Zoveel kost een rondreis door Peru

Hoeveel kost een vakantie of backpacken door Peru? Een reis in Peru kost gemiddeld € 40,- per dag. Dat kan meer of minder zijn, afhankelijk van je manier van reizen en wat voor type reiziger je bent. Boek je een reispakket via een reisorganisatie, dan ben je voor 21 dagen ongeveer € 2500,- (tui) kwijt. In deze blog hebben we de verwachte kosten voor je reis door Peru opgesomd, zodat je weer hoeveel je moet sparen en wat je budget is voor je rondreis door Peru.

Hoeveel kost een reis naar Peru: dagbudget

Backpacken door Peru kost gemiddeld € 40,- per dag als je zelfstandig reist. Dat kan meer zijn, maar zeker ook minder (lees langer reizen, in hostels slapen en zelf koken).

Wij splitsten de overnachtingskosten met 3 personen. Dat scheelt enorm tegenover alleen reizen.

De ene reiziger kan prima voor een paar tientjes per dag in Peru rondkomen, de andere heeft meer luxe nodig. Voor het gemak gaan we dan uit van een dagbudget voor Peru van gemiddeld € 40,-, per persoon per dag.

In Peru betaal je met Peruaanse Sol (afkorting SOL) 

€ 1,- is ongeveer 4,08 soles

Kosten Peru

Hieronder vind je voorbeeldbedragen voor rondreizen door Peru:

KostenpostKosten
Vliegen naar PeruVoor € 500,- – € 900,- vlieg je al vanaf Nederland naar Peru
Vliegen in PeruVoor ongeveer € 50,- vlieg je van Lima naar Cuzco
Bus in PeruVoor ongeveer € 20,- reis je van Lima naar Ica
Auto huren in PeruVoor 500 euro heb je een auto voor een week met Sunny Cars
Overnachten in PeruVoor een tweepersoonskamer in een hostel ben je rond de € 20,- tot € 30,- per nacht kwijt. In je eentje in een dorm kost je ongeveer € 10,- tot € 15,- per nacht. Een hotelkamer heb je in Lima voor € 35,- tot € 100,- per nacht
Eten & drinken in PeruUit eten in Peru kost je ongeveer € 15,-. Kook je liever zelf? Dan ben je veel minder kwijt. Voor je beeldvorming: een flesje water kost ongeveer € 1,-. Een maaltijd zelf maken? Reken op zo’n € 2,- – € 5,-.
Activiteiten in PeruDat hangt helemaal af van wat je gaat doen.Sandboarden in Huacachina kost 40 soles (ong. € 10,-). Het lopen van de Incatrail kan je al gauw tussen de € 500,- tot € 1000,- kosten (incl. transport, guide, maaltijden, hiking permit, entree naar Machu Picchu en de tent) kosten.

Goedkoop reizen naar Peru

Het is mogelijk om met een beperkt of weinig budget een topreis naar Peru te maken. Mijn tips hiervoor zijn:

  • Verblijf in hostels en boek ze ruim van tevoren. Hierdoor heb je de meeste keuze zodat de goedkopere hostels nog beschikbaar zijn.
  • Om de kosten voor eten laag te houden, boek je een hostel inclusief ontbijt. Hierdoor hoef je alleen ’s middags en ’s avonds eten te kopen.
  • Eet waar de lokale bevolking eet. Vaak is het, hoe eenvoudiger van buiten, hoe beter het eten en goedkoper. Als je voor jezelf gaat koken, ben je ongeveer € 10,- per dag aan eten kwijt.
  • Voor vervoer is het aan te raden om een ​​specifiek gebied te kiezen zodat de afstanden tussen verschillende plaatsen zo kort mogelijk zijn. Je kunt er ook voor kiezen om slechts een beperkt aantal bestemmingen te bezoeken zodat de transportkosten laag blijven.
  • Soms is het nodig om een ​​toegangskaartje te betalen voor bezienswaardigheden, maar de meeste activiteiten kun je zelf doen, € 10,- per dag is voldoende.

Tips Peru

Aantal benodigde weken Peru

Wij raden je zeker aan om minimaal twee weken uit te trekken voor een rondreis door Peru. Heb je langer de tijd, dan zou ik zeker 3-4 weken voor je rondreis door Peru nemen. Bovendien kun je onverwachts last krijgen van hoogteziekte zoals ik. Hierdoor besloot ik wat langer Cuzco te blijven dan gepland.

In 2 weken kan je de bekende highlights van Peru zien, maar hou er wel rekening mee dat je wat gehaast moet reizen.

Beste reistijd Peru

De beste periode om Peru te bezoeken is van april t/m oktober. Dan is het ook het droge seizoen. Dit is ook de beste tijd om het Amazone regenwoud te bezoeken.

Beste reistijd voor de Inca Trail

De beste reistijd voor de Inca TrailDe Inca Trail is het hele jaar door toegankelijk, maar niet in februari. De beste tijd om de trek naar Machu Picchu te maken is van mei tot oktober omdat er dan minder regen valt en er meer zon is.

Peru reisorganisaties

Je kunt heel goed zelfstandig door Peru reizen. Veel tours kun je ter plekke of als aparte pakketten boeken zoals de bouwstenen van Riksja Travel. Het kan ook heel fijn zijn om op reis te gaan met een reisorganisatie. Geniet van de reis naar Peru, maar laat de reisorganisatie alles voor je regelen. Wel zo gemakkelijk toch? Andere reisorganisaties die reizen aanbieden naar Peru vind je hieronder:

Peru complete reizen

We hopen dat ons artikel je heeft geholpen om te laten zien dat Peru niet duur is om naar toe te reizen. Als je eenmaal hebt bepaald hoeveel budget je nodig hebt voor Peru, kun je beginnen met het plannen van je reis.

We hebben een Peru reisplan gemaakt om je te helpen bij het maken van je reisroute. In ons reisschema vind je per bestemming gedetailleerde artikelen.

Dit vind je misschien ook leuk

Wat te doen op Texel
Nederland

Doen op Texel: activiteiten en bezienswaardigheden voor outdoor- en natuurliefhebbers

Tijger India
CambodjaChina

Backpackroutes door Azië: inspiratie voor je rondreis

Southend on sea
KanoënSuppen

Tips voor Londen aan zee: beachlife op een uur van Londen

Suppen

Waarom suppen met veel wind een goed idee is

Outdoor Lifestyle

Boardchick of the week | Nina Moerdijk

ItaliëWandelen

Wandelen naar rifugio Alpes di Tires vanaf Alpe di Siusi