Zoveel kost backpacken door de Filipijnen

De Filipijnen is de ultieme reisbestemming voor natuurliefhebbers, zonaanbidders, backpackers en avonturiers. Naaste de tropische stranden en bounty-eilanden kun je in de Filipijnen wandelen door de bergen, surfen en bergdorpjes bezoeken. Maar hoeveel kost een reis door de Filipijnen? In dit artikel delen we de gedetailleerde kosten van rondreizen door de Filipijnen zodat je zelf een goed idee krijgt hoeveel je nodig hebt aan budget voor een reis door deze bounty-eilanden!

Een rondreis door de Filipijnen kost gemiddeld € 20-50 per dag als je in goedkope ho(s)tels slaapt. Dat komt neer op zo’n € 700 (exclusief vliegticket) voor een maand reizen als budgetreiziger.

Heb je wat meer te besteden dan kom je uit op zo’n € 1000,- en € 1500,- voor een maand reizen door de Filipijnen. De kosten van backpacken door de Filipijnen zijn natuurlijk afhankelijk van je stijl van reizen: je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Facts van onze reis door de Filipijnen
Seizoen:
hele maand januari
Aantal weken:  4
Soort reis: individuele backpack rondreis met de bus, het vliegtuig en de ferry door de Filipijnen

Dagbudget in de Filipijnen

Een gemiddelde dag in de Filipijnen kost rond de € 20,- en € 50,- per persoon

Dat kan meer zijn, maar ook minder. Wij reisden vooral van hostel naar hostel met zo nu en dan een privékamer. Maar de accommodaties waren helaas niet allemaal even mooi. Een beetje extra geld aan accommodatie uitgeven kan geen kwaad.

Hieronder vind je het dagbedrag van rondreizen in de Filipijnen voor overnachten, eten, transport en eventuele activiteiten :

Kostenpost in Filipijnen Kosten
Vliegen naar de FilipijnenWil je vliegen naar de Filipijnen ? Afhankelijk van het seizoen en de vliegtuigmaatschappij, vlieg je vanaf € 800 met KLM naar de Filipijnen. Vaak heb je een tussenstop in Taipei, Taiwan.
Vervoer Reizen met de bus is erg goedkoop. Prijzen voor standaard bussen starten vanaf PHP700.
Slapen € 15,- en € 50,- per dag
Eten:€ 5,- en € 10,- per dag
WiFiOngeveer € 5,-
ActiviteitenVerschilt per activiteit. Het huren van een sup kost ongeveer 15 euro voor een halve dag.

In de Filipijnen betaal je met Philippine Pesos (PHP), dat gelijk staat aan

€ 1 is 58.6769PHP

Vliegen naar de Filipijnen

Wil je vliegen naar de Filipijnen, dan loont het om verschillende ticketvergelijkers te bekijken. Ook kan het uit om je reis (deels) te boeken via een reisorganisatie. Vaak heb je dan een vliegticket en accommodatie inclusief en kun je de rest van je reis zelf indelen.

Vliegen: zoveel kost een binnenlandse vlucht in de Filipijnen

Vliegen is natuurlijk ideaal, maar een stuk duurder en minder duurzaam. Een voorbeeld: een vlucht van Manila naar El Nido (Busuanga), heb je vanaf € 46,-.

Vervoer in de Filipijnen

Rondreizen door de Filipijnen is over het algemeen wel goed te doen. Vooral de trip naar Baguio en Sagado zijn mooie trips die je met de bus kunt maken, maar ze duren wel heel lang.

Met de bus door de Filipijnen

Prijzen voor standaardbussen starten vanaf PHP700 (ong. € 12), maar voor de beste reiservaring raden we aan om een ​​eersteklas bus te kiezen – deze wordt ook executive of premier class genoemd. Kaartjes voor dergelijke comfortabele bussen kosten PHP900-PHP1000 (ong. € 15 en € 17,-).

bootreis filipijnen

Kosten voor eten en drinken in de Filipijnen

De kosten voor boodschappen in de Filipijnen ligt een stuk lager dan in Nederland.

Accommodaties in de Filipijnen

Uiteraard zijn hostels in de Filipijnen een goedkope optie. Wij betaalden ongeveer € 20,- per nacht met z’n tweeën. De goedkoopste plek waar wij sliepen was in een bed in een dorm en dat kostte ons € 8,- per persoon.

De duurste hotelkamer die wij boekten eas slechts € 24,- per nacht. In de Filipijnen zou ik goed onderzoek doen naar hotels. Je hebt er namelijk heel veel tussen zitten die gewoon ontzettend vies zijn. Iets meer betalen loont dan ook zeker.

Hotels in El Nido en Coron zijn met name een een stuk duurder voor de kwaliteit die je krijgt. Daar zou ik zeker ruim van te voren een goed hotel of hostel boeken.

De beste optie om een kamer te boeken is via Booking.com of Agoda.com. Ik zou persoonlijk beide altijd vergelijken om de beste deals te krijgen. De ene keer is Booking.com goedkoper dan Agoda en soms andersom. Ook Hostelworld is een goede website als je op zoek bent naar hostel.

Activiteiten in de Filipijnen

Activiteiten in de Filipijnen zijn goedkoop. Zo kost een eilandhoptour ongeveer € 20,- en het huren van een sup bij El Nido € 15,-.

Kanoën in de filipijnen

Meer Filipijnen? Lees ook