Over longboarden

Nadat skateboarden in de jaren '50 enorm populair werd, begon longboarden aan zijn opmars. Deze aangepaste versie van surfen op een wheely longboard werd geïntroduceerd door surfers in Hawaii.

De opkomst van longboarden had te maken met de seizoenen in Hawaii. Soms waren de golven in de zee niet ideaal om te surfen, waardoor de surfers niet konden oefenen. Surfers die zich niet konden uitleven wanneer de golven niet meezaten, besloten om het skateboard "langer te maken" en op het asfalt te gaan "surfen".Het woord "longboard" wordt in de surfwereld ook gebruikt voor een lang surfboard, maar dat bedoelen wij hier niet.

Veelgestelde vragen

Wat is een longboard?

Longboards zijn meestal 35-60 centimeter lang en hebben een breedte van 9-10 centimeter. Ze lijken op skateboards, maar zijn wel anders. Skateboards zijn veel korter: meestal tussen de 28-34 centimeter lang en 7-10 inch breed.

Wat is het verschil tussen longboarden en skaten?

Longboards en skateboards lijken op het eerste gezicht misschien op elkaar, maar in werkelijkheid zijn er verschillende opvallende verschillen.

Allereerst zijn longboards doorgaans langer, variërend van 35-60 centimeter, met een breedte van 9-10 centimeter. Skateboards daarentegen zijn aanzienlijk korter, meestal tussen de 28-34 centimeter lang en 7-10 inch breed.

De langere en bredere afmetingen van longboards maken ze geschikter om balans te behouden, vooral voor beginners in het skateboarden.

Bovendien verschilt de vorm van een longboard van die van een skateboard. Skateboards hebben een opwaarts gebogen staart en neus aan beide uiteinden van het board, wat het gemakkelijker maakt om trucs uit te voeren.

Welk longboard moet ik kopen?

De gemakkelijkste manier om erachter te komen welk longboard je moet kopen is door de kijken welke wat precies bij jou past, ofwel; wat wil je met het longboard gaan doen? Bekijk onze guide voor het kopen van je eerste longboard.