Lone stories #4: op wereldreis 2018 / Tokyo en onze Japan planning!

Jaaa, na lang dromen zijn we eindelijk in Japan! In Tokyo to be precise. En wat is het leuk als je als reisbuddies precies dezelfde ideeën van een reis hebt: anime, vending machines, (VR) gaming en allerlei andere gekke dingen. En een beetje kersenbloesems kijken (hoewel ik geloof dat ik daar voornamelijk alleen in sta :P).

Japan Planning met de trein

Ben je benieuwd naar onze geplande route in Japan? Hieronder zie je via Google Maps grof genomen onze route! Eigenlijk maar een heel klein deel van Japan als je het zo bekijkt hè?

Tokyo throwback: Akihabara wijk

Op de eerste dag was Luciano jarig en gingen we natuurlijk naar de game- tech en animewijk Akihabara om te windowshoppen. We willen alles kopen maar onze wereldreis duurt nog wel even. Nu weten we niet of we nou een doos naar huis moeten sturen of kleinere spullen gaan kopen. We kunnen natuurlijk altijd terug naar Japan? Toch? Inmiddels zijn we al drie keer in Akihabara geweest omdat we het er zo gezellig vinden en uren kunnen verdwalen in de de arcadehallen, staren naar vending machines (I know, het is best triest hahaha), de anime poppen en het lekkere eten. Oh boy Tokyo heeft me niet teleurgesteld.

De wijk Harajuku

Als fan van unieke (kawaii) kleding moest Harajuku niet ontbreken. Het is daar echt een walhalla voor bijzondere fashion en kawaii spulletjes. Ze hebben echt alles wat cute en gek is! Van Care Bear tasjes tot unicorn powder en enorme regenboog suikerspinnen. Helaas moet ik omdat we op wereldreis zijn, nadenken over wat ik nou echt mee naar huis kan nemen (Nintendo snoep gaat gelukkig direct op :P). En sadly, dat is heel weinig. Heb ik bijvoorbeeld een trui nodig? Dan zoek ik de leukste trui uit, maar die animepoppen zijn zonde om in een backpack te stoppen. Wat als de doos kapot gaat? Of erger, de dure pop. Ja helaas moet je als backpacker of wereldreiziger zo gaan denken. 1 ding weet ik: ik moet terug als ik een lege koffer heb

Ueno Park

Ueno is wel het allermooiste park van Tokyo. Je loopt tussen rode lantaarns en (bijna bloeiende bloesems). We zijn twee keer in het Ueno park geweest en de 2e keer waren er al wat kersenbloesems te zien. Oh wat gaat het hier mooi zijn! Helaas zijn wij al weg als de kersenbloesems in volle groei zijn, maar gelukkig zijn we dan wel in Osaka! In het park vind je ook de Tokyo zoo en verschillende musea.

Ueno Park bloesems
Het mooiste park van Tokyo? Even het grijze weer wegdenken
Ueno kersenbloesem
Ueno kersenbloesem

Shibuya

Weer zo’n geweldige wijk waar we vooral lang in het VR park hebben rondgedwaald. De wijk lijkt wel wat op een grote stad als New York, maar toch voelt het anders. En natuurlijk is daar de bekendste crossing van Japan: de Shibuya Crossing. Honderden mensen – en tijdens piekmomenten naar verluidt meer dan 1000 mensen – steken tegelijk over! Bizar! Je kunt er ook goed shoppen in 100yen stores als Daiso en andere Japanse souveniershops zoals Donki. Hebberig word je er van!

Yanaka en Nezu

Vlakbij onze wijk ligt het wijkje Yanaka en daar tegenaan Nezu. Omdat het 2 dagen heel erg koud en regenachtig was konden we hier pas later heen. En ook de bewuste bezoekdag was het vooral heel grijs en miezerig (niet abnormaal in Japan, zo het schijnt), maar do-able. In Yanaka loop je langs allerlei schattige boutiekjes en er is vooral heel veel laagbouw. Het is het oude Japan en heeft een heerlijke rustige, maar gezellige sfeer.

Nezu heeft dezelfde schattige kronkelende wegen maar voelt meer aan als een woonwijk. Ik vond het heerlijk om de verschillende huisjes te bekijken. Maar echt naar binnengluren kan niet. Hoewel de woningen aan de straat zijn gebouwd, zijn ze heel klein en dichtgebouwd met planten, prullaria en deurgordijnen (I love those!). In Nezu bezoeken we nog één van de oudste shrines (tempels). Het is er rustig en grauw, maar wauw wat is het ondanks dat, mooi. Japanners maken nog steeds gebruik van deze shrine en we zijn dan ook ooggetuige van gebeden.

En what’s next? A lot! Er zijn nog zoveel gekke buurten en dingen te doen. Wij zijn zeker nog even zoet. Morgen staat het bizarre robotcafe op de planning. Misschien wat toeristisch, maar ik ben heel benieuwd!

Sayonara!

Nezu shrine arch
Yanake huisjes

Dit vind je misschien ook leuk

PortugalWandelen

Wandelen Madeira: 6 onmisbare hikes op Madeira

Uitzicht op kasteel Grein
FietsenOostenrijk

Fietsen in de Donauregio in Opper-Oostenrijk 

Boulder aan de zee
KlimmenZweden

Tip: ga boulderen op Hönö Zweden

Wereldreis

Op wereldreis: onze plannen voor de maand februari

Wandelen

Ik deed mee aan de Bever Dutch Mountain Trail! 100 kilometer in 3 dagen

Camper op een stoel bij een kampeerplek in Nieuw-Zeeland
Nieuw-ZeelandWereldreis

Lone story / De eerste week in Nieuw-zeeland: Christchurch