Geld verdienen tijdens reizen: 10 manieren

Wil je geld verdienen tijdens reizen? Er zijn verschillende manieren om je reizen te bekostigen tijdens het reizen. Van affiliates op je eigen reisblog tot werken in bijvoorbeeld de horeca tijdens je reis. Ontdek op Lone Drifters 10 manieren om geld te verdienen tijdens reizen

Werken als au pair

Dit is misschien wel een van de bekendste manieren om geld te verdienen: werken als au pair. Als je goed bent met kinderen is deze manier van geld verdienen tijdens reizen ideaal.

Een au pair is vaak een jongvolwassene van 18 tot 30 jaar, die voor een bepaalde periode naar het buitenland reist om bij een gastgezin te gaan wonen. De au pair ondersteunt het gastgezin met kinderopvang en licht huishoudelijk werk terwijl je de taal en cultuur van het gastland leert.

Ideaal om te combineren en na je baantje kun je verder het land in reizen. Wil je hier meer over weten? Bestel dan het gratis magazine van Travel Active. Kies op de volgende pagina voor het programma Au pair. Naast au pair bied Travel Active ook taalreizen, vrijwilligerswerk, highschool en Work & Travel aan.

Gratis informatiedagen

Begin een reisblog

Wist je dat je geld kunt verdienen met je eigen reisblog? Hoe tof is het om je reisverhalen en tips te delen en passief inkomen te verdienen. Maar let op, passief inkomen betekent niet dat je er geen tijd in moet steken.

Je moet tijdens je reis nog behoorlijk wat tijd steken in de je blog en sociale mediakanalen om er fatsoenlijk mee te verdienen.

Bekijk ook onze tips voor geld verdienen met bloggen.

Wwoofen

Wwoofen, of Wwoof staat voor World Wide Opportunities on Organic Farms. Wat houdt het in: je werkt op duurzame boerderijen in ruil voor onderdak en eten. Je verdient er niet echt geld mee, maar je kunt wel even vooruit. Ondertussen kun je nog wel het land leren kennen en omdat het duurzame boederijen betreft, ben je ook goed bezig.

Je kunt via de organisatie wwoof.net over de hele wereld werken!

Freelancen

Als freelancer of digital nomade kun je op afstand geld verdienen. Het enige wat je nodig hebt is een laptop en wifi. En natuurlijk een job die je op afstand kunt doen.

Wat dacht je van tekstschrijver, fotograaf, vertaler of programmeur. Je kunt zelf op zoek gaan naar klanten, maar het is ook handig om via je kennis en diensten aan te bieden op websites zoals Fiverr of upwork.com.

Zelf gebruik ik Fiverr ook regelmatig als ik een leuke grafische opdracht hebt. Mijn ervaring is dat er snel op Fiverr gereageerd wordt.

Online klusjes via websites

Geld verdienen vanaf je laptop? Er bestaan tal van websites waarmee je geld kunt verdienen (tijdens reizen) waar kleine opdrachten worden aangeboden. Denk aan meedoen met enquêtes, proeflezen etc.

Hieronder vind je een aantal website waarmee je geld kunt verdienen:

  • Clickworker: als Clickworker kun je geld verdienen door microjobs te doen, zoals typen, proeflezen, kopiëren, enquêtes invullen of apps testen. Er zijn veel andere soort taken waarmee je geld kunt verdienen, maar dit is een kleine selectie. Alternatieve sites voor Clickworker zijn onder meer RapidWorkers, Gigbucks, Microwerkers, Neevo & Damongo.
  • Remotasks, kleine gemakkelijke, variërende opdrachten. De website is erg gebruikersvriendelijk. De betalingen zijn wekelijks.

Print on Demand: verkoop je foto’s

Print on Demand (POD) is een goeie manier om op maat gemaakte T-shirts, boeken en meer te verkopen met jouw print. Er wordt pas een print gemaakt van jouw ontwerp als je een verkoop hebt.

Ben je kunstenaar, schrijver, ontwerper of ondernemer, fysieke producten zijn een leuke manier om wat geld bij te verdienen tijdens reizen.

Een aantal POD-websites:

  • TeePublic – Deze gebruik ik zelf niet, een designervriend wel en die geeft aan dat het de hoogste percentages uitbetaalt.
  • RedBubble – Veruit de meest aanpasbare interface. Betaalt niet zo goed als TeePublic.
  • Werk aan de Muur (Nederlandse website voor de verkoop van canvas)
  • Society6 – Net als ‘Werk aan de Muur’ wordt er pas een print gemaakt als je een verkoop hebt gedaan. Dit is anders dan bijvoorbeeld shops zoals Etsy of het hebben van een eigen webshop, waarbij je meestal op voorhand prints laat afdrukken en die gaat verkopen.

Boekentips om geld te verdienen (tijdens reizen)