Elke week snowboarden? Dan moet je hier gaan wonen (of op vakantie gaan)

In Nederland is het bijna onmogelijk om elke week lekker (in de natuur) te kunnen snowboarden. Woon je net als ik in het noorden? Dan heb je alleen maar de mogelijkheid tot een borstelbaan (wel goed voor de techniek!). In de Randstad heb je nog de mogelijkheid om de indoorpiste op te gaan, maar het blijft toch anders dan in de natuur snowboarden/skiën. Ben jij er ook klaar mee om te moeten wachten om op wintersport te gaan (say yes!)? Om elke keer die rit naar een indoorhal te maken? Dan wordt het tijd om te verhuizen naar een plek waar je elke week kan snowboarden. Dit zijn de plekken waar je kunt gaan wonen!

Innsbruck, Oostenrijk

Innsbruck heeft heel veel terrein waar je kunt snowboarden. Er zijn 8 ski gebieden met Nordkette als dichtstbijzijnde locatie (20 minuten vanaf het centrum met de kabelbaan).

Het skiën is gebaseerd op de Olympische afdaling, maar er zijn ook familieplekken, een snowboard park, rodelbaan, twee bergtop restaurants en een Olympische bobslee voor een adrenaline shotje.

Calgary, Canada

Calgary is de plek waar veel werk te vinden is (met name door olie en gas) met de beste resorts in handbereik. De weg naar de resorts zijn goed te bereiken: er is bijna geen file. Hoewel de prijs van benzine wat hoog kan zijn, maakt de sneeuw weer heel wat goed. De resorts waar je moet zijn:

Castle Mountain, Fernie Alpine resort, Kicking Horse Mountain Resort, Kimberley Alpine resort en meer.

Lees hier de top 10 ski resorts binnen 5 uur vanaf Calgary.

Oslo, Noorwegen

Het is doodnormaal om mensen met ski’s in de metro te zien. De Tryvann Vinterpark is namelijk maar 30 minuten van Oslo vandaan. In Vinterpark heb je wel 7 skiliften, 14 pistes en 381 meter baan. Oslo is één van de weinige plekken waar je in een drukke, levendige stad kan wonen, maar wel snel in de natuur bent om te snowboarden.

Andere mooie plekken waar je in Noorwegen op wintersport kunt gaan zijn: Geil en Hemsedal.

Stockholm, Zweden

Hammarby Backen is het (voormalige vuilnisbelt) skigebied dat uitkijkt over de Zweedse hoofdstad met een goed onderhouden terrein en pistes die tot diep in de nacht openblijven! Hammarby heeft een fantastisch uitzicht over de stad dat zo mooi is dat je niet per se hoeft te snowboarden.

Sapporo, Japan

De hoofdstad van Hokkaido, Sapporo heeft maar liefst 5 skigebieden in de buurt. Teine Highland is de grootste en dichtstbijzijnde met zes liften, 450 meter en een aantal van de beste en steilste tree runs op de planeet. Het kost je maar 45 minuten om er te komen vanaf Sapporo.

photo sources: featured | 1 | 2

Whistler Blackcomb, Canada

Whister ligt op zo’n 2 uur rijden van Canada af en staat niet voor niets in de top 5 van beste skigebieden van de wereld. Met meer dan 200 pistes en drie gletsjers met meer dan 3200 hectare aan skigebied is Whistler the place to be! En in de zomer veranderd de piste in een van de betere mountainbike parken. Got to go there!

Peak 2 Peak Gondola in mei 2018 Whistler

Ik krijg helemaal zin om een jaar in één van deze steden te gaan wonen en beter te leren snowboarden, wat jullie?

Geen wintersportvakantie voor de boeg?

Wellicht vermaak je je in één van deze indoor skihallen in Nederland.