De leukste badmode voor op het stand-up paddleboard (sup)

Het sup-seizoen is weer begonnen en dat betekent dat we de bikini weer in mogen! Ga je nou binnenkort suppen? Dan zit een sportbadpak of bikini met een (surf)legging vast wel lekker. Ik mag zelf graag in een surflegging met een badpak of bikini eronder suppen. Weet ik zeker dat ik snel weer droog als ik in het water val. Maar wat draag je dan op zo’n sup? Samen met de webshop Lascana.nl heb ik de leukste badmode voor op het water voor je samengesteld.

1# De sportbadpak

In het begin van de 20e eeuw werden badpakken als conservatief gezien. Die tijd zijn we allang voorbij. Badpakken zien er tegenwoordig niet alleen veel leuker uit, sommigen zitten ook veel beter dan toen. Waarom zou je een badpak kiezen voor op het supboard? Badpakken bedekken het grootste deel van je romp en met de schouderbandjes houden ze je badpak op de plaats tijdens het peddelen of yoga op je board. En je hebt geen last van een bouwvakkersdecolleté als je bijvoorbeeld bukt op het sup dus ;-). Bekijk alle badpakken van LASCANA. 

2# De sportbikini

Bikini’s hebben minder stof om je lichaam te bedekken. Een bikini is handig als je bijvoorbeeld bruin wilt worden tijdens het suppen. En voor afzakkende topjes (bijvoorbeeld bij het peddelen op golven in de zee) heb je tegenwoordig goede sportbikini’s te koop. Bikinibroekjes kunnen een hoge taille of lage taille hebben. En haltertopjes zijn handig voor op de sup voor stevigheid en een sportieve look. Er zijn veel verschillende soorten en stijlen om uit te kiezen afhankelijk van je doel met suppen en natuurlijk je cupmaat. 

Bekijk LASCANA bikini’s

Tip: Wanneer draag je een badpak of bikini? Ga je veel bewegen op de sup? Dan is een badpak een goede keuze. Gelukkig zijn er ook veel bikini’s die goed blijven zitten, wat weer handig kan zijn op een warme dag wanneer je ook een kleurtje wilt opbouwen. 

3# De sportlegging

Ga je suppen door de grachten? Dan is een bikini wellicht iets te bloot voor het terraspubliek waar je voorbij komt. Kies dan bijvoorbeeld voor een sportlegging met daaronder een badpak of bikini. Liever geen bikini erboven? Kies dan voor een rashguard (surf t-shirt) of draag over je bikini/badpak een sport t-shirt die je kunt uitdoen, mocht je toch in het water vallen.

Bij LASCANA hebben ze hele leuke sportleggings te koop: van egaal zwart tot fleurige opvallende kleuren. En het handige is dat je de leggings ook bij andere sporten zoals yoga, surfen en fitness kunt dragen!

Meer sup

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lascana