Wereldreis fotodagboek week 46: back in Bali!

Nu ik elke week een foto diary wil plaatsen valt het me op hoe snel de week voorbij gaat. Ik schrok toen ik zag dat het zondag was googlend naar weather Gili. Waarom staat het weer voor zondag er al op? Dacht ik. Een uur later besefte ik me pas dat het vandaag zondag is. Dus. Dat betekent dat we ook al bijna een week in Bali zijn. En ik heb het gevoel dat we niet zoveel hebben ondernomen. Misschien is dat ook wel zo. We zijn in Bali namelijk hard aan het relaxen – niet dat we dat de afgelopen 5 maanden niet hebben gedaan 😉

Enfin, hoe zag onze week op reis eruit?

In het vorige overzicht zag je dat we naar de Blue Mountains zijn geweest. Na die trip hebben we sinds lange tijd weer met andere mensen een biertje gedaan. Eigenlijk zijn we best veel met alleen ons twee. Maar aan het eind van Nieuw-Zeeland zijn we wat vaker met wat mensen gaan drinken. Met het andere stel dat we steeds in de campervan tegenkwamen. Met Melissa van de travelblog Grenzeloos Reizen en met twee Amerikanen van onze Blue Mountains trip. En wat mij het meest opvalt van deze reizigers is dat iedereen echt aan het reizen is. Behalve Melissa heeft niemand het zo op Instagram. Ze hebben het wel, maar ze posten niet echt. En dat is wel eens fijn. Thuis lijkt iedereen bezig te zijn met hoe ze overkomen en welke vette dingen je wel niet hebt gekocht en hebt gedaan. Hier ontmoeten we reizigers die net als ons reizen om het reizen. Heerlijk is dat.

De laatste dag in Syndey: Bondi Beach

Tijdens onze laatste dag in Sydney namen we de bus naar Bondi Beach. Het was natuurlijk leuk om er na 10 jaar weer rond te lopen. Het leek er nog precies op, behalve dat de wegen minder breed waren. Ken je dat? In je herinneringen zijn plaatsen altijd veel groter? Samen met Luciano liep ik de Bondi to Coogee Walk en we hadden geluk met het weer: volop zon!

Uitzicht tijdens Bondi to Coogee wandeling

Met Jet Airways naar Bali

Woensdagmiddag vlogen we met Jet Airways naar Denpasar Bali en boy wat was dat een lange vlucht (6 uur maar, maar het leek zo lang omdat ik niet kon slapen). We zaten ook niet eens echt naast elkaar. Er zat een gangpad tussen ons, gezellig. Door de douane in Sydney ging gelukkig sneller dan op de heenweg. Daar moesten Luciano en ik op een rood vlak met onze spullen staan en kwam een hond rondsnuffelen. Gelukkig was er niks raars en konden we zo doorlopen. Als je veel wandelt of visspullen bij je hebt dan moet je dat ‘aangeven’. In Nieuw-Zeeland maakten ze mijn hardloopschoenen schoon, in Sydney moesten we dus op het rode vlak staan.  

Omdat je in het vliegtuig bij Jet Airways extra voor entertainment moet betalen besloot ik de films die ik op mijn smartphone op Netflix had staan maar te bekijken. Zie je mij al met een klein schermpje voor mijn neus Back to the Future en ET kijken? Ja echt ideaal is het niet, maar blijkbaar was ik niet de enige cheapass hehe. Gelukkig heb ik oordopjes met noise reduction (aanrader!) en hoor ik gelukkig geen lawaai van huilende baby’s en de motor van het vliegtuig.

Na 10 jaar terug in Bali

Eenmaal in Bali was het natuurlijk chaos. Het gezeur van taxichauffeurs die je een taxi willen aansmeren begon weer en op een gegeven moment zijn we maar akkoord gegaan na wat afdingen, zodat we naar ons hotel konden gaan en lekker konden slapen. Geen idee of dit nou een echte Blue Taxi was (de officiële taxi’s in  Bali), maar meneertje had wel een kaartje die hoogstwaarschijnlijk nep was ?.

Morning session Legian

De twee opvolgende dagen deden we vooral een ochtend surf sessie in Legian Beach en in de middag vooral rustig lunchen en wat zaken regelen. Hier hebben we een Homestay voor Ubud geregeld en wel 10kg aan spullen naar huis gestuurd say whut? Wat dan precies? Veel wielen, backprotector, kniebeschermers, winterkleding en nog wat andere longboardspullen. We verwachten in Azië minder te longboarden en ik ben gestopt met downhill longboarden. Ik ben erachter gekomen dat ik cruisen veel leuker vind :D. Mijn longboard heb ik nog steeds bij me trouwens, de wegen in Ubud zijn superzacht!

Overgebleven spullen

En vandaag? Vandaag zijn we naar de prachtige rijstvelden in Ubud geweest en hebben we een scooter gehuurd. Wat we deze week gaan doen? Who knows? 

Rijstvelden in de buurt van Ubud
Tegallalang rijstvelden Ubud
Tegallalang rijstvelden Ubud

Dit vind je misschien ook leuk

Longboarden

Hoe kies je een longboard?

Beste skisokken
Wintersport

Dit zijn de beste skisokken + handige skisokken tips

Golfsurfen

Travelinspiration: Fuerteventura, het Hawaï van Europa

Hardlopen

Dit zijn ’s werelds snelste marathonlopers

Supper met hond
Suppen

Suppen met je hond? Dit moet je weten

thames londen
EngelandReistips

Waar verblijven in Londen: de leukste hotels in Londen