Stiekem vind ik de hele kust van Oregon net Big Sur, misschien wel mooier. Ga je ooit een reis langs de westkust maken? Ga dan eerder voor Oregon dan Californië. Maar daarover later meer. Overigens typ ik dit artikeltje op een houten picknicktafeltje naast onze tent met het geluid van de rivier en het Zion gebergte achter mij (Utah is ook prachtig!).

In Marryhill ontmoeten wij een Nederlands stel dat ook al 3 weken door Amerika aan het reizen is. Edwin kent mijn vriend van de longboardscene en samen downhillen ze met hun longboards van de bergen af terwijl ik mij met 38 graden tussen de ratelslangen verstop om foto’s te maken van de longboarders. Na twee sessies vind ik het wel genoeg, het is warm en ik moet constant geluid maken om niet plots een ratelslang te verrassen. De tweede dag chill ik met de vriendin van Edwin en hun kindje op onze ‘camping’. Omdat de campings vol waren gingen we legaal wild kamperen in de buurt van het event. Dat kan ook weer van de bucketlist af, dat wildkamperen.

Oregon en Berkeley

Na Marryhill nemen we afscheid van Edwin en zijn vriendin en volgen we beiden onze eigen wegen.

Wij doen een korte trail bij de watervallen onderweg naar Portland. In Portland slapen we in een prachtig Amerikaans huis in een alternatief wijkje. Daar doen we lekker lui: we gaan longboarden, bezoeken per longboard de longboardshop Big Daddy’s, gaan naar de bioscoop (Alien Covenant) en shoppen wat af. Ook wordt er veel bier gedronken en gegeten want Portland is de bier- en foodstad van Amerika!

Na Portland doen we voor het eerst een surfstadje aan waar we lekker lang blijven, maar waar het voor het eerst koud is (18 graden). Je kunt niet altijd geluk hebben denk ik 🙂 Na 2 dagen rijden we door naar een park in de buurt van Opal Creek waar we geluk hebben en er nog 1 plekje op de camping is. Op deze camping is de regel ‘First come first serve’ en vul je een briefje in met je campingnummer en stop je geld in een envelop’. Dit doe je in een brievenbusje en de plek is van jou. Deze camping was onze goedkoopste, slechts 8 dollar per nacht (delen door twee dus maar 4 dollar per persoon!). Je hebt verder niet veel op zo’n camping: geen douche en een veredelde Dixie toilet. Voor mooie plekjes in de natuur betaal je een andere prijs 😉

Na dit back to basics avontuur vertrekken we spontaan richting Berkeley San Francisco en slapen we een paar nachten bij een vriend van Luciano om 4th of july te vieren en een ritje op de boot van vrienden te nemen. We varen naar Treasure Island en zien de Golden Gate vanuit de boot. Hoevaak maak je dat nou mee?

Las Vegas

En omdat we nog zoooveel willen zien van de bekende spots (zoals de Grand Canyon etc) rijden we naar Las Vegas voor het gokken en de partysfeer. We slapen in een goedkoop hotel (30 dollar per nacht excl. belasting) en hoewel velen ons waarschuwen “Een dag is genoeg” vinden we het zelfs jammer om na 2 nachten weer te gaan. Misschien juist omdat Luciano een pokertoernooi heeft gewonnen (500+ dollar)?

Het is in Vegas warm – tsja middenin de woestijn – en de wind voelt alsof je constant achter een draaiende auto staat, maar die hele sfeer vond ik echt geweldig. Je neemt de lift van je hotel naar beneden en beland direct in de casino. Overal hoor je gokautomaten, zijn gekke mensen, de vreemdste shops en services (zoals gekleurde oxygen inhaleren zodat je gezonder wordt ofzo?) en echt OVER THE TOP hotels. Je loopt van Parijs naar Venetië, echt een dikke kermis. Maar hoe graag we wouden blijven, momenteel zitten we op een gezellige camping in Zion National Park en Wow! het is hier ook weer mooi. Wel iets meer Nederlanders gespot en dat zal de komende 2 weken niet veel anders zijn, want nu gaan we 2 weken de Cali, Utah en Arizona spots af! Snel meer updates en info. Tot snel!

P.s. wat vond jij het mooist aan West Amerika?