Ik doe mee aan de Bever Dutch Mountain Trail!

Evelyn Zielstra Avontuurlijke reiziger en eigenaar Lone Drifters

Ben je bekend met de Dutch Mountain Trail? Dit is de meest uitdagende wandelroute van Nederland, die je leidt naar de zeven hoogste toppen van ons land. Deze 101 kilometer lange tocht biedt prachtige vergezichten, alpenweides en snelstromend water, waardoor je jezelf in de bergen waant, maar dan dichtbij huis. De Dutch Mountain Trail beslaat 101 kilometer en is verdeeld in vier etappes. Maar deze kun je ook lopen in 3 dagen tijdens het Bever Dutch Mountain Trail ‘event’. Lees alles over het event, onze training en straks over onze ervaringen!

P.s. het is lang geleden dat ik een dergelijke blog schreef, hope you guys like this update!

Wat is de Bever Dutch Mountain Trail

Bever heeft de oorspronkelijke Dutch Mountain Trail uitdagender gemaakt door deze in drie dagen te lopen tijdens de Bever Dutch Mountain Trail. De trail wordt door wandelaars gelopen in drie dagen. Daarin lopen we, verdeeld over de dagen, 40, 31 en 30 kilometer.

Met hoogtemeters en zelf navigeren is de Bever Dutch Mountain Trail de ultieme uitdaging voor mij als vrij nieuwe langeafstandwandelaar.

Ik neem deel aan de Bever Dutch Mountain Trail voor wandelaars. De tocht wordt dan in drie dagen afgelegd en bij aankomst na het wandelen zal er een tent, slaapmat en slaapzak voor mij en mijn medewandelaar klaarstaan. Er is ook een groep hikers, die hun eigen tent meenemen. Met een net genezen peesontsteking moet ik daar nog niet aan denken.

Wat te verwachten tijdens de BDMT?

Bever verstrekt elke deelnemer een routebeschrijving, zodat we zelf naar de volgende slaapplek kunnen. Hoewel de DMT grotendeels is bewegwijzerd, kan de route niet overal even duidelijk zijn, dus de Garmin horloge met de Komootapp gaat zeker mee!

De starttijd is flexibel tussen 07.30 uur en 09.00 uur ’s ochtends maar ik weet nu al dat ik om 7:30 sharp vertrek.

Gedurende het hele evenement hoeven wij ons gelukkig geen zorgen te maken over ontbijt, lunch of diner. Deze maaltijden worden voor ons verzorgd vanaf het moment dat we aankomen en finishen (let’s hope we finish).

Om de meerdaagse hike-ervaring compleet te maken, koken we onze maaltijden op een 1-pits brander. De maaltijden bestaan uit gevriesdroogde expeditiemaaltijden die we gemakkelijk zouden moeten kunnen bereiden. Tijdens de BDMT zorgt de expeditiechef, Kieran Creevy, bovendien voor culinaire hoogstandjes op de gasbrander, ik ben erg benieuwd!

Trainen voor 101 kilometer

Momenteel train ik 3 dagen per week voor de 100 kilometer. Want die kilometers maak je niet zomaar. Elk jaar maken mijn vriend en ik wel een lange wandeling, maar een echte trektocht waar ik in een tent slaap, die heb ik nog niet gedaan. Via Bever loop ik een trainingsschema van 6 weken. Mijn laatste week train ik 10,10 en 25 kilometer in een week.

Zo liep ik ondertussen onder andere in Zwitserland, Malta en veel op onze lokale ‘berg’ de Kardingerbult, het trapapparaat van de sportschool (je moet wat in Nederland, en delen van het Pieterpad (etappe 3).

FAQ

Wanneer is de Dutch Mountain Trail?

12, 13 en 14 mei 2023

Wat is de Bever Dutch Mountain Trail

De Bever Dutch Mountain Trail is een event georganiseerd door Bever. De trail wordt door wandelaars gelopen in drie dagen. Daarin lopen ze, verdeeld over de dagen, 40, 31 en 30 kilometer.

Heb je iets aan onze blog gehad? Laat het ons weten met een duimpje omhoog ^_^

achtergrond bergen