Lone stories #2: op wereldreis in 2018 / Behind the scenes in de Filipijnen

Onze wereldreis stond in januari en februari in het teken van de bestemmingen Filipijnen en Thailand. En tijd voelt op reis zo anders dan thuis, herken je dat? Het lijkt echt al weer eeuwen geleden dat mijn vriend en ik o.a. tegelijk voedselvergiftiging op liepen. Gelukkig hebben we ook mooie dingen meegemaakt. Deze week in de Lone Stories een behind the scenes van de Filipijnen!

Nog even een terugblik op de Filipijnen

In de Filipijnen gingen we na de laatste Lone Story naar het stadje Baguio in het noorden van Luzon – eigenlijk op weg naar een surfstadje. Omdat we een hele lange busreis achter de rug hadden en de surfvoorspelling flat waren, besloten mijn vriend en ik om in Baquio te blijven. Een mooi stadje in de bergen. Ook was ik de volgende dag jarig en dan wil je niet de hele dag in de bus zitten toch? ?

Op mijn verjaardag gingen we o.a. rolschaatsen in Baguio (tip als je nog iets zoek om te doen in Baguio) en damn ik wist niet dat het zo moeilijk was, maar na ruim 20 jaar kan ik het nog steeds! Een leuke volwassen activiteit trouwens voor als je 34 bent geworden haha. Ik was vergeten hoe cool rolschaatsen is! Verder gingen we naar de lokale Baguio brouwerij: Baguio Craft Brewery (originele naam haha). Een leuk tentje aan de rand van de klif met uitzicht over de gekleurde huisje in het dal waar Baguio ligt.

Na Baquio gingen we door naar Sagada, een schattig bergdorpje voor hikes, de hangende doodskisten (ja een heel bizar ritueel) en cave spelunking (althans mijn vriend want ik hou niet van grotten).

Bovenop een jeepney (lokaal vervoer) in Sagada

Na Sagada gingen we door naar Manila (wat ineens wel een heel leuk stadje bleek te zijn, zo zie je maar, als je lang genoeg blijft hangen) en vlogen we naar het 2e eiland van onze Filipijnse route: Palawan. In het stadje Coron zouden we 2 nachtjes blijven en dan zouden we beginnen aan onze prachtige Expeditie Robinson achtige eilandhop trip van een weekend.

Cebu Airlines

Uitzicht op het noorden van Palawan

Helaas kregen wij voedselvergiftiging, zoals je wellicht hebt kunnen zien op onze Instagram stories van de Filipijnen. Dagen konden we bijna niks eten en zaten we aan de antibiotica. Nog steeds ben ik 4 kilo lichter dan ik was. Een bizar voordeel aan die vergiftiging. Onze laatste dagen van backpacken door de Filipijnen brachten we nog door in Palawan met island hopping, scooter huren, suppen en een nieuwe bestemming Puerto Princessa.

Laatste stad was een leuke verassing. Hier ging mijn vriend skaten met de lokale community, dronken we nog een biertje met mensen die we kenden van Sagada en maakte we een boottochtje in de mangrove met vuurvliegjes om ons heen. Echt heel leuk! Natuurlijk geen foto’s omdat het er veel te donker was.

Spullen naar huis sturen

En nu is alweer onze laatste dag in Bangkok! Ik heb mijn moeder wat zomerspullen meegegeven voor naar huis omdat het de komende 3 maanden van onze reis meer lente dan zomer is, maar dat is OK. Het is eind februari al een stuk warmer in Thailand!

Als ik thuis ben heb ik dan soort van weer nieuwe spulletjes die mijn moeder meeneemt. Ik had ook slippers besteld maar die zijn in Japan niet nodig dus die gaan ook direct weer naar huis (een beetje zonde).

En thuis kwam een nieuwe bestelling binnen! Yay. Deze nieuwe Vans én nieuwe Nike sportschoenen omdat mijne tijdens de reis zijn gesneuveld. Mooi vooruitzicht,aar niet zo mooi als het vooruitzicht van Japan, China (yes visum is binnen!) en – surprise!- Canada!

Dit vind je misschien ook leuk

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the Week | Rachèl Robbertsen

Wereldreis

Hoe een smartphone (en internet) het reizen gemakkelijker heeft gemaakt

Reistips

Goedkoop reizen met de taxi in Bali (en Zuid-oost Azië): Grab

Luxemburg

Wat te doen in Echternach, het schattigste dorpje van Luxemburg

Trinity in Dublin bibliotheek
Ierland

Wat te doen in Dublin

de Bromo vulkaan beklimmen
IndonesiëWandelen

Bromo vulkaan beklimmen? Stap-voor-stap tips