Op wereldreis: onze plannen voor de maand februari

Joehoee. Volg je ons op Instagram, dan kun je zo nu en dan zien wat onze plannen zijn. Maar op de blog zijn het vooral de after stories. De maand februari ziet er voor ons iets duidelijker uit dan andere maanden – want we plannen vaak niet echt vooruit. Maar omdat mijn beste vriendin en mijn moeder er zijn, hebben we iets meer vooruit geland.

Dus hier zijn onze plannen!

Naar Thaise familie!

Mocht je het nog niet weten? Ik heb Thaise roots! In het verleden schreef ik hier al een stukje over. Mijn moeder wil het liefst elk jaar terug naar haar geboorteland en laten we dat dit jaar zo gepland hebben dat we elkaar in Thailand zien! Het is altijd al een wens van mij geweest om samen met mijn moeder op vakantie naar Thailand te gaan, maar het kwam er nooit van! Nu dat zo dichtbij komt heb ik er veel zin in. Inmiddels hebben we al een week in Bangkok door gebracht en zijn mijn bestellingen uit Nederland ook meegenomen hahah.
Wat heb ik besteld? Drop (hoe cliche), nieuw bestelde slippers, mijn oude sneakers, de Dopper fles, wat cremes van Dr. Jetske Ultee, mijn 50mm lens en anti-misselijkheids bandjes!

Sandalen van Nomadic State of Mind

Nieuwe sandaaltjes

Oude nieuwe Vans van thuis

Naar Krabi!

Jaaa, net zoals wij mijn beste vriendin en haar toenmalige vriend opzocht in Thailand tijdens hun wereldreis, bezoekt zij ons nu tijdens onze wereldreis! En wel in Thailand. We zijn beide opgegroeid met een obsessie voor Thailand, dus waar beter dan hier te meeten!

Onze plannen? Naar Ao Nang, waar ik op dit moment deze blogpost schrijf. En het is hier zo mooi!

Nog even over plastic

Een ding wat mij in Azië heel erg tegen valt is al het plasticgebruik in Azië. Ik probeer mijn familie hier ook van bewust te maken door vaker in hun bijzijn nee te zeggen tegen plastic ?. En ik word heel blij van de roze Dopper fles die mijn moeder mee heeft genomen naar Thailand om mijn andere kapotte waterfles te vervangen.
Psst. Wist je dat je als je je herbruikbare Dopperfles (her)vult met kraanwater, je niet alleen bijdraagt aan minder plastic in de oceanen en meer schoon drinkwater, maar dat je ook minder olie en CO2 verbruikt. Bizar he.

Lees hier ook meer over 10 manieren om duurzamer (en dus bewuster) te reizen

Klimmen in Krabi

En natuurlijk moeten mijn vriend en ik nog een adventure activiteit ondernemen. Sinds zo’n 2 jaar zijn wij gek op klimmen (of boulderen) en de plannen zijn om te rotsklimmen in Krabi. Ik zag op de blog van Traveljunks al een tof artikel staan over rotsklimmen in Krabi. Onze laatste klimsessies waren in Yosemite (USA) en Castle Hill (NZ) en dat was zo leuk!

Lees ook: Ga klimmen in Castle Hill

Terug naar het noorden: Chiang Mai

Volgende week vliegen we naar het noorden van Thailand en brengen we nog een paar dagen door in het leuke stadje Chiang Mai. De plannen zijn om naar een Elephant Sanctuary – eentje waar ze de olifanten echt goed verzorgen – te gaan en een cooking class te nemen. Best wel cliché haha, maar die dingen heb ik de vorige keren in Thailand helemaal niet kunnen doen.

Aan het begin van onze laatste week gaan we terug naar Bangkok want dan kunnen mijn vriend en ik een visum voor China aanvragen. Dat duurt 4 dagen en dan zijn we onze paspoorten een paar dagen kwijt. Maar daarvoor krijgen we wel een hele vette reis naar China terug – moeten ze die visumaanvraag wel goedkeuren uiteraard!

En hopelijk kunnen we snel de Transmongolie Express regelen… want jeetje dat is nog een gedoe… Daarover in de volgende Lone stories meer!