Travelguide | 3x voorbereidingstips voor vakanties

Dat gevoel als je je koffer dichtslaat en het slotje op je favoriete pincode dicht klikt: je gaat weer weg! Actieve vakanties moet je net als elke andere vakantie goed voorbereiden, zodat je op het laatste moment of tijdens de reis geen stress ervaart, want het is toch juist om te ontstressen? Daarom delen wij onze voorbereidingstips!

Voorzichtig bruin worden

Als je van plan bent om het grootste gedeelte van je vakantie door te brengen in de zon, dan is het verstandig om je huid alvast te laten wennen aan de straling. Dit kan natuurlijk door onder een zonnebank te gaan liggen – maar daar zijn wij geen fan van. Ik kreeg er namelijk een pigmentvlekje van.

Laat je huid op de vakantie wennen aan de zon. Draag zoveel mogelijk een pet of hoed (hoe breder, beter), smeer je regelmatig in en neem voldoende vocht (water). De zonkracht is rond het middaguur (12:00 en 15:00 in Noord Europa) altijd het sterkst. Probeer  op die momenten de zon te mijden. 

Onderstaande tabel van de website Huidinfo.nl geeft een indicatie welke zonnebrandcrème je voor welke huid kunt gebruiken:

Huidtype 1
(zeer licht huidtype, verbrandt snel, bruint nooit)
factor 30-50
Huidtype 2
(licht huidtype, verbrandt vrij snel, bruint langzaam)
factor 20-30
Huidtype 3
(vrij licht huidtype, verbrandt niet snel, wordt makkelijk bruin)
factor 20-30
Huidtype 4
(iets getint huidtype, verbrandt (vrijwel) nooit, bruint snel)
factor 20
Kinderen tot 16 jaar ongeacht het huidtypefactor 30-50

Hoe vaak moet je zonnebrand smeren?

Zonnebrandcrème werkt al na een paar uur minder goed. Vooral als je kleding draagt en in het water ligt ‘slijt’ de zonnebrandcrème. Waterproof zonnebrandcrèmes blijven vooral in het water beter zitten, maar ook dan moet je de huid regelmatig insmeren. En zonnebrandcrème werkt pas na ca. 30 minuten optimaal! Smeer dus tijdig in!

Zo kun je onbezorgd lekker surfen, fietsen of andere leuke buitenactiviteiten ondernemen!

Outfit Prada zonnebrilInpaklijstjes

Je tas inpakken is best een klus en de kans is groot dat je iets vergeet als je twee weken weggaat. Er zijn daarom verschillende websites en apps die je helpen bij het inpakken van je koffer. Ook wij hebben verschillende inpaklijsten gemaakt.

En download een offline kaart van je bestemming via Google! Superhandig!

Ik weet zeker dat er veel meer dingen zijn waar je van te voren rekening mee kunt/moet houden als je lekker op avontuur gaat. Welke tip(s) heb jij?

21 gedachten over “Travelguide | 3x voorbereidingstips voor vakanties”

 1. Ohh ik baal zó dat ik geen betaalde apps kan downloaden, ziet er leuk uit die app! Gelukkig ben ik momenteel al zo’n twee weken aan het voorbruinen hihi. Enjoy Tomorrowland!

 2. Die bikinu van dat plaatje!!! Wow :-) Ik moet ook altijd lijstjes maken voor het inpakken anders vergeet ik van alles. En inderdaad heel veel zonnebrand scoren.

 3. Dat voorbruinen is een goeie. Ik verbrand alleen en word niet bruin, maar het scheelt echt een stuk verbranden als je je huid laat wennen.

 4. Jaaa! Ik hoop nog een last minute vakantie te kunnen boeken en ben vast begonnen met voorbereidend shoppen ;-)

 5. Goede tip om voor te bruinen inderdaad! Scheelt een hoop. Inpakken is altijd drama bij mij. Hoeveel had jij mee voor 1/2 nachtje/s Antwerpen:)!?

 6. Voorbruinen en vooral goed insmeren in zó belangrijk.

  Ik bereid me voor door me lekker in te lezen over het land. En op twitter om tips vragen ;)

 7. Haha leuke post Evey! Hoe was Tomorrownland? Hoe was Tomorrowland? Hoe was Tomorrowland? :) Ik wil volgend jaar oooook!

 8. Get Packed: ook mijn favo inpaklijst, reminds me dat ik maar eens moet beginnen met een paklijst maken en opzoeken wat ik nog moet kopen voor we naar Zuid-Afrika gaan.

  En hoe ik ook mijn best doe met voorbruinen, ik ben en blijf blank :(

Reacties zijn gesloten.