Vietnam

Vietnam

Uitgestrekte rijstvelden, indrukwekkende karstgebergten, en een kustlijn, Vietnam is een divers land die uitnodigt om de natuur, rijke geschiedenis en cultuur te ontdekken. van de eeuwenoude tradities in Hoi An tot het bruisende stadsleven in Hanoi en Ho Chi Minhstad. Vietnam biedt voor elke reiziger wel iets.

Kosten (coming soon)

Zoek jouw volgende ervaring

Vietnam

Voor wie van natuur en activiteiten houdt, heeft Vietnam van alles te bieden: je kunt wandelen door de mooie rijstvelden in Sapa, oude grotten ontdekken in Phong Nha, of zandboarden op de grote zandduinen in Mui Ne. Dit zijn leuke manieren om de prachtige natuur van Vietnam te zien en iets nieuws te proberen.

  1. Verkennen van de Halongbaai: Maak een cruise door Halongbaai om de adembenemende kalksteenrotsen en eilanden te bewonderen. Kajakken en zwemmen in het smaragdgroene water zijn populaire activiteiten.
  2. Wandelen in Sapa: Trek door de groene rijstterrassen van Sapa, ontmoet de lokale bergstammen en geniet van de spectaculaire uitzichten op de bergen.
  3. Verkennen van de Cu Chi-tunnels: Leer over de Vietnamoorlog door een bezoek aan de Cu Chi-tunnels, een uitgebreid netwerk van ondergrondse tunnels gebruikt door de Vietcong.
  4. Fietsen in Hoi An: Verken het charmante Hoi An op de fiets. Bezoek de oude stad, rij langs rijstvelden en stop bij lokale dorpen.
  5. Bezoeken de Mekong Delta: Maak een boottocht door de Mekong Delta om de drijvende markten, traditionele dorpen en Vietnamese landschappen te zien.
  6. Ontspannen op de stranden: Vietnam heeft prachtige stranden zoals die in Da Nang, Nha Trang, en Phu Quoc, perfect voor ontspanning of watersporten.

Beste reistijd

De beste tijd om naar Vietnam te gaan is van december tot april. In deze maanden regent het minder en is het lekker weer, niet te heet. Ook zijn er dan minder reizigers, dus het is minder druk. In de zomer, van juni tot augustus, zijn treinen en bussen vaak vol. Dat is best raar, want dan is het regentijd. Maar ook in de regentijd kun je goed reizen in Vietnam. Meestal zijn het korte, hevige buien en daarna is het weer droog.

Plan je reis

Vluchten naar Oceanië