Angels Landing hike: onze beste tips en ervaringen

Een steile wandeling langs diepe afgronden met maar net genoeg ruimte om langs tegenliggers te klimmen. Maar op het eind beloond worden met het beste uitzicht in Zion National Park. Durf jij het? Ontdek op Lone Drifters meer over Angels Landing.

angels landing wandeling

Facts van de Angels Landing wandeling

Afstand: Ongeveer 8 kilometer (5.4 miles) heen en terug
Hoogteverschil: 457.2 meter (1500 feet)
Moeilijkheid: Redelijk zwaar
Duur: 3 – 5 uur
Landschap: Berggebied
Beste wandelseizoen: Het hele jaar, maar de lente en herfst zijn de beste periodes.
Toegang:Voor deze wandeling heb je een permit nodig.

Angels Landing wandeling

De wandeling naar Angels Landing is een van de meest populaire en uitdagende wandelingen in Zion National Park. De wandeling is ongeveer 8 kilometer lang en duurt ongeveer 4 tot 5 uur. Het eerste deel van de wandeling is relatief gemakkelijk, maar het wordt al snel steiler en uitdagender. De laatste klim op de smalle kam van Angels Landing is de meest uitdagende.

De wandeling is een eenrichtingsweg. De eerste 8 kilometer van de wandeling zijn relatief gemakkelijk, maar het laatste deel van de wandeling is erg stijl en uitdagend. De laatste klim op de smalle kam van Angels Landing is slechts enkele meters breed en er is een afgrond van honderden meters aan weerszijden. De klim is erg stijl en er zijn geen voorzieningen, zoals touwen of leuningen.

De miljoenen jaren oude rotslagen van de Zion Canyon zijn adembenemend. Ze nemen je mee terug in de tijd naar de dinosaurussen.

De Angels Landing wandeling

De trail van Angels Landing begint bij een brug tegenover Grotto Picnic Area, in Zion Canyon.

Vanaf de shuttlehalte The Grotto steken we de Virgin River over om bij de trailhead te komen. Bijna onmiddellijk konden we de monoliet van Angels Landing voor ons zien. Het lijkt nog een onmogelijke taak om er te komen.

Het eerste deel van de wandeling is prima te doen, maar vereist wel wat fitheid, met name als je de wandeling op een hete middag doet. Ik raad je dan ook aan om de wandeling in de ochtend of aan het einde van de dag te doen om de warmste (en drukste) tijd van de dag te vermijden.

Het eerste deel van de wandeling is breed en goed onderhouden. Je loopt langs de rivier en vervolgens langs de bodem van de kloof. Dan begint het moeilijker te worden. Via switch backs beklim je de kloofwand tot aan de Canyon. In de kloof kun je hier en daar nog wat schaduw pakken en water drinken. Het uitzicht vanuit de kloof is ook erg mooi.

Na de switch backs kom je bij een reeks steile haardspeldbochten en daar begon ik al te merken dat ik niet de beste versie van mezelf was.

Walter’s Wiggles

In totaal zijn er 21 haarspeldbochten, die ook wel Walter’s Wiggles genoemd worden. Het is hier krap en je stijgt behoorlijk snel in korte tijd. Gelukkig was het een korte klim, maar ik was echt kapot eenmaal bovenaan de top van de bergkam, ook wel Scout Lookout.

Angels Landing wandelen

Scout Lookout

Vanaf Scout Lookout zie je de heuvelrug, een mooie smalle kam, zoals hierboven op de foto te zien is. Je ziet gelijkt waarom de wandeling eng is. Veel wandelaars gaan vanaf Scout Lookout weer naar beneden omdat ze de kam niet zien zitten.

De laatste halve mijl klim je als het ware over deze kam omhoog en hoewel dit niet perse vermoeiend is, kan het best eng zijn.

Wat het zo eng maakt zijn de tegenliggers.

Één voor één lopen we in een groepje van zes man langs de kettingen omhoog. Sommige wandelaars willen je inhalen terwijl er misschien niet meer dan 3 meter aan ruimte is terwijl je je op 400 meter diepte bevindt.

Als we tegenliggers tegenkomen, moet je zorgen dat je in die meter breedte ruimte maakt voor twee personen. Het rotsachtige pad is op sommige plekken maar drie meter breed, met aan beide kanten afgronden van een paar honderd meter diep.

Het is niet het moment waarop je de ketting wilt loslaten, maar je weet dat je op de terug weg graag zou willen dat iemand anders voor jou de ruimte maakt. Dus ik doe het met zweethandjes. Het idee dat hier 8 mensen naar beneden zijn gevallen maakt het er ook niet veel beter op.

