Ontdek de Noorse fjorden per kajak met The Kayak Trip

Er zijn veel avontuurlijke manieren om Noorwegen te ontdekken, maar The Kayak Trip springt er toch wel uit. Spring in een kajak en ga zeven dagen op pad terwijl je onderweg geniet van de natuur die Naerøyfjord in Noorwegen je biedt. Dit kan met de reisorganisatie Travelbase, die wereldwijd de tofste actieve vakanties aanbiedt. 

Hoe ziet een reis van The Kayak Trip eruit

Het Naerøyfjord in Noorwegen is de plek waar je deze toffe kajakreis kunt maken. Peddel met een klein aantal andere avonturiers (en gids) de waanzinnige King of Fjords: het Naerøyfjord. Dit is de bekendste en diepste fjord van Noorwegen en is dan ook niet voor niets tot UNESCO werelderfgoed benoemd. 

Tijdens de reis verken je de omgeving niet alleen per kajak, maar ook te voet. Je hebt de keuze om deze activiteiten zelfstandig te ondernemen. Omdat Noorwegen soms lastig te navigeren is zonder begeleiding, is er een Kayak Trip trail map en een interactieve app met een noodknop beschikbaar. Op deze manier wordt je veiligheid tijdens deze reis gewaarborgd. Voelt net even wat prettiger he?

Bovendien staan de kajakgidsen altijd paraat, 24/7, om je te helpen en tips te geven over het kajakken wanneer dat nodig is.

Foto door Michiel Annaert

De route van de Kayak Trip

De Kayak Trip begint in Fresvik en eindigt weer op dezelfde plek, in een soort cirkel. Fresvik is een klein dorpje omringd door hoge bergen. Vroeger, tot 1976, kon je er alleen per boot komen. 

In Fresvik krijg je uitleg van je gids over kajakken op zee en legt hij je uit hoe jeeen interactieve app voor deze reis kunt gebruiken. 

Je start meteen in de Nærøyfjord, een zijarm van de Sognefjord, en verkent daarna het Aurlandsfjord. In totaal leg je ongeveer 80 kilometer af, verspreid over zes dagen, waarbij je peddelt op het water en regelmatig kan kiezen om de door The Kajak Trip uitgestippelde wandelingen toe te voegen.

Hoe zit het met het overnachten?

Tijdens The Kayak Trip overnacht je in een tent: de eerste en laatste nacht verblijf je op het basecamp, waar je toegang hebt tot sanitair. De andere nachten breng je door in het midden van de fjorden in de prachtige natuur. 

In Noorwegen hebben mensen het allemansrecht, wat betekent dat wildkamperen als een basisrecht wordt beschouwd. Toch kan het lastig zijn om mooie en goed bereikbare slaapplekken te vinden in de steile valleien van de fjorden. Daarom wijst een van de gidsen elke dag een slaapplaats in de natuur aan, waar je helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van prachtige uitzichten. Geen zorgen voor jou, gewoon genieten.

Foto door Michiel Annaert

Na zes dagen avontuur in de wildernis vertrekt de bus vroeg in de ochtend vanuit het basiskamp terug naar de luchthaven van Bjørgvin (Bergen), zodat je weer naar huis kunt vliegen.

Ga je mee met deze trip? Check dan ook onze paklijst voor een meerdaagse kanotocht.

Wat als ik weinig ervaring heb?

Heb je nog niet zoveel ervaring op het gebied van kajakken? Geen probleem, Samen met de ervaren Fjord Guides van Travelbase ga je The Kayak Trip aan. De guides leren je met veel plezier een aantal basistechnieken aan om zelf op pad te kunnen met je kajak. Wil je op jouw eigen tempo de omgeving verkennen? Geen probleem. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om met één van de gidsen op pad te gaan. Zij leiden je met veel enthousiasme door het prachtige Naerøyfjord.

Om de reis voor iedereen behapbaar te houden, krijgen alle deelnemers een goed gebalanceerd weekprogramma mee tijdens The Kayak Trip. Je legt in zes dagen ongeveer 80 kilometer met je kajak af. Er wordt hierbij rekening gehouden met een goede afwisseling tussen kajakken en hiken. Het leuke is dat je zelf kunt bepalen hoe zwaar elke dag is. Zin in wat meer uitdaging? Dan pas je het programma gewoon een beetje aan.

DagBestemming
1Basecamp, Fresvik
2Bakka
3Breiskrednosi
4Undredal
5Flåm
6Undredal
7Stigen
8Thuis
Bestemmingen tijdens de Kayak Trip
Foto door Michiel Annaert

Enthousiast geworden?

Bekijk de website voor meer informatie, beschikbare dagen en leg jouw reis vast! 

The Kayak Trip vindt in 2024 plaats in juli en augustus (van 13-07-2024 t/m 07-09-2024). 

Wacht niet te lang, want de plekken vullen snel, dus wacht niet te lang met boeken.