De mooiste reisboeken voor avontuurlijke reizigers

Bekijk de reisboeken waardoor je meteen een ticket wilt boeken, een wandeling maken of weg wilt geven aan je reisbuddy. Dit zijn wat ons betreft de mooiste, leukste en meest inspirerende reisboeken voor avontuurlijke reizigers. Van duurzaam reizen tot wandelboeken. 

1. Lonely Planet’s Ultieme bestemmingen

Gemaakt door niemand minder dan Lonely Planet, biedt de Ultimate Travelist de 500 beste plaatsen ter wereld om te bezoeken. Van verborgen juweeltjes tot de onmisbare bezienswaardigheden. Denk aan de glimwormen van Waitomo in Nieuw-Zeeland of klimmen langs de rotswanden van Railay in Krabi Thailand.

Dit avontuurlijke reisboek is voor iedereen die geïnspireerd wil worden. Met 200 nieuwe bestemmingen is dit een volledig geactualiseerde editie van de schitterende Lonely Planet-uitgave ‘Ultieme bestemmingen’. Ik vind het vooral heel leuk om ervaringen af te strepen. Hoewel ik er best wat mag afstrepen zijn er genoeg die ik niet gedaan heb!

2. Duurzaam op reis met Lonely Planet

Ben je op zoek naar inspirerende routes waarvoor je niet hoeft te vliegen? Dat kan met dit inspirerende reisboek met 80 duurzame reizen. Of je nou voor een lang weekend of een maand wilt reizen. Met een kajak of met de trein. In dit boek vind je de ultieme reistips voor avonturiers met bijzondere reizen langs natuur maar ook langs steden.

3. Reisboek Verliefd op Nederland

Het boek Verliefd op Nederland is leuk om aan iemand (of jezelf) te geven voor op de koffietafel. Het boek staat bomvol tips en prachtige foto’s van Nederlandse plekjes. Van stranden tot natuurgebieden en tips voor restaurants en het spotten van dieren in Nederland.

4. Wandellust

Wandellust is een fijn inspiratieboek vol prachtige wandelplekken voor de dé wandelfanaat. Van de Slikken van Flakkee tot de Slufter in Texel. En wat dacht je van de Oostvaardersplassen of het Noordlaarderbos in Groningen. Naas wandelroutes vind je in dit boek ook handige wandeltips zoals de juiste wandelgear en tips om te wandelen. Wij krijgen er in ieder geval #wandellust van!

5. Berlin Guide for Instagrammers

Toen schrijfster van dit boek, Silvie Bonne, mij een exemplaar van dit boek wilde opsturen zei ik natuurlijk meteen JA. Ik volg Silvie zelf op Instagram en ben altijd onder de indruk van haar prachtige foto’s. En laat Berlijn nou ook mijn favoriete stad in Europa zijn. Dit boek is een genot voor het oog. Silvie laat je 100 schilderachtige, indrukwekkende en ‘Instagrambare’ plekken in Berlijn zien. Het boek is opgedeeld in de wijken van Berlijn en je vindt er handige icoontjes die aangeven wat voor spot er op de pagina staat + handige tips hoe je de foto het beste kunt nemen. We kunnen niet wachten om naar Berlijn te reizen!

6. Mythische surfplekken in de wereld

Van toegankelijke surftrips in Frankrijk en Californië, via beroemde en gevaarlijke golven in Hawaï en Indonesië naar waanzinnige verhalen uit Tasmanië en Tahiti. Alle surfplekken hebben één ding gemeen: ze garanderen een mythisch avontuur. En die vind je in dit boek van Lonely Planet.

7. One year on a bike

Martijn Doolaard fietste in één jaar een afstand van 17.000 kilometer van Amsterdam naar Singapore. In dit boek deelt hij zijn persoonlijk reisverhaal met prachtige beelden van mensen, natuur en avontuur.

8. Before they pass away: verhalen achter de foto’s

In het prachtige boek van Fotograaf Jimmy Nelson vind je de mooiste foto’s van bijzondere inheemse stammen, hun leefwijzen en tradities. In het boek ‘verhalen achter de foto’s’ vind je de verhalen van de assistent van Jimmy Nelson, de Belgische Hanne/ore Vandenbussche. Zij reisde drie jaar lang als assistent mee met fotograaf Jimmy Nelson en cameraman Bram Vis naar de meest afgelegen gebieden, van de binnenlanden van Ethiopië tot de woestijnen van Mongolië. Op zoek naar de allerlaatste inheemse stammen om op camera vast te leggen.

9. Mythische trektochten in de wereld

Dit boek van Lonely Planet is een must voor wandelliefhebbers. De hoofdstukken in Mythische trektochten in de wereld zijn ingedeeld op basis van het continent waar de wandelroutes zijn. Je vindt in het boek de moeilijkheid van de route, een landkaartje met de route en fauna in het gebied. Daarnaast vind je in dit boek ook verslagen van reizigers die de wandelroute hebben gewandeld. En natuurlijk vind je in dit boek weer prachtige foto’s zoals we gewend zijn van Lonely Planet.

10. Backpackbestemmingen

Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram is een ideaal boek ter inspiratie voor je volgende reis. Van de meest bijzondere plekken in Sri Lanka tot een roadtrip door Canada. De meeste bestemmingen staan erin!  

11. Wanderlust Alpen

Wanderlust Alpen is het mooiste boek die ik momenteel op mijn koffietafel heb liggen. Als bergliefhebber kan ik hierin wegdromen over de mooiste hikingroutes en fotografie. 

12. Verliefd op de wereld

Laat je betoveren door de mooiste plekken op de wereld met het boek Verliefd op de wereld. Collega reisblogger Roëll de Ram laat in het boek de meest toffe plaatsen op onze planeet zien. En wij staan er ook in met twee pagina’s over de Trolltungawandeling.

In Verliefd op de wereld vind je bekende landen als Indonesië, Canada en Griekenland en verrassende bestemmingen als Bhutan, Groenland en Fiji. Het boek is mooi vormgegeven en bevalt veel reisbestemmingen die nog niet eerder zijn benoemd in de overige boeken. Een boek vol spectaculaire natuurgebieden, mooie stranden en bijzondere ervaringen. Deze wil je hebben!

The Lone Drifters in het boek van We Are Travellers

13. I Love the seaside Spanje & Portugal editie

Surfers opgelet! Ontdek nu de meest afgelegen en ongerepte plekken langs de Spaanse en Portugese kust, die nog niet ontdekt zijn door de massa. In het nieuwste I love the seaside boek, samengesteld door Alexandra Gossink, Geert-Jan Middelkoop en Dim Rooker, krijg je een exclusief kijkje in hun favoriete locaties langs de Atlantische kust. Deze plekken ademen de relaxte surfsfeer waar elke surfer naar verlangt. Met hun eigen ervaring als fervente surfers, de oprichters van I Love The Seaside en makers van bekende surfgidsen over Europa en de rest van de wereld, delen ze hun insider tips en geheime plekjes voor een onvergetelijke surfervaring. Mis deze kans niet om de verborgen pareltjes te ontdekken en je surfavontuur naar een hoger niveau te tillen!