Sommige wandelaars willen je inhalen terwijl er misschien niet meer dan 3 meter aan ruimte is en je op 400 meter hoogte zit.

Eenmaal boven wacht je een van de mooiste uitzichten op het puntje van een smalle rotsformatie. Beneden zie je de bus waarmee je het park in bent gekomen als miniatuur door de canyon slingeren. Op de top kun je genieten van je welverdiende lunch, terwijl eekhoorns je voedsel proberen te jatten. De route terug gaat via dezelfde weg.

Tip: als je weer beneden bent, kun je een duik nemen in de Virgin River. Heerlijk verkoelend na zo’n vermoeide wandeling inde hitte.

Hiking Angels Landing at Zion National Park in southern Utah

Tips voor een veilige Angels Landing wandeling

In deze post hebben we alle tips om veilig te wandelen verzameld, maar hieronder vind je tips specifiek voor de Angels Landing.

  • Zorg dat je goed hebt getraind – bekijk ook onze post: zo train je voor 25 kilometer.
  • Neem goede wandelschoenen mee voor je wandeling door Zion
  • Wees geduldig en wacht op je beurt zodat iedereen veilig het geketende gedeelte kan beklimmen.
  • Begin je wandeling vroeg op de dag. Het kan overdag behoorlijk warm en druk worden. Hoe vroeger je begint, hoe beter. De eerste shuttle van de dag vertrekt rond 7 uur.
  • Houd al je bezittingen veilig door ze aan je vast te maken. Denk aan camera’s, waterflessen en je rugzak. Je wilt niet dat je spullen andere wandelaars raken of je uit balans brengen, en je hebt beide handen vrij om je te helpen klimmen.
  • Blijf op de trail. Lees de geplaatste borden en houd je eraan. Ze zijn er niet voor niets. Denk aan die 13 toeristen die naar beneden zijn gevallen.
  • Blijf bij de top van Angels Landing uit de buurt van de rand. Wees voorzichtig bij het maken van foto’s of selfies; een kleine misstap en je valt naar beneden.

Neem een wandelkaart mee

Wil je meer informatie over de wandelroutes en trektochten in Zion National Park, bekijk dan de wandelkaarten en wandelgidsen bij De Zwerver.

Angels Landing Pilot Permit-programma

Iedereen die Angels Landing wandelt, moet tegenwoordig een vergunning hebben. Meer informatie hierover en het aanvragen van een vergunning voor de Angels Landing wandeling kan je vinden op NOS.gov.

Overnachten in Zion

Wij reisden met onze auto en tent door Amerika en sliepen op Zion Canyon Campground and RV Resort. Dit is een camping net buiten het park waar je niet direct hoeft te betalen voor toegang tot Zion National Park. Dit is handig als je bijvoorbeeld van plan bent maar 1 dag in het Nationaal Park door te brengen. De camping ligt aan de Virgin River, dat ideaal is om je in te verkoelen na een wandeling in de hete zon.

Aan de overkant van deze camping vind je natuurcamping Watchman Campground. Ook een prachtige camping met goede reviews, maar er zijn geen douches. Als je met je eigen camper reist is dat geen probleem.

In Zion heb je genoeg andere opties om te overnachten zoals bij

Cable Mountain Lodge – het dichtstbijzijnde hotel bij de ingang van het park en de beste luxe optie in het naastgelegen Springdale – bekijk de prijzen!
Best Western Plus Zion Canyon Inn and Suites – de beste middenklasse optie in Springdale – bekijk de prijzen!
Zion Park Motel – de beste keuze voor een betaalbare optie in Springdale. Dit is een erg populaire plek om te verblijven in Springdale – bekijk de prijzen!
Zion Lodge – diep in het park gelegen en bereikbaar met een eigen shuttle halte, bij Zion Lodge kun je jezelf onder dompelen in het park. De lodge loopt vaak vol, dus het is de moeite waard om je data ruim voor je reis te controleren en vast te leggen – bekijk reviews!

Deze route is ideaal als onderdeel van je roadtrip door West- Amerika. Bekijk een route langs de mooiste plekken van West-Amerika.

Dit vind je misschien ook leuk

Boulderaar loopt met matje langs de boulders
Klimmen

De leukste cadeaus voor klimmers

EngelandGolfsurfen

Surfen in de UK (jep!)

FinlandWintersport

Wintersport Levi: Een skigebied voor iedereen

Reistips

Hoeveel kleding neem je mee op vakantie/reis

GolfsurfenOutdoor Lifestyle

Hebben: surfboek I love the seaside Spanje & Portugal

autorijden in Costa Rica
Costa RicaRoadtrip

Autorijden in Costa Rica: ervaringen & tips