Over IJsland

Natuurliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar avontuur, moeten IJsland zeker op hun bucketlist zetten. Dit prachtige eiland is het 18e grootste ter wereld en het op een na grootste eiland van Europa, na Groot-Brittannië. Het landschap van IJsland is werkelijk adembenemend en wordt gekenmerkt door vulkanen en gletsjers, waardoor het land de bijnaam "het land van vuur en ijs" heeft gekregen.

Maar dat is nog niet alles, IJsland is ook de thuisbasis van enkele van 's werelds meest indrukwekkende natuurlijke wonderen, zoals The Blue Lagoon en Dettifoss Waterfall. The Blue Lagoon is een natuurlijk geothermisch spa dat wordt verwarmd door de nabijgelegen vulkanen, terwijl Dettifoss Waterfall de krachtigste waterval van Europa is en een spectaculair gezicht biedt voor bezoekers.

Maar IJsland heeft nog meer te bieden dan alleen adembenemende natuurlijke schoonheid. Het heeft ook een rijke culturele geschiedenis, die teruggaat tot de Vikingtijd, met invloeden van Noorse mythologie en folklore. Een interessant feit is dat het ontbreken van officiële familienamen het culturele erfgoed van IJsland verder versterkt.

Kortom, IJsland is een must visit-bestemming voor iedereen die houdt van natuur, cultuur en avontuur. Het is een unieke plek op aarde en een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste reistijd voor IJsland?

De beste reistijd voor IJsland is afhankelijk van wat je wilt zien en doen tijdens je bezoek. IJsland is een land met een mild klimaat en de temperaturen zijn het hele jaar door redelijk aangenaam.

Als je op zoek bent naar rustige en serene landschappen, is de herfst misschien wel de beste tijd. Wil je genieten van het middernachtzon, de zomerzon en de warmwaterbronnen, dan is de zomer de beste reistijd voor IJsland. Als je het noorderlicht wilt zien en wilt skiën of sneeuwschoenwandelen, is de winter de beste tijd.

Welke valuta gebruiken ze in IJsland?

De valuta die gebruikt wordt in IJsland is de IJslandse kroon (ISK).

Wat zijn de kosten voor een rondreis door IJsland?

Als je niet te veel geld wilt uitgeven tijdens je reis door IJsland, dan kun je rekenen op een dagbudget van zo'n 80,- tot 100,- euro per dag. Hiermee kun je overnachten in hostels of kamperen, zelf koken of afhaalmaaltijden halen, gebruik maken van een huurauto of de bus om rond te reizen en gratis bezienswaardigheden bezoeken.

achtergrond bergen