Leukste hostel in Osaka

Tips om te overnachten in Osaka

Laatst bijgewerkt:

Ga je binnenkort naar Osaka? Heb je geen flauw idee waar in Osake te verblijven en/of te overnachten? Osaka is een behoorlijk grote stad, dus ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is een leuke wijk in Osaka? En wat is de beste buurt om te verblijven in Osaka? In deze blog vind je een handig overzicht van de leukste wijken en buurten van Osaka in Japan. Bekijk onze tips hieronder voor je overnachting in Osaka.

Waar te verblijven in Osaka

Waar te verblijven in Osaka? De beste plekken om te verblijven in Osaka zijn de wijken Namba en Umeda. Rondom Namba en Umeda vind je veel winkels en restaurants maar ook veel connecties met metrolijnen.

Namba is een buurt om te verblijven als je dicht bij het nachtleven en restaurants wilt overnachten.

Namba

De beste buurt om te verblijven als je van drukte houdt is Namba. In Namba vind je het allemaal: restaurants, drinken, winkelen en veel lawaai. Iets ten noorden van het Namba station vind je Dotonburi, de hoofdweg van Osaka waar het kanaal wordt geflankeerd door restaurants en kraampjes en leuke zijstraatjes. Vervelen zul je je niet in deze wijk.

Bekijk hotels in Namba.

Shin-Osaka

De wijk Shin-Osaka ligt in het noorden van Osaka en is ideaal als je in de buurt van de hogesnelheidstrein, ook wel de Shinkansen (bullet train) wilt verblijven. Vanuit Shin-Osaka ben je bovendien in korte tijd in het centrum van Osaka met de Midosuji metrolijn.

In de wijk Shin-Osaka vind niet veel te doen, behalve veel hotels en restaurants. Deze wijk tippen wij vooral als je een goede basis zoekt om verder te kunnen reizen naar bestemmingen in Japan zoals Hiroshima, Kyoto, Kobe en het Himeji kasteel.

Een aanrader voor een hotel in deze buurt is het Shin-Osaka Station Hotel. De kamers in dit hotel zijn modern. Het hotel ligt dicht bij station Shin-Osaka en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Bekijk de prijzen van dit hotel op Booking.com

Andere tips waar je kunt overnachten in Osaka zijn hotels in de buurt van de Midosuji-metrolijn, het Osaka kasteel of in de buurt van Universal Studios. De Midosuji-metrolijn verbindt het treinstation Namba, Umeda en Shin-Osaka Shinkansen. Erg handig dus als je een hotel in deze buurt kiest.

Vakantiegeld binnen? Bekijk de mooiste deals bij Coolblue voor je volgende reis