Leukste hostel in Osaka

Tips om te overnachten in Osaka

Laatst bijgewerkt:

Ga je binnenkort naar Osaka? Heb je geen flauw idee waar in Osaka te verblijven en/of te overnachten? Osaka is een behoorlijk grote stad, dus ik kan me voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is een leuke wijk in Osaka? En wat is de beste buurt om te verblijven in Osaka? In deze blog vind je een handig overzicht van de leukste wijken en buurten van Osaka in Japan. Bekijk onze tips hieronder voor je overnachting in Osaka.

Waar te verblijven in Osaka

Waar te verblijven in Osaka? De beste plekken om te verblijven noemen wij hieronder

Namba

De beste buurt om te verblijven als je van drukte houdt is Namba. Als je vooral op zoek bent naar eten, winkelen en uitgaan, dan moet je in Namba zijn. In Namba vind je het allemaal: restaurants, drinken, winkelen en veel lawaai. Iets ten noorden van het Namba station vind je Dotonburi, de hoofdweg van Osaka waar het kanaal wordt geflankeerd door restaurants en kraampjes en leuke zijstraatjes. Vervelen zul je je niet in deze wijk.

Bekijk hotels in Namba.

Umeda

Hoewel Namba levendiger is, is Umeda de plek waar je moet zitten als je dichtbij goede connecties wilt overnachten. Bijvoorbeeld omdat je de volgende dag de trein naar Tokyo moet pakken of naar het vliegveld moet reizen. Als je in Namba moet overstappen op de trein of de metro om bij de meeste bezienswaardigheden in de Kansai-regio te komen, dan biedt Umeda directe trein- en metroverbindingen naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Kansai, van Kyoto, Nara en Kobe tot Himeji. Shin-Osaka Station, waar de halte van de shinkansen-sneltrein is, ligt slechts één station verwijderd van Umeda’s Osaka Station, perfect voor mensen met een JR Pass.

Als je van een modern houdt en als je reisroute veel trips zullen zijn naar de verschillende steden in de Kansai-regio, buiten Kyoto en Nara, dan is Umeda de beste plek in Osaka om te verblijven.

Bekijk hotels in Namba.

Shin-Osaka

De wijk Shin-Osaka ligt in het noorden van Osaka en is ideaal als je in de buurt van de hogesnelheidstrein, ook wel de Shinkansen (bullet train) wilt verblijven. Vanuit Shin-Osaka ben je bovendien in korte tijd in het centrum van Osaka met de Midosuji metrolijn.

In de wijk Shin-Osaka vind niet veel te doen, behalve veel hotels en restaurants. Deze wijk tippen wij vooral als je een goede basis zoekt om verder te kunnen reizen naar bestemmingen in Japan zoals Hiroshima, Kyoto, Kobe en het Himeji kasteel.

Een aanrader voor een hotel in deze buurt is het Shin-Osaka Station Hotel. De kamers in dit hotel zijn modern. Het hotel ligt dicht bij station Shin-Osaka en het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

Bekijk de prijzen van dit hotel op Booking.com

Andere tips waar je kunt overnachten in Osaka zijn hotels in de buurt van de Midosuji-metrolijn, het Osaka kasteel of in de buurt van Universal Studios. De Midosuji-metrolijn verbindt het treinstation Namba, Umeda en Shin-Osaka Shinkansen. Erg handig dus als je een hotel in deze buurt kiest.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

Oprichter Lone Drifters