Zo was de Kardingebultra

De Kardingerbultra is een unieke variant van de Backyard Ultra in het prachtige Groningse natuurgebied Kardinge. Hier strijden de deelnemers om de overwinning, met een maximum van 24 rondes. Gedurende maximaal 24 uur rennen de deelnemers elk uur 6706 meter (4 mijl), met inbegrip van 32 hoogtemeters. Lone Drifter Luciano deed in 2022 én 2023 mee en won in 2023 zelf een derde plekje voor de solo run! Benieuwd wat je kan verwachten? Lees verder!

Kardingebultra – AchtertoenUltra Grunn

De Kardingebultra, ook wel de AchtertoenUltra Grunn genoemd, is een unieke ultraloop. Gedurende 24 uur lang, ren je elk uur 6706 meter (4 mijl), inclusief 32 hoogtemeters. Als meerdere deelnemers de laatste ronde bereiken, wordt de winnaar bepaald op basis van de snelste finishtijd in die laatste ronde.

Ontdek de prachtige route die speciaal voor dit evenement is uitgestippeld in natuurgebied Kardinge. Met een afwisselend parcours dat je constant verrast en uitdaagt, geniet je van de natuurlijke schoonheid van dit recreatiegebied. Je kunt de route hier bekijken.

Wat te verwachten

Op 15 en 16 juli 2023 organiseerde Steenbok Sport de tweede editie van het spectaculaire Kardingebultra – een variant van de Backyard Ultra. De sfeer zat er ook dit jaar weer goed in en er waren zelfs deelnemers die vorig jaar ook meededen.

In de avond vielen langzaam maar zeker deelnemers af, maar in de ochtend waren er nog genoeg hardlopers over. Door zijn ervaring met lange runs, zoals de Kullamannen, was de afstand voor Luciano geen probleem. Vorig jaar moest hij afhaken door een zere knie. Dit jaar was zijn knie sterker dan ooit en liep hij als derde over de finish. Helaas was er geen podiumplek voor hem beschikbaar, omdat de derde plek dit jaar was gereserveerd voor duo’s.

De duo’s lopen om het uur een ronde van 4 mijl, met een uur rust ertussen. Door deze manier van lopen konden de duo’s de race langer volhouden dan individuele lopers. De laatste ronde waren er nog enkele hardlopers die over de trail raceten. Het was ongelooflijk om te zien hoeveel snelheid ze nog hadden om een goede tijd te lopen.

Faciliteiten

Bij start/finish staat het hele evenement een goed uitgeruste verzorgingspost, waar je eten, drinken en andere spullen kunt vinden. Rondom start/finish kun je ook een eigen tentje of stoel neerzetten voor je eigen spullen. Dit jaar besloot Luciano een tent mee te nemen zodat hij tussendoor kon omkleden en af en toe eventjes kon liggen, voor zover de tijd dat toelaat. Neem ook een doekje mee voor de tent omdat er best wat ganzenpoep kan liggen.

Na afloop kun je gratis douchen en gebruikmaken van de toiletten bij sportaccommodatie Momentum.

Uitslagen 2023

De uitslagen vind je op de website van Steenbok Sport. De top 3 van 2023 waren (met Lone Drifter Luciano op nummer 3):

EindpositieF / MStartnrNaam deelnemerRondenTotale AfstandEindtijd
1F1Hinke Schokker24160,944 km23:29:09
2M2Victor Bastiaansen24160,944 km23:30:30
3M11Luciano Pappalettera24160,944 km23:33:06

Een deel van het inschrijfgeld gaat naar Natuurmonumenten om de prachtige natuur van Kardinge te steunen.

De informatie over het event kan veranderen, controleer de website van Steenbok Sport voor de meest actuele informatie.

volgende website.

Supporten

Wil je iemand supporten maar kom je van ver? Dan kun je tussendoor jezelf vermaken bij klimhal Bjoeks. Verder kun je bij Kardinge of bij Momentum naar het toilet en er een kop koffie drinken. Bij Kardinge kun je gratis parkeren en een bus naar de stad nemen om leuke dingen te doen.

Meer over openbaar vervoer in Groningen lees je op onze zusterwebsite insidegroningen.com.