Reisboek review: Wanderlust Alpen

Laatst bijgewerkt:

Wanderlust Alpen is het mooiste boek die ik momenteel op mijn koffietafel heb liggen. Als bergliefhebber kan ik hierin wegdromen over de mooiste hikingroutes en fotografie. En ik krijg bij het lezen direct zin om met mijn nieuwe camera op pad te gaan. Een kleine impressie van het boek vind je op Lone Drifters.

Voor wie is dit boek

Wanderlust Alpen is een reisboek voor de liefhebbers van de bergen. Naast de prachtige foto’s staan er in dit boek veel tips en interessante feitjes over wandelroutes. Van wandelen in Frankrijk tot het Sloveense deel van de Alpen. De Alpen vormen de meest indrukwekkende bergketen van Europa. 

Het boek is onderverdeeld in 5 delen met elke de beste wandelroutes en bonussecties: 

  • De Westelijke Alpen
  • Zwitserse Alpen
  • Oostelijke Alpen
  • Italiaanse Alpen en tot slot
  • De Sloveense Alpen

De wandelingen die in het boek worden genoemd bieden een mix van eendaagse dagwandelingen tot lange-afstandstochten. Of je beginnende of ervaren wandelaar bent, voor elk niveau vind je in dit boek wel een wandeling die bij jou past. 

Het boek is wel 335 pagina’s dik en bevat kaarten, prachtige full page foto’s, informatie over wandelpaden, quotes en overnachtingsmogelijkheden voor onderweg.

De praktische tips zijn ook ontzettend handig. Zo worden de beste seizoenen voor de wandeling vermeld, top tips, bonus tracks, achtergrondinformatie en informatie over de flora en fauna. En dat allemaal afgewisseld met kleurrijke foto’s.

Het boek is een mooi cadeau voor iedereen die de natuur in wil of voor de jarige die elk jaar in de Alpen te vinden is.

Wanderlust Alpen is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com voor € 39,95

Vakantiegeld binnen? Bekijk de mooiste deals bij Coolblue voor je volgende reis