De mooiste natuur op Costa Rica

Costa Rica is het land voor natuurliefhebbers. Je vindt er bijzondere en exotische planten, dieren, prachtige stranden (twee kusten!), jungle en daarnaast ook lekker eten en vriendelijke locals. Kortom: ben je op zoek naar een natuurbestemming, dan is Costa Rica jouw go to. Ontdek op Lone Drifters het beste van natuur op Costa Rica.

Stranden


Aan stranden op Costa Rica geen gebrek en je hebt ook nog keuze uit twee kusten. De Pacifische kust in het westen en de Caribische kust in het oosten van Costa Rica. Beide hebben hun eigen charme.


De Pacifische Kust bestaat uit vele stranden en rustig water. Hier is het in het noorden een stuk drukker dan in het oosten. In het midden bij Manuel Antonio national park vind je tropische witte stranden, én een koraalrif. Hoe lager je reist hoe minder toeristische de stranden. Zo heb je het surfstrand aan surfdorpje Dominical, het Marino Ballena National Park en natuurlijk het adembenemende Corcovado Nationaal Park.

Manuel Antonio National Park Costa Rica


De Caribische kust heeft een hele andere vibe. In het zuiden heerst een een Caribisch reggaesfeertje. In het noorden in Tortuguero Nationaal Park vind je juist de bijzondere geboorte van schildpadden. Hier kan je schildpadden zien broeden en de kleine, pasgeboren schildpadjes richting het water zien kruipen. Absoluut de moeite waard om te zien.

Regenwouden


Misschien wel het meest bekend zijn de regen- en nevelwouden van Costa Rica. In Santa Elena en Monteverde vind je Nevelwouden. Dit zijn wouden gehuld in mist. Dierenliefhebbers gaan hier hun ogen uitkijken want je vindt er tal van prachtige vogels, kikkers en andere bijzondere dieren.

Vulkanen


Ook aan vulkanen geen gebrek in Costa Rica. Zo zijn de bekendste vulkanen Arenal, Poàs, Barva en Irazu. Maar er zijn ook actieve vulkanen te vinden: de Poas, Rinjon de la Vieja en Turrialba (laatste bestemming kan je ook heel goed in de buurt raften). Ben je op zoek naar warmwaterbronnen, dan moet je zeker het gebied bij Rincon de la Vieja bezoeken. Je vindt hier modderpoelen en zwaveldampen en dus warmwaterbronnen, maar ook veel watervallen.

Zelf op pad in Costa Rica? Huur een auto en rijd deze prachtige route waar je het beste van Costa Rica ontdekt.

Dieren in Costa Rica


Hieronder een selectie uit de vele bijzondere dieren die in Costa Rica te vinden zijn:

Schildpadden
Verschillende soorten schildpadden keren elk jaar terug naar precies dezelfde stranden (die we onder stranden ook al noemden) langs de kust om te nestelen in een grote processie die arribada wordt genoemd.

Walvissen
Costa Rica heeft het langste walvisseizoen ter wereld! Bultruggen, grienden, blauwe vinvissen en Pseudo-Orca walvissen zijn allemaal gezien voor de kust van Costa Rica.

Apen
Er zijn vier apensoorten in Costa Rica: de kapucijnaap met de witte kop, de brulaap met de mantel, het doodshoofdaapje en het spinaapje. Ze reizen in troepen. Dus als je er een ziet, zie je waarschijnlijk de hele bende!

Kikkers
Als Costa Rica een mascotte zou hebben, dan zou het de boomkikker zijn. Er zijn veel verschillende soorten, maar de meest bekende is de roodoogmakikikker. Zijn felrode ogen en oranje poten beschermen hem tegen roofdieren die de kikker als giftig beschouwen.

De luiaard
Deze nieuwsgierige wezens staan op de bucketlist van bijna elke natuurliefhebber. Er zijn twee soorten luiaards in Costa Rica: de tweevingerige luiaard en de drievingerige luiaard.


De Toucan
Er zijn zes (!) toekansoorten in Costa Rica. De populairste zijn de Chestnut-Mandibled Toucan en de Keel-Billed Toucan. De Keel-Billed Toucan heeft een felgekleurde gele nek en een veelvoud aan groen, blauw, oranje en rood op zijn snavel, terwijl de snavel van de Chesnnut-Mandibled Toucan felgeel en dieprood is. Je moet het net weten.

De wilde kat
Je bent een van de gelukkigen als je een bedreigde wilde kat in zijn oorspronkelijke habitat zou zien. Er zijn zes soorten wilde katten in Costa Rica: Oncilla, Margay, Poema, Jaguar, Jaguarundi en de Ocelot. Je kunt er ook een paar spotten in het Jaguar Rescue Center in Puerto Viejo aan de oostkust van Costa Rica.

Dieren in het donker
Op stap in het donker is heel normaal in Costa Rica. Er zijn tal van guided night tours te boeken om dieren te spotten in het donker. Van Costa Ricaanse vleermuizen tot kikkers. De beste plek om dat te doen is in de omgeving van Santa Elena, Monteverde.

Enthousiast geworden? Boek dan nu je rondreis naar Costa Rica bij Van Verre Reizen, specialist in individuele verre maatwerk rondreizen. Zij helpen je graag bij het samenstellen van je rondreis. Bijvoorbeeld langs alle Hoogtepunten van Costa Rica. Je kunt de rondreis bij Van Verre helemaal samenstellen naar eigen wens. Wil je ergens een dagje langer blijven of een specifieke bestemming bezoeken? Alles is mogelijk.