Doe mee met de Kardingebultra: backyard ultra in Groningen

Vaste volgers weten het misschien nog, maar Luciano deed vorig jaar en het jaar ervoor mee met de Kardingebultra én werd vorig jaar derde. Deze run is een originele hardloopwedstrijd, die je misschien kent van de Backyard Ultra. Bij zo’n Ultra loopt je elk uur een rondje van bijna 6,7 kilometer met een klein beetje klimmen. Dit jaar kun je je weer opgeven voor deze run, in Groningen. Lees snel verder hoe je je opgeeft en hoe je kunt meedoen.

24 RONDJES IN 24 UUR

24 rondjes in 24 uur? De Kardingebultra is een Backyard Ultra met een kleine aanpassing: er is namelijk wel een finish, iets wat een Backyard ultra niet heeft. Bij zo’n Ultra loopt je elk uur een rondje van bijna 6,7 kilometer met een klein beetje klimmen. Je moet elk rondje binnen een uur lopen. Lukt dat niet, dan stop je met de wedstrijd. De Kardingebultra duurt maximaal 24 uur uur. Dat zijn 24 rondjes of 100 mijl! Er kan maar één iemand de winnaar zijn: diegene die de meeste rondjes loopt of die het snelste is in het laatste rondje die wint! De afgelopen twee jaar wonnen Hinke en Victor de eerste en respectievelijk de tweede plek.

WANNEER IS DE KARDINGEBULTRA

De wedstrijd start op zaterdag 20 juli 2024 om 14.00 uur. Meedoen kost € 42,50 per persoon of € 80,- als je met z’n tweeën als team loopt. Elk uur loopt dus een andere hardloper. Dit betekent dat je een uur rust hebt per persoon en ‘maar’ 12 uur loopt. Uit ervaringen blijkt dat het soms best zwaar is om een uur te rusten, omdat je moe kunt worden en af kan koelen. Voor het entree geld krijg je een startnummer, wordt je tijd bijgehouden en is er een plek waar je eten en drinken kunt pakken. Je ontvangt bovendien een bijzonder aandenken en allerlei andere leuke extra’s.

Elke deelnemer verzameld zich in recreatiegebied Kardinge, aan de oostkant van Groningen. Het is makkelijk te vinden en er is genoeg plek om te parkeren. En als je met het openbaar vervoer komt, is dat ook geen probleem.

Bereid je voor op een unieke loopervaring met de Kardingebultra. Het is meer dan een hardloopwedstrijd; het is een avontuur, een test van je wilskracht. Kom en laat zien hoe sterk jij bent!

Neem je je familie mee? Ze hebben de mogelijkheid om in een camper te overnachten (als je een camper hebt) op de parkeerplaats, vlak bij de startlijn van het parcours. Alternatief kun je de hieronder vermelde hotels overwegen.

Scroll naar boven