Skeeleren/inline skaten

Hoewel het al een paar decennia bestaat, is skaten of skeeleren nog steeds een populaire sport of activiteit wereldwijd. Je hoeft geen professionele skater te zijn om op een mooie en heldere dag te genieten van een goede skatesessie!

Wat is skeeleren

Skeeleren is een sport waar je je voortbeweegt op inlineskates.

Skeelers worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder recreatie, fitness en wedstrijden. Recreatieve skeeleraars gaan meestal voor de lol skaten, bijvoorbeeld in het park of in de stad. Fitnessskeeleraars gebruiken skeeleren om hun conditie te verbeteren. Wedstrijdskeeleraars nemen deel aan wedstrijden, zoals marathonwedstrijden of sprintwedstrijden. De sport is heel toegankelijk omdat je het zo vanuit je huis kunt doen. Ideaal dus!

Faq

Wat is het verschil tussen skeeleren en inline skaten?

Skeelers en skates worden vaak verward, maar wat is het grote verschil? Inline skates zijn geschikt voor recreatief tochten en fitness skaten. Recreatief skaten draait om genieten van de omgeving, terwijl fitness skaten gericht is op conditie en kracht. Tijdens fitness skaten gebruik je (bijna) alle spieren.

Oorspronkelijke skates hebben vier wielen en een remblokje, maar nu zijn er ook varianten met drie wielen zonder rem. Driewielige skates hebben vaak grotere wielen voor meer snelheid, terwijl vierwielige skates stabieler zijn maar meer inspanning vergen om snelheid te bereiken.