De mooiste reisboeken voor avontuurlijke reizigers

Bekijk de boeken waardoor je meteen een ticket wilt boeken, een wandeling maken of weg wilt geven aan je reisbuddy. Dit zijn wat ons betreft de mooiste, leukste en meest inspirerende reisboeken voor avontuurlijke reizigers. Van duurzaam reizen tot wandelboeken. 

#1 Lonely Planet’s Ultieme bestemmingen

Gemaakt door niemand minder dan Lonely Planet, biedt de Ultimate Travelist de 500 beste plaatsen ter wereld om te bezoeken. Van verborgen juweeltjes tot de onmisbare bezienswaardigheden. Denk aan de glimwormen van Waitomo in Nieuw-Zeeland of klimmen langs de rotswanden van Railay in Krabi Thailand.

Dit avontuurlijke reisboek is voor iedereen die geïnspireerd wil worden. Met 200 nieuwe bestemmingen is dit een volledig geactualiseerde editie van de schitterende Lonely Planet-uitgave ‘Ultieme bestemmingen’. Ik vind het vooral heel leuk om ervaringen af te strepen. Hoewel ik er best wat mag afstrepen zijn er genoeg die ik niet gedaan heb!

Vanaf € 29,99, bekijk op Bol.com

#2 Duurzaam op reis met Lonely Planet

Ben je op zoek naar inspirerende routes waarvoor je niet hoeft te vliegen? Dat kan met dit inspirerende reisboek met 80 duurzame reizen. Of je nou voor een lang weekend of een maand wilt reizen. Met een kajak of met de trein. In dit boek vind je de ultieme reistips voor avonturiers met bijzondere reizen langs natuur maar ook langs steden.

Vanaf € 22,99, bekijk op Bol.com

#3 Verliefd op Nederland

Het boek Verliefd op Nederland is leuk om aan iemand (of jezelf) te geven voor op de koffietafel. Het boek staat bomvol tips en prachtige foto’s van Nederlandse plekjes. Van stranden tot natuurgebieden en tips voor restaurants en het spotten van dieren in Nederland.

Vanaf € 22,50, bekijk op Bol.com

#4 Wandellust

Wandellust is een fijn inspiratieboek vol prachtige wandelplekken voor de dé wandelfanaat. Van de Slikken van Flakkee tot de Slufter in Texel. En wat dacht je van de Oostvaardersplassen of het Noordlaarderbos in Groningen. Naas wandelroutes vind je in dit boek ook handige wandeltips zoals de juiste wandelgear en tips om te wandelen. Wij krijgen er in ieder geval #wandellust van!

Vanaf € 21,99, bekijk op Bol.com

#5 Berlin Guide for Instagrammers

Toen schrijfster van dit boek, Silvie Bonne, mij een exemplaar van dit boek wilde opsturen zei ik natuurlijk meteen JA. Ik volg Silvie zelf op Instagram en ben altijd onder de indruk van haar prachtige foto’s. En laat Berlijn nou ook mijn favoriete stad in Europa zijn. Dit boek is een genot voor het oog. Silvie laat je 100 schilderachtige, indrukwekkende en ‘Instagrambare’ plekken in Berlijn zien. Het boek is opgedeeld in de wijken van Berlijn en je vindt er handige icoontjes die aangeven wat voor spot er op de pagina staat + handige tips hoe je de foto het beste kunt nemen. We kunnen niet wachten om naar Berlijn te reizen!

Vanaf € 21,99, bekijk op Bol.com

#6 Mythische surfplekken in de wereld

Van toegankelijke surftrips in Frankrijk en Californië, via beroemde en gevaarlijke golven in Hawaï en Indonesië naar waanzinnige verhalen uit Tasmanië en Tahiti. Alle surfplekken hebben één ding gemeen: ze garanderen een mythisch avontuur. En die vind je in dit boek van Lonely Planet.

Vanaf € 27,99, bekijk op Bol.com

#7 One year on a bike

Martijn Doolaard fietste in één jaar een afstand van 17.000 kilometer van Amsterdam naar Singapore. In dit boek deelt hij zijn persoonlijk reisverhaal met prachtige beelden van mensen, natuur en avontuur.

Vanaf € 39,89, bekijk op Bol.com

#8 Before they pass away: verhalen achter de foto’s

In het prachtige boek van Fotograaf Jimmy Nelson vind je de mooiste foto’s van bijzondere inheemse stammen, hun leefwijzen en tradities. In het boek ‘verhalen achter de foto’s’ vind je de verhalen van de assistent van Jimmy Nelson, de Belgische Hanne/ore Vandenbussche. Zij reisde drie jaar lang als assistent mee met fotograaf Jimmy Nelson en cameraman Bram Vis naar de meest afgelegen gebieden, van de binnenlanden van Ethiopië tot de woestijnen van Mongolië. Op zoek naar de allerlaatste inheemse stammen om op camera vast te leggen. Bekijk boek op Amazon.

#9 Mythische trektochten in de wereld

Dit boek van Lonely Planet is een must voor wandelliefhebbers. De hoofdstukken in Mythische trektochten in de wereld zijn ingedeeld op basis van het continent waar de wandelroutes zijn. Je vindt in het boek de moeilijkheid van de route, een landkaartje met de route en fauna in het gebied. Daarnaast vind je in dit boek ook verslagen van reizigers die de wandelroute hebben gewandeld. En natuurlijk vind je in dit boek weer prachtige foto’s zoals we gewend zijn van Lonely Planet.

Vanaf € 27,99, bekijk op Bol.com

#10 Backpackbestemmingen

Backpack Bestemmingen van Roëll de Ram is een ideaal boek ter inspiratie voor je volgende reis. Van de meest bijzondere plekken in Sri Lanka tot een roadtrip door Canada. De meeste bestemmingen staan erin!  

Vanaf € 20,-, bekijk op Bol.com

Heb je nog vragen na het lezen van ons artikel? Volg ons op Instagram en stuur ons een privébericht.