Wat te doen op Honolulu

Laatst bijgewerkt:

O’ahu is het bekendste eiland van Hawaii. En grote kans dat je daar het eerste neerstrijkt tijdens je eerste bezoek aan Hawaii. Op het eiland O’ahu ligt de stad Honolulu, dat vooral bekend staat om de surf en Pearl Harbor. Ga je naar Honolulu en zoek je naar dingen te doen in Honolulu, bekijk onze tips om het beste uit je verblijf in Honolulu te halen.

Beklim de Diamond Head Krater

In Honolulu kun je niet om Diamond Head heen. Deze krater wordt ook wel Leahi genoemd en is een van de bekendste herkenningspunten van Honolulu. Een aanrader is om de wandeling naar de krater te maken als de zon opkomt. In je hostel of hostel bieden ze ongetwijfeld wel een (gratis) tour aan, maar je kunt de wandeling ook prima zelf maken.

De hike naar de top van Diamond Head duurt slecht 40-60 minuten, maar de top ligt wel op 760 meter. Er zijn daarom enkele steile gedeeltes, waaronder smalle trappen. Goede wandelschoenen of sneakers zijn dan ook een must.

Leren surfen bij Waikiki Beach

Een van de beste plekken om te leren surfen in Hawaii is op Honolulu, bij Waikiki Beach.

Omdat geen enkel hotel in Honolulu ver van het strand af ligt ben je zo op Waikiki Beach. Op het strand, maar misschien ook bij je hostel of hotel in Honolulu vind je surfplanken te huur. Zo huurden wij bij ons hostel een plankje voor zo’n 10 dollar per dag. Hoewel Waikiki Beach perfect is voor beginnende surfers kan het er wel behoorlijk druk zijn. Probeer daarom vroeg op te staan en in de ochtend een golfje te pakken.

Meer surfstranden? Surfen in Hawaii? Dit zijn de beste surfspots

Koop surfkleding in

In de hoofdstraat van Honolulu vind je veel leuke surfshops van de grotere surfmerken als Roxy, Ripcurl & Billabong. Omdat de dollar gunstig is moet je hier vooral je nieuwe rashguard inslaan.

Kijk hoe de pro’s surfen

Een van de gnarliest golven (sorry ik kon het Nederlandse woorden niet vinden) bij het ondiepe rif van Bonzai aan de North Shore. En natuurlijk vind je op O’ahu Pearl Harbor. Check deze guide waar je dit jaar (2019) de surfcontests kunt zien.

Maak een foto met Duke Kahanamoku

Als je langs het strand van Waikiki loopt kom je zeker weten Duke Kahanamoku tegen. Althans, zijn standbeeld. Duke is de bekendste surfer van Hawaii en wordt gezien als ‘The father of modern surfing’. Er liggen bloemenkransen bij het standbeeld, waarschijnlijk neergelegd door de échte surfliefhebbers.

Drink een mai Tai

Wat je echt moet proberen tijdens je vakantie in Hawaii is de topische cocktail Mai Tai. Het drankje is niet voor niets vernoemd naar het eilandleven en een drankje aan een fijne bar met een Mai Tai is het ultieme Hawaii.

Een leuke plek om een mai Tai te drinken is bij Duke’s. Deze populaire bar aan de oceaan is beroemde om zijn Mai Tai, gemaakt met verse ananas, passiesinaasappel en guave en lichte Hawaiiaanse rum en donkere rum uit Lahaina. Jammie!

Wil je de stad vanaf een dakterras bekijken en genieten van een cocktail? Dan moet je naar SKY Waikiki. De cocktails zijn niet heel goedkoop (vanaf ong. 10 dollar) maar dan heb je wel uitzicht zoals hieronder.

Probeer Hawaiian Shaved Ice

Een Hawaiian shaved Ice is een typisch Hawaiaans ijsje. Op het ijsje wordt felgekleurde ranje gegoten en je krijgt het ijsje vaak ook in een felgekleurd bakje dat bijna zeer doet aan je ogen. Het is de verkoeling in het al zo warme Hawaii.

Lees ook: deze dingen wil je doen op het eiland O’ ahu

Winkelen in het Ala Moana Center

Het Ala Moana Center is je go-to als je wilt shoppen en lekker eten. Je vindt hier namelijk heel veel food courts (met bier voor 1 dollar!) en lekker Aziatisch eten. Als je de Kiki Trolley naar dit centrum neemt dan zul je veel Japanse toeristen tegenkomen. In het Ala Moana Center heb je onder andere Macy’s, de Disney Store, Leuke boetieks en voor eten ga je naar de Shirokiya Japan Village Walk in de ‘kelder’ van het shopping center.

Eten en drinken

In Honolulu heb je genoeg keus om uit eten te gaan en koffie te drinken. Een aantal van onze favorieten:

  • Honolulu Coffee: leuke koffiebar met zowel to-go en koffie in het cafe
  • Bij Cuckoo Coconuts hebben we enorm gelachen. De zangeres is een behoorlijke grappenmaakster, maar ook een goede zangeres. Dit is een leuke plek om een drankje te doen. Maar pas wel op: ze kan je zo vragen om mee te zingen. Ik zat met angst in mijn stoel haha.
  • Bierliefhebbers gaan naar Maui Brewery. Wij aten en dronken meerdere keren bij Maui Brewering Company aan de hoofdstraat van Maui. Ga rond happy hour (check de website) om voor betere prijzen te eten en drinken. Let op: het is niet echt goedkoop.
  • Skybar: zoals ik eerder in dit artikel noemde: de skybar heeft het mooi uitzicht van bovenaf en je kunt er cocktails drinken (Mai Tai!)
  • Een van de betere Ramen restaurants is Marukame Udon Waikiki. Het is er altijd druk dus schrik niet als je buiten in de rij wacht. Het concept is erop gericht dat je je gerechten kiest, een tafel zoekt, eet en weer weggaat. Dus er zal altijd wel een plekje vrij zijn als je je eten krijgt opgeschept.
  • Shirokiya Japan Village Walk in de ‘kelder’ van het shopping center Ala Moana Center biedt genoeg eten en drinken voor Aziatisch eten-liefhebbers.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters