De complete paklijst voor Australië

Ben je bezig met je reisvoorbereiding naar Australië? Goed voorbereid zijn is het halve werk en daarom hebben wij een paklijst voor Australië voor je samengesteld zodat je goed voorbereid gaat backpacken.

In deze paklijst noemen we alleen de specifieke items die je nodig hebt voor Australië. Alle andere zaken zoals een goede reisverzekering en toiletartikelen etcetera, vind je terug in onze basis paklijst. De meeste dingen heb je waarschijnlijk al in huis. Moet je nog kleding bijkopen? Dan raden wij aan om ook eens te kijken op Decathlon. Hier kun je veel van je reisspullen aanschaffen zonder direct de hoofdprijs te betalen.

Kleding Australië

In Australië wordt het nooit echt heel koud. Maar het kan wel handig zijn om een windjack of een warme trui mee te nemen als je in de winter in Australië gaat reizen. Ook kan het per bestemming qua temperatuur heel erg verschillen. Toen ik vanuit Sydney naar het midden van Australië vloog, Alice Springs, was het veel warmer dan in Sydney bijvoorbeeld.

Reisgadgets voor Australië

De gadgets die je meeneemt naar Australië zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar in deze paklijst vind je de gangbare items voor in je tas. En vergeet natuurlijk niet de wereldstekker mee te nemen!

PADI duikpas

Ben je een duiker en heb je je PADI? Vergeet deze dan niet meer te nemen mocht je in Australië willen duiken. Zo heb je natuurlijk de Great Barrier reef aan de oostkust van Australië en vele andere mooie plekken om te duiken.

Hostels

Verblijf je met name in hostels? Dan kan een Kabelslotje (deze hebben wij) heel handig zijn voor aan je backpack of om kluisjes dicht te doen in hostels. Heb je hele waardervolle spullen en wil je deze goed bewaren op reis? Dan kunnen wij nog een Pacsafe tasje aanraden. Dit is een tas met extra beveiligde ritsen, RFID-blokkerende vakjes en moeilijk door te snijden materiaal. Handig als je een dure camera bij je hebt of om je paspoort in te bewaren.

e-Simkaart

Bij aankomst op het vliegveld in Australië vind je verschillende simkaartwinkels. Het is aan te raden om meteen een simkaart aan te schaffen, zodat je direct gebruik kunt maken van internet en apps. Nog handiger is een Australische e-SIM-kaart. Zo heb je altijd toegang tot internet en kun je gemakkelijk navigeren en andere dingen op het internet doen met je telefoon. Controleer wel van te voren of jouw telefoon gebruik kan maken van een e-sim.

Lonely Planet Australië

Een Lonely Planet was onder backpackers altijd de heilige graal. Inmiddels zijn er tal van websites, andere gidsen en apps bijgekomen om je onderweg te helpen. Ik reis zelf nog wel veel met een Lonely Planet. Er zit vaak een kaart in en ik vind het fijn om er lekker doorheen te bladeren als ik onderweg ben. Daarnaast kun je de Lonely Planet natuurlijk bewaren als je weer thuis bent, als herinnering aan je reis!

Visum Australië

In Australië zijn er 3 verschillende visa waaruit je kan kiezen: e-visitor, long stay visum en een working holiday visum. Op de officiële website van de Australische overheid lees je er meer over.

Wise kaart

Reis je naar het Australie en wil je geld besparen? Kijk dan naar een Wise-kaart. Hiermee vermijd je ATM-kosten en betaal je in lokale valuta. Je betaalt betaalt alleen voor de daadwerkelijke transactiekosten, in lokale valuta zonder geld te wisselen en je kaart is voorzien van een chip en pincode. Ik gebruik deze Wise-kaart inmiddels ook met veel plezier.

Ben je benieuwd hoeveel je moet meenemen? Bekijk dan onze formule waarmee je uitrekent hoeveel kleding je moet meenemen op reis.