Je roadtrip naar Amerika plannen doe je zo

Als je een roadtrip naar het westen van Amerika wilt plannen, zijn er heel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan vervoer, accommodaties, voorbereidingen en veel andere dingen. Waar je rekening mee moet houden en hoe je je het beste voorbered op je roadtrip naar Amerika? Dat leggen wij je uit.

Waar start je?

Je voorbereidingen beginnen bij waar je naartoe wilt reizen. Hoelang heb je bijvoorbeeld? En wat wil je graag zien? Weet je nog helemaal niet waar je naartoe wilt? Bekijk dan eens onze algemene roadtriproute voor reisinspiratie of onze roadtrip route langs de Pacific coast highway.

Wanneer ga je? 

Over het algemeen zijn de lente (lente) en de herfst (herfst) de beste seizoenen om het westen van Amerika te verkennen. Het weer is aangenaam en de drukte van het hoogseizoen is wat afgenomen. Het kan echter per gebied verschillen dus doe zeker onderzoek naar de plekken die je wilt bezoeken. 

Zo waren wij in de maand juni aan het rondreizen door Amerika, waar het bij Palm Springs absoluut geen hoogseizoen was ( te warm voor de Amerikanen ), waar de camping op Yosemite juist weer vooruit geboekt moest worden. Voorbereiding is zeker key! 

Hoeveel kost het?

De kosten van een reis door West-Amerika verschilt per reiziger en seizoen. De grootste uitgaven zullen je vliegticket, vervoer en accommodatie zijn. Tenzij je gaat kamperen met een tent, dan ben je een stuk goedkoper uit. Het kan uit om een fly & drive te boeken, hier zitten vliegtickets en een auto (of camper) in de prijs inbegrepen.

Hoeveel het kost om te reizen door West-Amerika lees je op onze blog. 

Hoe ga je reizen in Amerika?

Wanneer je een roadtrip door West Amerika gaat maken kun je op verschillende manieren reizen. Echte avonturiers maken een trektocht of ontdekken het land per fiets. Maar het meest gebruikte vervoersmiddel is toch de camper of de auto.

Met de auto heb je de mogelijkheden om te kamperen en dat drukt de kosten enorm. Wel heb je je eigen kampeerspullen nodig of deze kun je huren. En je kunt beren tegenkomen. Wij reisden zelf met de huurauto en een in Amerika gekochte tent door verschillende staten van Amerika en raakte behoorlijk gehecht aan onze auto en deze manier van reizen!

Schaf een Nationale Parken pass aan

De kans is groot dat je Nationale Parken in Amerika gaat bezoeken. Ga je er meerdere bezoeken? Dan raden wij je aan om een Nationale Parken Pass te kopen. Dat kan zeker uit als je meerder parken los betaald. Een Nationale parkpas kost $ 80,- en is gedurende een jaar geldig, voor één vervoersmiddel met inzittenden. Het maakt dus niet uit of je in je eentje of met vier mensen in de auto zit. Je kunt de pas kopen bij elk Nationaal Park waar entreegeld wordt gevraagd. Let er wel op dat er niet over creditcards geaccepteerd worden en dat je dus cash bij je hebt.   

Vraag een ESTA-visum aan

Voordat je naar Amerika reist heb je een ESTA-visum nodig. Lees hier meer over dit visum en hoe je deze kunt aanvragen