De mooiste wereldreisroutes

Ben jij van plan om op wereldreis te gaan? Zoek je voorbeelden van wereldreis routes? Wij hebben de vetste wereldreisroutes voor je gebundeld in thema’s!

Wereldreisroute voorbeelden

1. Wereldticket eerste keer

Wereldreis route: ✈ Thailand – Singapore ✈ Australië
✈ Nieuw-Zeeland ✈ Fiji ✈ Amerika

Deze route noem ik de ‘eerste keer’ omdat dit ook de route is die ik zelf nam toen ik de eerste keer op wereldreis ging. De eerste keer op wereldreis is spannend, of je nou alleen gaat of met anderen. Thailand was voor mij het ideale startpunt om kennis te maken met backpacken. Thailand is een fijn land om te backpacken en de ervaring stoomt je klaar voor de rest van de landen in deze wereldreis route! Met dit wereldticket vlieg je naar de volgende landen (klik op de landen voor inspiratie):

Route wereldreisticket eerste keer:

2. Wereldreisroute: Cultuurschok

Wereldreis route: Moskou – China ✈ Japan ✈ Australië
✈ Nieuw-Zeeland ✈ Hawaii ✈ Los Angeles

Deze wereldreisroute noem ik de cultuurschok omdat je veel verschillende landen achter elkaar bezoekt. Het begint al bij China, waar toch een cultuur hangt waar veel reizigers moeite mee hebben. Van China reis je naar het tegenovergestelde Japan, waar alles super gestructureerd is. Dan reis je door naar Australië en Nieuw-Zeeland waar je de natuur in duikt. Tot slot ga je naar de Verenigde Staten met een tussenstop op de tropische eilandengroep Hawaii.

3. Onze wereldreisroute: van Amerika naar Azië

Wereldreis route: Amsterdam ✈ Oslo ✈ Los Angeles – San Francisco ✈ Hawaii ✈ Christchurch – Auckland ✈ Sydney Australië ✈ Bali – Java ✈ Kuala Lumpur Maleisie ✈ Siem Reap Cambodja – Phnom Penh ✈ Filipijnen ✈ Bangkok ✈ Japan ✈ China ✈Vancouver Canada (kijk daar gaat ie mis ;-)) ✈ Londen ✈ Groningen

Onze wereldreisroute was niet de meeste logisch, maar het is een inspiratie om de wereld tegen de klok in te reizen. Wij besloten onze bestemmingen in Azie te laten afhangen van ticketprijzen en we moesten om Thailand reizen omdat we in februari een afspraak hadden mijn moeder te ontmoeten. Verder zouden we de Transmongolie Express naar huis nemen, maar vanwege visaproblemen zijn we naar Canada (terug) gevlogen (geen moment spijt van Canada trouwens)>

Hoe boek je deze wereldreizen? Je kunt ervoor kiezen om een wereldticket of losse tickets te boeken. Tijdens onze wereldreis samen boekten we losse tickets. Evelyn boekte tijdens haar eerste reis een wereldticket via Kilroy Reizen.

Wij zijn Drenthe ambassadeur!
De komende 8 maanden delen wij op Instagram onze local tips in Drenthe in opdracht van Visit Holland. Klik voor ons profiel!
#hiermoetjezijn