Wat zijn beach breaks?

Beach breaks zijn golven die breken op een zandbank voor de kust. Er ligt zand op de bodem, wat het relatief veilig maakt voor beginners om te surfen. Omdat je vaker van je surfboard afspringt en valt. Beginnende surfers krijgen meestal les op een beach break. Een nadeel is dat bij beach breaks altijd onderstromingen, ontstaan.

Wat is Big Wave Surfing?

Big Wave Surfing: Surfen op golven van minimaal acht meter hoog.

Wat zijn noodle Arms

Moe zijn of vermoeide armen hebben

Wat zijn hooded wetsuits?

Wetsuits met vaste cap

Wat zijn longboard surfboards?

Deze surfboards zijn ongeveer 3 meter lang en perfect om danspasjes op te doen zoals cross-stepping. Niet te verwarren met longboarden, die je gebruikt op het asfalt.

Wat is een noah

Is een andere term voor haai

Wat is off-shore surfen?

Surfen als de wind off the shore waait. Ideaal voor surf condities!

Wat is on-shore surfen?

Surfen als de wind naar het land toewaait en de golven verpest.Onthou: offshore = good, onshore = bad!

Wat is pompen?

Snelheid verkrijgen.

Wat is het shaka teken?

Ook wel Hang loose genoemd, is een groet waarbij je een vuist opsteekt maar dan wel met de duim en pink gestrekt. Deze groet is overgenomen uit de Hawaïaanse cultuur.

Wat zijn short boards?

Deze surfboards zijn meestal tussen de 1,8 en 2,1 meter lang en hebben 3 vinnen.

Wat is skimboarden?

Deze surfboards zijn klein en ontworpen om snel mee te manoeuvreren. Meestal ren je vanaf het strand de zee in om een golf te pakken.

Wat zijn steamers?

Winter wetsuits met een bepaalde dikte.

Wat is swell?

Ook wel vertaald naar zeedeining of deining. Swell is een door de wind gegenereerd patroon aan golven aan het wateroppervlak van de zee. Het wordt niet gevoed door wind (Wikipedia)

Wat zijn reef breaks?

Reef Breaks zijn plekken waar golven breken door een rif of rotsachtige ondergrond. Een voordeel: goede kwaliteit golven, zoals de tubes. Nadeel: een rif ontstaat vaak uit koraal. Koraal verdwijnt sneller dan we willen en erop vallen doet ook nog eens enorm pijn. Zo viel ik in Hawaii vaak met mijn kont en enkels op de rotsachtige punten. Ouch! Een reef break is niet heel geschikt voor beginnende surfers.

achtergrond bergen